Universitair docent

Universitair docent

Geplaatst Deadline Locatie
1 jul 19 aug Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 aug 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, daadkrachtige universitair docent die het onderwijs en onderzoek van de vakgroep Gezondheidspsychologie komt versterken. In afstemming met de inhoudelijk verantwoordelijken en in samenwerking met collega’s geef je vorm aan de ontwikkeling en begeleiding van het (veelal online en interactief) onderwijs op het gebied van de gezondheidspsychologie (bachelor Psychologie en master Gezondheidspsychologie) en gezondheidswetenschappen (master Gezondheidswetenschappen). Je participeert actief in zowel het onderwijs als het onderzoek van de vakgroep. Wat betreft onderzoek is acquisitie van (externe) onderzoeksubsidies een belangrijk onderdeel.

Het onderwijs en onderzoek van gezondheidspsychologie en gezondheidswetenschappen richt zich op de psychologische, sociale en gedragsmatige aspecten van gezondheid en ziekte, gelinkt aan actuele gezondheidsvraagstukken. Hierbij gaat het om thema’s als leefstijl en risicogedrag, kwaliteit van leven en welbevinden, gezond ouder worden, sociaal welbevinden en ziektebeleving en patiëntbegeleiding. Bij gezondheidswetenschappen wordt gezondheid vanuit een breder perspectief bekeken. Het gaat daarbij ook om thema’s als het optimaliseren van de publieke gezondheid en de gezondheidzorg en rol die digitalisering daarbij kan spelen.

De vakgroep richt zich op de publieke gezondheid alsook op de zorg, waarbij inzichten worden verwerkt in interventie-programma’s zoals persoonlijke counseling, groepsbijeenkomsten, en eHealth. Ultiem doel van gezondheidspsychologie is het bevorderen van gezondheid in zijn brede context, met daarbij altijd aandacht voor de kwetsbare groepen in de maatschappij.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Je bent gepromoveerd op een voor de gezondheidspsychologie of gezondheidswetenschappen relevant thema. Je beschikt aantoonbaar over uitstekende kwaliteiten in het doen van -voor het vakgebied- relevant onderzoek, passend bij de lopende onderzoekslijnen van de vakgroep. Als onderzoeker heb je aantoonbare kennis van en ervaring met geavanceerde methoden en technieken in sociaalwetenschappelijk onderzoek. Je stimuleert ‘Open Science’ en vindt het belangrijk om onderzoeksresultaten zo breed mogelijk beschikbaar te maken. Je bent aantoonbaar actief in onderzoeksacquisitie, wetenschappelijk publiceren en je beschikt over een relevant onderzoeksnetwerk.

Je beschikt over grondige kennis van de gezondheidspsychologie en de gezondheidswetenschappen. Het behaald hebben van de Basisaantekening Psychodiagnostiek strekt tot aanbeveling. Je bent in het bezit van het certificaat Basis Kwalificatie Onderwijs  of bent bereid om dit te behalen. Je beschikt aantoonbaar over uitstekende kwaliteiten in het doceren van kennis en vaardigheden, in het begeleiden van studenten, en in het ontwikkelen van onderwijs op het gebied van de gezondheidspsychologie en gezondheidswetenschappen. Je hebt aantoonbaar belangstelling voor vernieuwing in het wetenschappelijk afstandsonderwijs, in het bijzonder voor het gebruik van ICT. Verder beschik je over goede redactionele vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 18 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.

Salaris
Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.929,- bruto per maand bij een volledig dienstverband

Standplaats
Heerlen. Je bent (minimaal) twee dagen per week aanwezig op de campus in Heerlen.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Faculteit Psychologie - vakgroep Gezondheidspsychologie

De faculteit Psychologie is sterk in onderwijs, onderzoek en valorisatie. De faculteit biedt een wetenschappelijke bachelor en master Psychologie. De masteropleiding Psychologie heeft vijf varianten: Arbeids- en organisatiepsychologie, Gezondheidspsychologie, Klinische kinder- en jeugdpsychologie, Klinische psychologie en Levenslooppsychologie. Daarnaast maakt de masteropleiding Gezondheidswetenschappen organisatorisch onderdeel uit van de faculteit. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats binnen het onderzoeksprogramma ‘Understanding human change in a dynamic, digital era’.

Specificaties

  • Universitair docent
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 30.4 uur per week
  • max. €5929 per maand
  • Gepromoveerd
  • FAC/PSY/24079

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you