Tutor Criminologie (0,5 fte)

Tutor Criminologie (0,5 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
3 feb 24 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 feb 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Kom jij ons team versterken om studenten te enthousiasmeren, motiveren en inspireren?

Functieomschrijving

Je begeleidt minimaal drie groepen per blok van vijf weken. De onderwijsgroepen van Bachelor 1 komen op maandag en donderdag samen; de groepen van Bachelor 2 en Bachelor 3 op dinsdag en vrijdag. Afhankelijk van onze behoefte en de huidige samenstelling van de tutorpool zal samen met jou bepaald worden wat je werkuren en werkdagen zijn. Voor enkele tutoren is het mogelijk om naast het tutorschap ook practica te begeleiden.

Onze bachelor studenten komen tweemaal per week samen in een onderwijsgroep van ongeveer veertien personen en wordt de stof besproken aan de hand van een probleem (realistische praktijksituatie of casus). Als tutor observeer en analyseer je het groepsproces op de achtergrond en stuur je waar nodig bij, door middel van vragen en voorbeelden. Verder zie je erop toe dat de kwaliteit van de discussie van voldoende niveau is. Je ziet het als een uitdaging om studenten tot een dieper begrip van de stof te brengen en hun academische denkniveau te stimuleren. Het kunnen enthousiasmeren, motiveren en inspireren zijn belangrijke elementen van de functie.

De bacheloropleiding Criminologie maakt onderdeel uit van de Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In de bacheloropleidingen van de Erasmus School of Law wordt gebruik gemaakt van de kleinschalige onderwijsmethode van het probleemgestuurd leren (PGL). Hierbij wordt kennis actief door studenten verworven door met elkaar in discussie te gaan over de stof onder begeleiding van een tutor.

Om je goed voor te bereiden op de functie van tutor is het van belang om beschikbaar te zijn voor de meerdaagse tutortraining in PGL. Deze zal in maart 2022 gegeven worden. Als je ervaring hebt met PGL of PGO, dan graag dit vermelden in je sollicitatiebrief.

 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je hebt de masterstudie Criminologie met uitstekende studieresultaten afgerond of je zit in de eindfase van je masteropleiding Criminologie. Een bachelor en een master Criminologie van de Erasmus Universiteit heeft de voorkeur. Aantoonbare affiniteit met rechtenvakken is zeer gewenst. Daarnaast is het een pré als je ervaring hebt met het begeleiden van groepen. Je bent altijd beschikbaar op de met jou afgesproken onderwijsdagen. Je kunt goed sturen op resultaat en bent in staat goed de voortgang van de onderwijsgroep te bewaken. Tevens beschikt je over inventiviteit en zijn je mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands uitstekend.

 

Arbeidsvoorwaarden

Erasmus School of Law biedt tutoren een uitdagende functie met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt voor een periode van een jaar aangegaan. Bij goed functioneren is een verlenging van het dienstverband mogelijk.

De startdatum van deze functie is zo spoedig mogelijk. De omvang van het dienstverband is vooralsnog 0,5 fte/19 uur per week maar dit is een gemiddeld aantal uur per jaar. In de onderwijsperioden zal deze hoger uitvallen vanwege het grote aantal onderwijsvrije perioden waarin je bent vrijgesteld van het geven van onderwijs.

Sala­riëring zal plaatsvinden volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten, waarbij wordt uitgegaan van een aanvangssalaris van € 2.846,00 bruto per maand bij voltijdse aanstelling (schaal 10). Het aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket omvat onder meer een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%, een goede pensioenvoorziening, uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en een regeling voor internet thuis. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en de bibliotheek.

Erasmus School of Law investeert in haar tutoren en biedt naast het opdoen van onderwijservaring als tutor ook de gelegenheid om je verder te ontwikkelen op het gebied van onderwijs, onderzoek of de criminologische beroepspraktijk via diverse workshops, trainingen en (netwerk)bijeenkomsten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.500 medewerkers en volgen bijna 30.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl”.
 

Afdeling

Erasmus School of Law

Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5000 studenten en werken circa 500 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op ‘active academic learning’. Studenten kunnen daarna kiezen uit diverse masteropleidingen. Voor de student die meer wil, is er het mr.drs.- programma, de dubbelstudie van rechtsgeleerdheid en economie. Na de masteropleiding verzorgt Erasmus School of Law (o.a. in samenwerking met Erasmus Academie) postdoctoraal onderwijs.

Erasmus School of Law heeft als uitgangspunt dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht mede vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van Erasmus School of Law om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Zowel bij onderzoek als in onderwijs acht Erasmus School of Law internationalisering en multidisciplinair onderzoek een vanzelfsprekendheid.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Recht; Gedrag en maatschappij
  • max. 19 uur per week
  • €2846—€4490 per maand
  • Universitair
  • AT-2022.1/tutorCri

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you