Wil jij wat betekenen voor personen met verward of onbegrepen gedrag? En zou je willen onderzoeken hoe hulpverlening (bijvoorbeeld politie, meldkamer, wijkteams, etc.) effectiever risico op gewelddadig gedrag bij deze personen zou kunnen inschatten? En zou je tevens willen onderzoeken of professionalisering van risico-inschatting en omgaan met personen met verward of onbegrepen gedrag bevorderd kan worden door gebruik van Virtual Reality? Dan zoeken wij jou!
Functie-omschrijving Om betere hulp en zorg te kunnen bieden aan personen met onbegrepen en/of verward gedrag in onze regio, is een consortium opgezet waar instellingen uit verschillende domeinen, (zoals zorg-, veiligheids-, en sociaaldomein) zijn samengebracht en waar tevens praktijk, beleid, onderwijs, onderzoek en ervaringsdeskundigheid met elkaar samenwerken die betere hulp en zorg te kunnen bieden. Lijkt het jou leuk om in zo’n dynamische en veelzijdig consortium te werken?
In je promotietraject zal je binnen de nieuw op te zetten regionale Kenniswerkplaats Onbegrepen Gedrag Rotterdam-Rijnmond (RKOG-RR) onderzoek gaan doen, vooral binnen twee van de vijf projecten. Het eerste project is vooral gericht op het inschatten van risico op gewelddadige escalatie bij personen met onbegrepen gedrag. Het andere project is gericht op professionalisering van o.a. de politie in het omgaan met personen met onbegrepen gedrag. In dat project onderzoeken we of professionalisering geoptimaliseerd kan worden door gebruik te maken van Virtual Reality. Je zal tijdens je onderzoek nauw samenwerken met andere onderzoekers en projectleden binnen de kenniswerkplaats en tevens veel in de praktijk mee gaan kijken op verschillende werkterreinen (Gemeenten, Politie, GGZ). Als promovendus die op dit project zal worden aangesteld zal je begeleid worden door een promotieteam, die in elk geval bestaat uit de projectleider van de RKOG-RR, Dr. Josanne van Dongen (Erasmus Universiteit Rotterdam; EUR) en Dr. Sabine Roza (Erasmus MC en PI Haaglanden), en waar nauw wordt samengewerkt met andere leden van het kernteam, zoals Dr. Frank van Riet (Politie Rotterdam). Je zal het traject uiteindelijk afronden met een proefschrift en PhD-graad.
De taken die je tijdens het onderzoek zal uitvoeren zijn:
- Het verder uitwerken van het onderzoeksplan voor jouw promotieonderzoek;
- Het verzamelen van data in de praktijk, o.a. door middel van vragenlijsten en interviews;
- Het analyseren van de verzamelde kwalitatieve en/of kwantitatieve data;
- Het schrijven van wetenschappelijke publicaties;
- Actieve participatie in de RKOG-RR;
- Het presenteren van onderzoeksresultaten op (inter)nationale congressen en voor maatschappelijke partners (o.a. Politie, gemeentes en verschillende instellingen);
- Het geven van onderwijs tijdens de eerste 3 jaar voor 15% van de aanstelling en de mogelijkheid om een BasisKwalificatie Onderwijs (BKO) te behalen;
- Het volgen van cursussen en trainingen die behoren bij het volgen van een PhD traject en die aansluiten bij jouw interesses en het onderzoeksproject.
Je voert het onderzoek uit vanuit de EUR en in nauwe samenwerking met de andere partijen uit het consortium van de RKOG-RR. Het consortium bestaat o.a. Erasmus Universiteit Rotterdam, verschillende gemeentes waaronder gemeente Rotterdam, Antes, OM, Zorg-en Veiligheidshuis, Basisberaad, Ypsilon en nog andere instellingen. We hebben vanuit het consortium een vierjaren plan ontwikkeld- en onderzoeksagenda opgesteld, bestaande uit vijf projecten.