Vacature Actieonderzoeker Mentale Vitaliteit van Medewerkers (0.8-1.0 fte)

Vacature Actieonderzoeker Mentale Vitaliteit van Medewerkers (0.8-1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
2 nov 18 nov Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 nov 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij organisaties en medewerkers verder helpen met het versterken van mentale vitaliteit? En vind je het leuk om toegepast onderzoek te doen? Dan is deze functie bij de Erasmus Happiness Economics Research Organization (EHERO), een onderzoeksinstituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam en onderdeel van Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA) (een samenwerkingsverband tussen de Erasmus School of Economics (ESE) en Erasmus Universiteit Rotterdam Accounting, Auditing & Controlling (Eurac) BV.), iets voor jou.

Functieomschrijving

Voor het door ZonMw gefinancierde project ‘Innovatieve interventies voor het versterken van de mentale vitaliteit van werknemers’ zijn we op zoek naar een onderzoeker die actieonderzoek gaat uitvoeren bij diverse organisaties die hun medewerkers willen ondersteunen in het versterken van hun mentale vitaliteit. Het actieonderzoek is gericht op kennisgeneratie en kennisverspreiding over de werking van innovatieve interventies om de mentale vitaliteit van medewerkers te versterken.

Dit is niet alleen belangrijk voor de medewerkers, maar ook voor organisaties zelf: vitalere medewerkers zijn namelijk productiever, creatiever en socialer, verzuimen minder en wisselen bovendien minder snel (ongewenst) voortijdig van baan. Dit heeft ook een positieve uitwerking op de dienstverlening, het contact met klanten en de reputatie van de organisatie. Maar hoe kunnen organisaties de medewerkers helpen met het versterken van hun mentale vitaliteit? Het is jouw taak te onderzoeken wat wel en niet werkt en waarom.

Dit traject loopt parallel aan het zogenaamde ‘codekrakers’ traject, waarin EHERO verscheidene organisaties ondersteunt bij het versterken van medewerkersgeluk. Je staat er dus niet alleen voor. De meeste teamleden van EHERO zijn dagelijks bezig met toegepast onderzoek bij organisaties om mentale vitaliteit of medewerkersgeluk te versterken. We zijn dus echt de brug tussen wetenschap en praktijk. Bij je taken word je ondersteund door een senior onderzoeker, de wetenschappelijk directeur, en de uitvoerend directeur. Binnen EHERO helpen we elkaar, sparren we en innoveren we onze werkwijzen continu. Zo leren we van elkaar.

Wat ga je doen?

  • Je gaat diepgaand onderzoek doen bij 2 of 3 organisaties waarmee je hecht gaat samenwerken.
  • Kennisgeneratie middels het uitvoeren van praktijkgericht kwantitatief en kwalitatief onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van vragenlijsten, het analyseren van gegevens, het observeren van processen en het houden van interviews of focusgroepen.
  • Interne kennisverspreiding, zoals het presenteren aan en in gesprek gaan met stakeholders in de organisatie over de onderzoeksresultaten en leerervaringen.
  • Externe kennisverspreiding, zoals het schrijven van whitepapers en artikelen in Nederlandse vakbladen over je onderzoek.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wie ben jij?

  • Je hebt een universitaire Master in (organisatie)psychologie, bedrijfskunde, bedrijfseconomie, HRM, gezondheidswetenschappen, sociologie, of gerelateerde vakgebieden.
  • Uitstekende studieresultaten behaald.
  • Affiniteit met mentale vitaliteit en (werk)geluk.
  • Affiniteit en ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden.
  • Zeer gemotiveerd om organisaties verder te helpen op basis van praktijkgericht onderzoek.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
  • Goede kennis van toegepaste statistiek en het kunnen omgaan met databestanden; dit zal worden getoetst als onderdeel van de selectieprocedure.
  • Basiskennis van het softwarepakket Stata en het survey-platform Qualtrics is een pré.
  • Ervaring met het werken binnen organisaties is een pré.
  • Betrouwbaar, communicatief vaardig, flexibel, nauwkeurig.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wat bieden wij jou?

  • De positie is een 0,8-1,0 fte (38 uur) volledig bekostigde en bezoldigde functie voor 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. De aanstelling is bij EHERO, onderdeel van EURAC BV, Erasmus Universiteit Rotterdam. Salarisindicatie voor junior onderzoekers: € 2.960 - € 3.413 (bruto en vaste bedragen op basis van een voltijd aanstelling). Salarisindicatie voor medior onderzoekers (net gepromoveerd of enkele jaren werkervaring): € 3.413 - € 3.703. In de arbeidsvoorwaarden zijn onder meer opgenomen 8% vakantiegeld en een zeer ruime verlofregeling.
  • Een betekenisvolle baan waarin je bijdraagt aan het verhogen van de vitaliteit van mensen.
  • Een warme, dynamische en uitdagende omgeving en goede werkomstandigheden.
  • Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van onderzoek en het welzijn van medewerkers.
  • Autonomie met betrekking tot je werkplek en werktijden.

 

Werkgever

Over Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Het academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes. 

Afdeling

EHERO - Erasmus Universiteit Rotterdam

EHERO is een denktank en kennis- en onderzoeksinstituut op het gebied van geluk en (bedrijfs)economie. EHERO maakt deel uit van EURAC BV, onderdeel van de EUR Holding BV van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Wij hebben als missie om bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen. Dat doen we door kennis te ontwikkelen en deze kennis te delen, waarmee wij mensen en organisaties in staat stellen om zelf meer weloverwogen keuzes te maken. EHERO kent een multidisciplinaire aanpak vanuit onder meer economie, sociologie, psychologie, bedrijfskunde, filosofie en gezondheidszorg. EHERO is een kleine, warme organisatie met ongeveer 10 medewerkers.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Economie; Gedrag en maatschappij; Gezondheid
  • 32—40 uur per week
  • €2960—€3703 per maand
  • EURAC 11/01

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you