Senior-onderzoeker Politieke Cultuur en Geschiedenis

Senior-onderzoeker Politieke Cultuur en Geschiedenis

Geplaatst Deadline Locatie
26 jun 19 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 aug 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

.

Functieomschrijving

Locatie: Amsterdam
Max uren per week: 38,00
Max salaris: 6.737
Duur overeenkomst: 1 jaar
Solliciteer t/m: 19-08-2024

Dit ga je doen
Het Huygens instituut geldt al ruim een eeuw als expertisecentrum voor de politiek-institutionele geschiedenis van Nederland. In een diversifiërend onderzoekslandschap zien we het als onze verantwoordelijkheid om deze rol te blijven vervullen, maar blijven we onszelf ook steeds vernieuwen. Als senior-onderzoeker sla je vanuit een gedegen historiografische kennis nieuwe wegen in binnen de kaders van het onderzoeksprogramma van de onderzoeksgroep en het instituut. Onderzoekszwaartepunten binnen PCG zijn momenteel 1) toegang tot de macht; en 2) politieke ecologie. Onze ambitie is daarnaast de overzeese gebiedsdelen meer in ons onderzoek te betrekken. Er bestaan diverse samenwerkingen en kruisbestuivingen met andere groepen binnen de organisatie.

Als senior-onderzoeker ontwikkel je in afstemming met collega’s een onderzoekslijn die past bij de missie van het Huygens Instituut – de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken – en de onderzoeksagenda van PCG. Je doet onderzoek en publiceert daarover. Je bent betrokken bij het ontwikkelen, aanvragen en uitvoeren van projecten op het snijvlak van geschiedwetenschap, bronnenontsluiting en digitale vernieuwing. Daarnaast heb je een gevarieerd takenpakket, dat onder meer kan bestaan uit intervisie, (gast)onderwijs, valorisatie, coördineren van citizen science, contacten onderhouden met universiteiten, onderzoeksscholen en erfgoedpartners, en verschillende vormen van dienstbaarheid aan de organisatie, zoals commissiewerk, (vervangende) bestuurstaken en betrokkenheid bij het onderhouden en verrijken van de digitale resources van het instituut.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit breng je mee

Je bent gepromoveerd in de geschiedenis of een aanverwante discipline en hebt bij voorkeur enkele jaren aanvullende (onderzoeks)ervaring. Je hebt een onderzoeksagenda die aansluit bij het profiel van PCG en je hebt je gemanifesteerd met onderzoek dat raakt aan ten minste een van de onderzoekszwaartepunten. Je bent als onderzoeker thuis in de periode 1400-1650 maar vindt het leuk om over periodegrenzen heen te kijken. Je schrikt niet terug voor grote historische vragen en hebt de ambitie en potentie om ingesleten geschiedbeelden uit te dagen en onderzoek te doen dat zowel binnen Nederland als internationaal toonaangevend is. Je hebt kennis van of affiniteit met computationele methoden en technieken. Je bent analytisch en inventief en je werkt graag samen. Je beschikt over een relevant netwerk en een open, flexibele, interdisciplinaire basishouding. Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal 5237,- en maximaal 6737 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 12 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW) . Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Het aanvragen van een VOG kan onderdeel uitmaken van de indiensttredingsprocedure.

Werkgever

Huygens Instituut

Over het Huygens Instituut
Het Huygens Instituut wil het onderzoek naar de Nederlandse geschiedenis en cultuur verrijken, verbreden, vernieuwen en breed toegankelijk maken. Dat doen we door historische en literaire data en teksten uit verschillende collecties en bronnen digitaal te ontsluiten, met elkaar te verbinden en op innovatieve manieren te analyseren - door de eeuwen heen en voorbij de grenzen van Europa.

Afdeling

Politieke Cultuur en Geschiedenis

Bij het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en Cultuur zijn we op zoek naar een senior-onderzoeker die deel zal gaan uitmaken van de onderzoeksgroep Politieke Cultuur en Geschiedenis (PCG). Deze groep bestaat sinds 2021 en is een van de vijf onderzoeksgroepen van het instituut. Bij PCG richten we ons op de politieke geschiedenis van Nederland tussen omstreeks 1400 en 1850.

Specificaties

  • Universitair docent
  • 30.4—38 uur per week
  • €5247—€6737 per maand
  • Gepromoveerd
  • 2178

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oudezijds Achterburgwal 185, 1012DK, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you