Communicatiemedewerker

Communicatiemedewerker

Geplaatst Deadline Locatie
31 mrt 21 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 apr 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Help jij om onze activiteiten en onderzoeksresultaten tot leven te brengen en onze doelgroepen beter te bereiken? Met jouw teksten en social media posts, informeer en inspireer je de maatschappij over onze wetenschappelijke inzichten.

Functieomschrijving

Onderzoek doen we niet alleen voor onszelf. De kennis van wetenschappers kan van groot belang zijn om maatschappelijke problemen aan te pakken. Maar dan is het wel belangrijk dat deze kennis toegankelijk is en de wereld weet wat wij te bieden hebben.

Als communicatiemedewerker van het onderzoeksteam Institutions for Collective Action en de vakgroep Business-Society Management bij Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit (RSM), lever je daar een belangrijke bijdrage aan.

Op dit moment richt de onderzoeksgroep zich vooral op: (1) sociale ondernemingen; en (2) de veerkracht van burgercollectieven in de manier van ICA's (instituties voor collectieve actie) in verleden en heden.

Om onze kennis meer toegankelijk te maken voor de burgercollectieven en andere stakeholders, hebben we onlangs het CollectieveKracht platform gelanceerd. Dit kennisplatform maakt wetenschappelijk verantwoorde kennis toegankelijk voor burgercollectieven in heel Nederland. Het reikt hen instrumenten aan om zelf aan een veerkrachtige toekomst te bouwen. De vragen en inzichten van de collectieven vormen weer de basis voor nieuw wetenschappelijk onderzoek.

Als communicatiemedewerker zorg jij ervoor dat de activiteiten van de onderzoeksgroep, onder de aandacht van de relevante doelgroepen komen. Dit geldt voor onze puur wetenschappelijke activiteiten, maar vooral voor het CollectieveKracht platform, wat gericht is op een breed publiek. Samen met jouw collega's, zorg jij ervoor dat burgercollectieven en andere stakeholders het platform weten te vinden, zich aansluiten en er actief aan deelnemen. Ongeveer een dag per week werk je voor de vakgroep Business-Society Management. In deze rol zorg je ervoor dat de verschillende activiteiten van de leden van de vakgroep onder de aandacht van verschillende relevante doelgroepen komen.

Om dit succesvol uit te voeren heb je verschillende middelen tot je beschikking. Het belangrijkste middel is het platform zelf. Hierop staan nieuwsberichten, kennisartikelen, visuele media en wetenschappelijke instrumenten, maar ook een forum en een plaats om vragen te stellen aan experts. Als communicatiemedewerker, verzorg jij allerlei vormen van (geschreven) content en plaats jij deze op het platform. Ook ben je betrokken bij het modereren en stimuleren van activiteiten op het forum en de vraag-en-antwoordsectie.

Naast het platform, beschikken zowel CollectieveKracht als het onderzoeksteam Institutions for Collective Action over eigen social media-accounts en websites. Deze houd jij goed en gedegen bij, zowel wat het schrijven van content betreft - in het Nederlands en in het Engels - als voor het monitoren van de effecten van social media campagnes. Jij bent dus verantwoordelijk voor de content en de planning en verspreiding van onze social media uitingen.

Daarnaast ben je betrokken bij het opstellen van mailings en persberichten. Met name bij evenementen, onderhoud je goede relaties met de pers. Waar mogelijk, probeer je perscontacten uit te bouwen.

Om onze communicatie via deze kanalen goed te organiseren, gebruik je communicatieplannen die je samen met het onderzoeksteam opstelt

Your main tasks
  • Opstellen en uitvoeren van communicatieplannen, in overleg met collega's
  • Creëren van content, zowel voor offline als online toepassingen, in het Nederlands en het Engels
  • Modereren en activeren van activiteiten op het CollectieveKracht-platform, waaronder het forum en de vraag-en-antwoord-sectie
  • Beheren van social media-accounts, met name LinkedIn, Facebook en Twitter
  • Monitoren van de effecten van (online) communicatiecampagnes
  • Het beheren en verbeteren van de desbetreffende website(s)
  • Het onderhouden en eventueel uitbouwen van persrelaties

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Afgeronde universitaire of hbo-opleiding op het gebied van communicatie, marketing en/of een aanverwante discipline
  • Sterk in het schrijven van publieksgerichte teksten
  • In staat om wetenschappelijke inzichten te vertalen voor een breed publiek
  • Ervaring met het planmatig inzetten van social media
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse (CEFR niveau C2) en de Engelse (CEFR niveau C1) talen

Your required competencies
  • Initiatiefrijk
  • In staat om kansen te zien en uit te werken; strategisch meedenken over de communicatieplannen
  • Goede planningsvaardigheden
  • In staat om zelfstandig te werken, maar voelt zich ook prettig in een team
  • Bereid om nieuwe dingen te leren en om kennis door te geven aan anderen
  • Kennis van en/of ervaring met burgercollectieven is een voordeel

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden met mogelijkheid tot verlenging tot 36 maanden.

  • Arbeidsovereenkomst voor een jaar, met mogelijkheid tot verlenging tot 3 jaar.
  • 4-5 dagen in de week (0,8-1 FTE)
  • Gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden
  • Je maakt deel uit van een divers, interdisciplinair en internationaal team van circa 12 medewerkers (zie http://www.collective-action.info/_TEA_Main
De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de collectieve arbeidsovereenkomst van Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en loopt van een minimum van € 2.376 (schaal 7 CAO NU) tot een maximum van € 3.619 bruto per maand (schaal 8 CAO NU), gebaseerd op een voltijdscontract van 38 uur per week. Erasmus Universiteit heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8 procent vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3 procent en een aanzienlijke hoeveelheid vakantiedagen. Meer informatie is beschikbaar op: www.eur.nl/werken-bij/arbeidsvoorwaarden

EUR biedt alle medewerkers een jaarlijks persoonlijk ontwikkelingsbudget, dat kan worden gebruikt om je vaardigheden en competenties te ontwikkelen. Er zijn eveneens uitgebreide mogelijkheden voor training, ontwikkeling en coaching aan de Erasmus Universiteit.

Werkgever

Rotterdam School of Management, Erasmus University

Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) is one of Europe's top-ranked business schools. RSM provides ground-breaking research and education furthering excellence in all aspects of management and is based in the international port city of Rotterdam - a vital nexus of business, logistics and trade. RSM's primary focus is on developing business leaders with international careers who can become a force for positive change by carrying their innovative mindset into a sustainable future. Our first-class range of bachelor, master, MBA, PhD and executive programmes encourage them to become critical, creative, caring and collaborative thinkers and doers. Study information and activities for future students, executives and alumni are also organised from the RSM office in Chengdu, China. www.rsm.nl

RSM is an equal opportunity employer and explicitly encourages applications from candidates of all genders, ethnicities, and nationalities.

Afdeling

Established in 1998, the department of Business-Society Management (B-SM) at Rotterdam School of Management, Erasmus University was the first of its kind within a European business school. The B-SM Department offers a social science-based perspective on managerial and organizational issues at the interface between business and society. The department members conduct world class research on how organizations can engage in shared value creation, and how, rather than contributing to society's problems, organizations can be part of the solution. Staff of the department are involved in teaching at the under- and post-graduate level, including bachelor programmes, the full-time MBA and specialized and executive master programmes. The department also delivers the school's flagship Master programme on Global Business and Sustainability. The Master programme is one of the longest running programmes in the world in the area of business and society management and continues to deliver graduates that are in high demand in today's business world.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • 32—38 uur per week
  • €2376—€3619 per maand
  • HBO
  • 3601

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you