Universitair Docent Straf(proces)recht

Universitair Docent Straf(proces)recht

Geplaatst Deadline Locatie
21 jun 15 sep Utrecht
Word jij enthousiast van het Straf(proces)recht? Kom dan werken bij het Willem Pompe Instituut!

Functieomschrijving

Het Willem Pompe Instituut zoekt een Universitair Docent om de gelederen te versterken. Je geeft onderwijs en doet onderzoek op het terrein van het straf- en strafprocesrecht bij deze gezellige afdeling.

Wat ga je doen?
Het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen – de afdeling Strafrecht van het departement Rechtsgeleerdheid van de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) van de Universiteit Utrecht – is op zoek naar een collega met ervaring in universitair onderwijs en onderzoek op het gebied van het straf- en strafprocesrecht. De functie bestaat in beginsel uit 60% onderwijs en 40% onderzoek.

Je wordt ingezet in het onderwijs in de bachelor- en mastervakken van de afdeling Strafrecht. Het betreft strafrechtelijk onderwijs in de bachelor Rechtsgeleerdheid (verplichte vakken en keuzevakken), in de master Strafrecht en/of de Engelstalige master European Criminal Justice in a Global Context. Voorts is inzet mogelijk in de Engelstalige masters Law and Technology in Europe of Law and Sustainability in Europe. Daarnaast begeleid je scripties in de bachelor- en masterfase. Ook vervul je overige onderwijsgerelateerde taken, zoals onderwijscoördinatie, tutoraat (voor eerstejaarsstudenten), voorlichting en het ontwikkelen en/of reviseren van onderwijs.

Je verricht onderzoek op jouw vakgebied, dat aansluit bij één van de onderzoeksprogramma’s van het departement. Deze zijn ondergebracht in de volgende vijf onderzoeksgroepen: het Montaigne Centrum voor Rechtsstaat en Rechtspleging, het Utrecht Centre for Regulation and Enforcement in Europe (RENFORCE), het Utrecht Centre for Accountability and Liability Law (UCALL), het Utrecht Centre for European Research into Family Law (UCERF) en het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law (UCWOSL). Kijk op onze website voor meer informatie. Je onderzoek sluit ook aan bij één of meerdere strategische thema’s van de Universiteit Utrecht. Het verwerven van onderzoeksgelden en/of participeren in extern gefinancierd onderzoek behoort ook tot de onderzoekstaken. Naast dat je je met eigen onderzoek bezig houdt, begeleid je waar mogelijk ook promovendi bij hun onderzoek.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

  • Je hebt een afgerond proefschrift of promoveert zeer binnenkort.
  • Je hebt ervaring in het bachelor- en masteronderwijs op het gebied van materieel en formeel strafrecht. Ook heb je ervaring met het begeleiden van bachelor- en masterscripties.
  • Je beschikt over de Basiskwalificatie Onderwijs of je bent bereid deze op korte termijn te halen.
  • Je doet graag onderzoek naar de thema’s die door onze onderzoeksgroepen worden bestreken.
  • Je werkt graag samen met anderen in onderwijs en onderzoek en draagt graag bij aan een collegiale, open en inclusieve werkomgeving.
  • Je streeft ernaar inspirerend onderwijs te verzorgen, waarbij je – in samenwerking met anderen – op creatieve wijze diverse leervormen inzet.
  • Je benadert lesonderwerpen vanuit verschillende perspectieven en houdt er bij het overbrengen van de lesstof rekening mee dat de studentenpopulatie divers is.
  • Je hebt ideeën over hoe je het onderwijs kunt verbeteren, organiseren en coördineren, en brengt die ideeën in praktijk.
  • Je betrekt graag maatschappelijke ontwikkelingen in je werk en streeft naar impactvol onderzoek en onderwijs.
  • Ervaring in het werven en/of het uitvoeren van tweede en/of derde geldstroomonderzoek strekt tot aanbeveling.

Zowel beginnende als (zeer) ervaren kandidaten worden uitgenodigd te reageren.

Arbeidsvoorwaarden

  • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een werkweek van 32 tot 40 uur met een bruto maandsalaris van minimaal €4.332,- tot maximaal €6.737,- bij een fulltime dienstverband (schaal 11, 12 van de cao Nederlandse Universiteiten);
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau. De faculteit REBO bevindt zich in het historische centrum van Utrecht.

‘Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richten zich primair op de kerngebieden van het recht en de verbanden daartussen: privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en rechtstheorie, alsmede internationaal en Europees recht.

Het departement wil een actieve en onderscheidende rol spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen.

Additionele informatie

Neem voor meer informatie contact op met prof mr. Joep Lindeman via j.lindeman@uu.nl.

Wil je rechtstreeks van een wellicht toekomstige collega horen hoe het is om in deze functie te werken? Neem dan contact op met dr. Anne-Jetske Schaap via a.l.m.schaap@uu.nl.

Wij verzorgen zelf de werving voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Onderwijs; Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Economie; Recht
  • 32—40 uur per week
  • €4332—€6737 per maand
  • Gepromoveerd
  • 4015

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Achter Sint Pieter 200, 3512HT, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Solliciteer uiterlijk op 15 sep 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).