Afdelingshoofd oogheelkunde

Afdelingshoofd oogheelkunde

Geplaatst Deadline Locatie
3 jul morgen Rotterdam

Functieomschrijving

De Raad van Bestuur van het Erasmus MC zoekt een afdelingshoofd Oogheelkunde, die bij voorkeur ook hoogleraar is, voor de kernleerstoel van de gelijknamige afdeling. De volgende zaken vallen onder uw verantwoordelijkheid:
  • Het medische, organisatorische en financiële beleid van de afdeling Oogheelkunde, evenals het onderwijs- en onderzoeksbeleid. Het waarborgen van de algehele effectiviteit en efficiëntie van de afdeling en zich tegelijkertijd inzetten voor de hoogste normen van patiëntenzorg en veiligheid.
  • Integraal leidinggeven aan de afdeling op basis van de strategische koers en de leiderschapsvisie van het Erasmus MC. De huidige koers van de afdeling wordt door u ondersteund en versterkt.
  • Het verder bouwen aan de visie van complexe multidisciplinaire academische zorg voor de afdeling Oogheelkunde en zoeken naar mogelijkheden om de afdeling verder te verbeteren.
  • Het stimuleren van de samenhang tussen de aandachtsgebieden van de afdeling Oogheelkunde en de samenwerking intern binnen het Erasmus MC en met partners in de regio. Uw kennis van nationale en internationale ontwikkelingen binnen het vakgebied Oogheelkunde is daarbij essentieel.
  • Het maximaal benutten van de innovatieve mogelijkheden, onder andere in samenwerking met de TU Delft, HollandPTC (Protonen Therapie Centrum) en de industrie. U weet deze mogelijkheden in te weven in het vakgebied Oogheelkunde met daarbij aandacht voor macro-economische en socio-economisch effecten van innovaties.
  • Het profileren van het academische zorgaanbod binnen de Oogheelkunde en de eraan verbonden gebieden. De voorwaarden scheppen om de deskundigheid binnen de afdeling zo goed mogelijk in te zetten en om initiatieven te stimuleren die de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren.
  • Het zorgdragen voor de ontwikkeling van de onderzoekslijnen van de afdeling en uitvoering van excellent wetenschappelijk onderzoek. Het bijdragen aan opleiding & onderwijs vanuit de afdeling.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Het toekomstig afdelingshoofd is een inspirerend, strategisch leider die zich richt op het verbeteren van zorgkwaliteit en het bevorderen van geconcentreerde samenwerking en innovatie, zowel intern als extern. Zowel binnen de oogheelkundige gemeenschap als daarbuiten.

U bent een boegbeeld voor het vakgebied oogheelkunde en heeft een uitstekende nationale en internationale reputatie. U heeft een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en pakt nieuwe ontwikkelingen met beide handen aan.

U bent in staat de kernwaarden van het Erasmus MC: ‘verantwoordelijk, verbindend en ondernemend’ actief uit te dragen. U heeft sterke communicatieve vaardigheden, inspireert, motiveert en combineert daadkracht met inlevend vermogen. U creëert een setting waarbij de medewerkers gestimuleerd worden hun talent en vaardigheden in te zetten. U houdt oog voor de samenstelling van het team waarbij diversiteit en inclusie, saamhorigheid en gezamenlijke verantwoordelijkheid wordt nagestreefd voor optimale en harmonieuze samenwerking.

Functie-eisen:
  • U bent een gepromoveerd oogarts met veel ervaring in het opleiden, onderwijs en onderzoek en heeft autoriteit op ten minste één van deze gebieden. U bent bekend met het oncologisch zorglandschap en heeft een klinische focus voor implementatie van innovatieve onderzoeksresultaten in de zorg.
  • U heeft aantoonbare ervaring op het gebied van bedrijfsvoering en bent in staat om de ambities binnen de gestelde financiële ruimte waar te maken.
  • U heeft aantoonbare ervaring met het stimuleren en verder uitbouwen van de tertiaire zorg en u bezit hiervoor verbindende kwaliteiten om samenwerkingen vorm te geven.
  • U heeft ervaring met academisch onderwijs en beschouwt bijdragen aan het geven en ontwikkelen van onderwijs als een essentiële taak van de afdeling.
  • U beschikt over wetenschappelijke verdienste in (minimaal) een van de onderzoeksgebieden en heeft affiniteit met de bestaande en in ontwikkeling zijnde onderzoekslijnen van de afdeling.
  • U heeft veel aandacht voor duurzaamheid, zowel wat betreft de duurzaamheid van de gezondheidszorg, en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers als qua impact van de gezondheidszorg op onze leefomgeving.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen een van de grootste Universitair Medisch Centra (UMC) van Nederland met grote ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.
  • Een vast dienstverband. Benoeming in de functie van afdelingshoofd voor een periode van 5 jaar. Na evaluatie kan een 2e termijn van 5 jaar volgen.
  • Marktconform salaris; afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvangt u onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag.
  • Een pensioenverzekering bij het ABP waarvan het Erasmus MC 70% van de maandelijkse bijdrage betaalt.

Werkgever

Erasmus MC

In de dynamische werkomgeving van het Erasmus MC draait alles om onze missie: een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Als onderdeel van Koers28 streven we naar een zorgtransformatie die voor iedereen toegankelijk, duurzaam en in balans is. Technologische ontwikkelingen en digitalisering van de zorg spelen hierin een grote rol.

In drie ambities zoeken we naar een betere balans tussen de stijgende zorgvraag en onze beperkte capaciteit:
  • Versterken van tertiaire, digitale en passende patientenzorg.
  • Oplossen van maatschappelijke vraagstukken door wetenschappelijk onderzoek.
  • Investeren in leren voor de zorg van de toekomst.

Deze grote ambities kunnen we alleen sámen waarmaken. Op een manier die past bij het Erasmus MC: verantwoordelijk, verbindend en ondernemend. Samen creëren we een inspirerende, veilige en inclusieve werkomgeving waar iedereen met plezier werkt.

Wij zijn een vooruitstrevend universitair medisch centrum met het volledige spectrum aan medische vakgebieden. De reikwijdte van ons wetenschappelijk onderzoek is groot: van de kleinste fragmenten van een cel, via klinisch en patiëntgebonden onderzoek tot aan grote populatiestudies. Voor het steeds verder verbeteren van behandelingen maken we gebruik van onze kracht in de nauwe verbinding tussen kliniek en faculteit: we combineren onderzoek met patiëntenzorg én een breed palet aan onderwijs en opleidingen.

Het Erasmus MC kent 9 thema’s (organisatieonderdelen). Samen met de staf- en ondersteunende diensten vormen zij de bouwstenen van de organisatie. De afdeling Oogheelkunde maakt deel uit van het thema Hersenen & Zintuigen. Zie voor de inrichting van de organisatie ook het organogram.

De afdeling Oogheelkunde kent 3 kerntaken: zorg, onderzoek en onderwijs. De afdeling telt 16 stafleden, 2 fellows en 14 AIOS oogheelkunde en 1 PA. Op de polikliniek werkt een ondersteunend team van 13 doktersassistenten, 6 orthoptisten, 3 medisch ondersteunend assistenten en 8 technisch oogheelkundig assistentes/optometristen.

Zorg
Oogheelkunde is een afdeling voor tertiaire en last resort multidisciplinaire en complexe oogzorg. De afdeling participeert in meerdere VWS-expertise centra. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor de opvang van derdelijns oogheelkundige zorg en patiënten met ASA-classificatie 3 en hoger uit de regio die onder algehele anesthesie geopereerd moeten worden. Het Erasmus MC is het enige regionale centrum dat deze mogelijkheden heeft en is een van de twee academische expertisecentra voor oculaire oncologie in Nederland. Wij hebben als enige centrum de mogelijkheid van stereotactische radiotherapie van oogtumoren en heeft daarvoor een nationale verwijsfunctie.

Onderwijs
De afdeling verzorgt onderwijs in het medisch curriculum en in de co-assistentschappen en draagt zorg voor de opleiding tot medisch specialist in samenwerking met het Amphia Ziekenhuis en het Oogziekenhuis. Verder organiseert de afdeling fellowships en draagt bij aan de opleidingen voor ondersteunend oogheelkundig personeel.

Onderzoek
De afdeling staat nationaal en internationaal bekend om excellent fundamenteel, translationeel, genetisch en epidemiologisch onderzoek. De afdeling verricht baanbrekend onderzoek naar maculadegeneratie, glaucoom en myopie en vertaalt basale inzichten naar klinische trials voor directe praktische implementatie.

Additionele informatie

  • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
  • Om iedereen deze zomer de gelegenheid te geven om te solliciteren staat deze vacature tot en met 23 augustus 2024 open.
  • De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 37 en 38.
  • Het Erasmus MC streeft ernaar dat de samenstelling van haar medewerkers in de diverse functiegroepen de populatie van de Nederlandse bevolking goed weerspiegelt. Bij gelijke geschiktheid van kandidaten wordt hier rekening mee gehouden.

Herkent u zichzelf in dit profiel? Dan nodigen wij u van harte uit om te solliciteren via de sollicitatieknop op deze pagina.
  • Voor vragen over de functie kunt u contact opnemen met de heer prof. dr. E.B. Wolvius, themavoorzitter Hersenen & Zintuigen en secretaris van de vacaturecommissie, telefoon: 010 701 70 63 of e-mail: e.wolvius@erasmusmc.nl.
  • Voor vragen over de sollicitatieprocedure kunt u terecht bij de adviseur HR/MD Kristel van der Horst via hr.topkader@erasmusmc.nl.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Management
  • Gezondheid
  • 40—48 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 27.07.24.TK-P1556952-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Dr. Molewaterplein 40, 3015 GD, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

  • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
  • Om iedereen deze zomer de gelegenheid te geven om te solliciteren staat deze vacature tot en met 23 augustus 2024 open.
  • De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 37 en 38.
  • Het Erasmus MC streeft ernaar dat de samenstelling van haar medewerkers in de diverse functiegroepen de populatie van de Nederlandse bevolking goed weerspiegelt. Bij gelijke geschiktheid van kandidaten wordt hier rekening mee gehouden.

Herkent u zichzelf in dit profiel? Dan nodigen wij u van harte uit om te solliciteren via de sollicitatieknop op deze pagina.
  • Voor vragen over de functie kunt u contact opnemen met de heer prof. dr. E.B. Wolvius, themavoorzitter Hersenen & Zintuigen en secretaris van de vacaturecommissie, telefoon: 010 701 70 63 of e-mail: e.wolvius@erasmusmc.nl.
  • Voor vragen over de sollicitatieprocedure kunt u terecht bij de adviseur HR/MD Kristel van der Horst via hr.topkader@erasmusmc.nl.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

  • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
  • Om iedereen deze zomer de gelegenheid te geven om te solliciteren staat deze vacature tot en met 23 augustus 2024 open.
  • De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 37 en 38.
  • Het Erasmus MC streeft ernaar dat de samenstelling van haar medewerkers in de diverse functiegroepen de populatie van de Nederlandse bevolking goed weerspiegelt. Bij gelijke geschiktheid van kandidaten wordt hier rekening mee gehouden.

Herkent u zichzelf in dit profiel? Dan nodigen wij u van harte uit om te solliciteren via de sollicitatieknop op deze pagina.
  • Voor vragen over de functie kunt u contact opnemen met de heer prof. dr. E.B. Wolvius, themavoorzitter Hersenen & Zintuigen en secretaris van de vacaturecommissie, telefoon: 010 701 70 63 of e-mail: e.wolvius@erasmusmc.nl.
  • Voor vragen over de sollicitatieprocedure kunt u terecht bij de adviseur HR/MD Kristel van der Horst via hr.topkader@erasmusmc.nl.

Solliciteer uiterlijk op 23 aug 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).