Mentor/Werkgroepdocent Antropologie

Mentor/Werkgroepdocent Antropologie

Geplaatst Deadline Locatie
5 jul 28 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 jul 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Afdeling Antropologie is onderdeel van de Faculteit der Maatschappij en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam en biedt naast een bacheloropleiding verschillende masteropleidingen aan. Het onderwijs en onderzoek van de Afdeling zijn sterk internationaal georiënteerd en staan hoog aangeschreven.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, energieke mentor/werkgroepdocent die eerste- en tweedejaarsstudenten begeleidt bij hun academische ontwikkeling en hen helpt antropologische kennis en kunde eigen te maken.

Wat ga je doen
  • Je doceert Nederlands-/of Engelstalige werkgroepen (tutorials) academische vaardigheden, en theorie en methodologie van de antropologie voor eerste- en tweedejaars bachelorstudenten. Je doet dit onder de supervisie van een ervaren docent, en als actief, meedenkend lid van een team van junior docenten.
  • Je bent mentor van eerstejaars studenten die je helpt hun draai te vinden in de voor hen nieuwe academische wereld.
  • Je kijkt opdrachten en tentamens na in vakken op het gebied van academische vaardigheden, en theorie en methodologie van de antropologie.
  • Je organiseert excursies en social events voor bachelorstudenten.

Wat neem je mee
Voor deze functie zoeken we iemand met:
  • een afgeronde bachelor- en masteropleiding in de antropologie;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels;
  • een zelfkritische werkinstelling gericht op verdere ontwikkeling van professionele vaardigheden;
  • goede communicatieve vaardigheden in de interactie met studenten en mede-docenten
  • goede time management vaardigheden
  • de bereidheid onderwijsvaardigheden verder te ontwikkelen.

Enige onderwijservaring en ervaring met mentoring zijn een pré.

Wat bieden we jou
We bieden een parttime dienstverband van 30,4 uur per week voor een periode van vier jaar met een proeftijd van twee maanden, bij voorkeur met ingang van 26 augustus 2024. Het UFO-profiel “docent 4” is van toepassing.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring bij aanvang van het dienstverband, €3.226 tot €3.539 bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week), volgens salarisschaal 10. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Binnen het contract krijg je 0,1fte ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Deze combinatie van het werken als docent en het volgen van scholing noemen wij het Docent Ontwikkel Programma (DOP). Het DOP heeft als doel je arbeidsmarktpositie (inzetbaarheid en kansen) na het tijdelijke dienstverband te optimaliseren. Gedurende je vierjarige contract volg je samen met andere docenten trainingen en krijg je onder meer de mogelijkheid de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) te halen. Samen met je leidinggevende stel je een Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) op waarin je de precieze invulling van het voor jou op maat gemaakte programma vastlegt.

Wat bieden we je verder
  • een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie;
  • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
  • een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega’s;
  • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Over ons
De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Vragen
Voor vragen over de functie of de afdeling kun je contact opnemen met:
  • Dr. Vincent de Rooij, opleidingsdirecteur bachelor culturele antropologie en ontwikkelingssociologie, of Cristina Garofalo, coördinator bedrijfsvoering via application-antr-fmg@uva.nl

Sollicitatie
Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren. We ontvangen graag een motivatiebrief en cv samengevoegd in een pdf-bestand.

De reactietermijn sluit op 28 juli 2024. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen. De selectiegesprekken worden begin augustus gehouden.

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Wij stellen acquisitie niet op prijs

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Specificaties

  • Lector
  • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • max. 30.4 uur per week
  • €3226—€3539 per maand
  • Universitair
  • 13209

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you