Senior onderzoeker Marketing Technology

Senior onderzoeker Marketing Technology

Geplaatst Deadline Locatie
9 jul vandaag Utrecht
Wil jij onderzoek doen naar de impact van technologie-gedreven marketing op de waardecreatie voor klant en bedrijf? Bij het lectoraat ‘Marketing en Customer Experience’ krijg jij de kans om de onderzoekslijn ‘Menswaardige marketingtechnologie’ te leiden, gericht op het ontwerpen en implementeren van marketingtechnologie op een manier die als menswaardig en betekenisvol wordt ervaren.

De opkomst van digitale technologieën schept voor organisaties enorme kansen om de klantbeleving een boost te geven. De toenemende beschikbaarheid en toepassing van data wordt gezien als de meest impactvolle digitale ontwikkeling voor de komende jaren. AI speelt daarbij een cruciale rol, maar roept juist in de toepassing ervan nog veel vragen op als het gaat om de kaders voor het verantwoord ontwerpen, ontwikkelen en toepassen. Wat de inzet van deze technologieën doet met de consument, de klantbeleving en de relatie tussen organisaties en klanten, is op dit moment nog onvoldoende duidelijk.

Functieomschrijving

Wat ga je doen bij Hogeschool Utrecht

Als senior onderzoeker combineer je onderzoek met onderwijs. Je gaat als onderzoeker minimaal 60% aan de slag bij het Kenniscentrum Digital Business & Media binnen het lectoraat Marketing & Customer Experience. Daarnaast vertaal je de onderzoeksuitkomsten naar het onderwijs en ben je betrokken bij het Institute for Marketing and Commerce waar onder andere de opleiding Commerciële Economie onder valt. Je wordt deel van het HU team Nieuw Economisch Onderzoek en Onderwijs (NEOO), een groep ervaren, gepassioneerde onderzoekers en onderwijsprofessionals met ambitie om samen waardevolle kennis te ontwikkelen en te verankeren over de klassieke onderzoeksdisciplines en opleidingen heen.

Wat zijn je werkzaamheden:

  • Onderzoek: het verrichten, begeleiden en publiceren over onderzoek naar de inzet van digitale technologieën in het marketingvakgebied.
  • Een bijdrage leveren aan visievorming van het lectoraat Marketing & Customer Experience en optreden als trekker en expert op de onderzoekslijn ‘Menswaardige marketingtechnologie’;
  • Verbinden onderwijs & onderzoek: integreren van de nieuwste onderzoeksresultaten over AI en digitale technologieën in de huidige curricula en zorgen voor een voortdurende innovatie van het curriculum op het thema marketingtechnologie.
  • Bouwen aan partnerships met bedrijven en hogescholen om gezamenlijke onderzoeks- en onderwijsprojecten op te zetten.

Specificaties

Hogeschool Utrecht (HU)

Functie-eisen

Jouw profiel

Wij willen natuurlijk graag dat jij bij ons succesvol wordt in jouw nieuwe baan. We ontvangen van jou graag jouw motivatie in een vorm die voor jou het meest zinvol en overtuigend is. Denk aan een video, een presentatie, een portfolio, een motivatiebrief of andere manier die bij jou past en ons overtuigt. Je hoeft nog geen ervaring te hebben opgedaan in het onderwijs. Zodra je bij ons begint ga je op onze kosten jouw Basiskwalificatie Examinering (BKE) behalen. In jouw cv zien we in ieder geval graag het volgende terug:

  • Afgerond promotieonderzoek in het economisch domein (bijv. marketing, consumentengedrag, communicatie, bedrijfskunde);
  • Kennis en ervaring op het gebied van (digital) marketing en/of consumentengedrag, aantoonbare affiniteit met marketingtechnologie;
  • Aantoonbaar meerdere jaren ervaring met het doen van onderzoek en idealiter het leiden van een onderzoeksgroep;
  • Affiniteit met onderwijs;

Je spreekt Nederlands. Naast de kennis en ervaring die je in huis hebt, vinden wij het minstens zo belangrijk wie je bent. Als wij met elkaar in gesprek gaan, dan wordt ons uit jouw voorbeelden duidelijk dat jij:

  • Leiderschapskwaliteiten hebt, zowel vakinhoudelijk als leidinggeven aan een team;
  • Maatschappelijk sensitief en ondernemend bent in het kader van de acquisitie van nieuwe onderzoeksopdrachten;
  • Strategisch inzicht hebt; als senior onderzoeker draag je de onderzoekslijn(en) waarvoor jij verantwoordelijk bent.

Ontwikkelingsperspectief

Bij Hogeschool Utrecht zijn er heel veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien. Wij helpen je bij jouw ontwikkeling; of dit nu gaat om kennisuitbreiding, coaching of om de volgende stap in je carrière. Bij ons kun je jezelf blijven ontwikkelen in een uitdagende en maatschappelijk georiënteerde omgeving waarbij plezier centraal staat. Kansen zijn er altijd. Het is aan jou om deze kansen te pakken.

Bij wie kom jij werken

Hogeschool Utrecht (HU) is een grote gemeenschap van bijna 40.000 studenten en ruim 4.000 docenten, onderzoekers en medewerkers. Wij werken intensief samen met de beroepspraktijk en met elkaar. Hier komt alles samen. Want hoe meer wij samen optrekken, hoe beter we in staat zijn om onze studenten en professionals te leren werken aan oplossingen voor de vraagstukken van nu. De HU-gemeenschap is open, rechtvaardig en duurzaam en zo geven we vorm aan de beroepspraktijk, de maatschappij en de professionals van de toekomst.

De HU is gevestigd op het Utrecht Science Park en in Amersfoort. We bieden hoger beroepsonderwijs aan op drie niveaus: associate degree, bachelor en master. En recent is daar een niveau bijgekomen, namelijk dat van het professional doctorate. Met ons onderzoek hebben we (regionale) impact én creëren we een omgeving waarin we studenten opleiden tot professionals die in staat zijn hun beroepspraktijk te innoveren.

Het Kenniscentrum DBM werkt met verschillende partijen in de creatieve en zakelijke dienstverlening, kennisinstellingen, publieke organisaties en overheid. De onderzoeksvragen komen uit de praktijk; de resultaten leiden dus niet alleen tot wetenschappelijke inzichten maar ook tot inzichten en toepassingen die direct relevant zijn voor de beroepspraktijk.

Het Lectoraat Marketing & Customer Experience (MCX) onderzoekt de mogelijkheden om duurzame merken en een betekenisvolle klantbeleving te creëren in een steeds digitaler wordende omgeving. De centrale uitdaging voor de Marketing en Customer Experience (MCX)-professional van vandaag en de toekomst beschrijven we als volgt: “Hoe realiseren we waardevolle interacties tussen mensen en merken, voor een brede welvaart?”

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wat bieden wij jou

Behalve een stabiele werkgever met prachtige ambities, bieden we jou de mogelijkheid om te investeren in jouw toekomst. Daarnaast bieden wij goede voorwaarden om te komen werken bij de HU:

  • Wij bieden een arbeidsovereenkomst van een jaar (D3) met een omvang van 0,6 – 1,0 fte.
  • Afhankelijk van je kennis en vaardigheden zullen je verantwoordelijkheden en takenpakket worden bepaald. Op basis hiervan vindt inschaling plaats in schaal 13, met een maximumsalaris van € 6997,- bij een voltijd-aanstelling.
  • Daarboven ontvang je een vakantietoeslag van 8% en bovendien een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een tegemoetkoming in de eigen bijdrage van de zorgverzekering van € 300,00 bruto per jaar bij een voltijd-aanstelling.
  • Wij bieden je uitstekende studie en ontwikkelingsmogelijkheden.
  • Bij een fulltime dienstbetrekking bestaat de mogelijkheid tot meer dan 10 weken verlof per jaar.

Natuurlijk krijg je van ons ook een laptop en een smartphone in bruikleen om locatie-ongebonden te kunnen werken en bieden wij je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de collectieve ziektekostenverzekering, de arbeidsongeschiktheidsverzekering en leuke extra's zoals ons fietsplan, kortingen bij verzekeringen, software en fitness. Samen met de sociale partners streven we naar afspraken die echt werken en uitgaan van goed werkgeverschap en goed werknemerschap.

Additionele informatie

Solliciteren

Hogeschool Utrecht haalt ontwikkeling en inspiratie uit verscheidenheid aan gender, kleuren en culturen. Iedereen die zich herkent in het profiel en graag deze rol zou komen vervullen, is van harte welkom om te reageren. Solliciteren kan uitsluitend online tot en met zondag 8 september.

Ben je enthousiast maar heb je nog vragen? Neem tot en met 16 augustus dan contact op met Elise van Steenwijk, bereikbaar via elise.vansteenwijk@hu.nl. Vanaf 16 augustus kan je contact opnemen met Thomas van Huijgevoort, bereikbaar via thomas.vanhuijgevoort@hu.nl.

We hebben onze eerste gesprekken gepland in de week van 16 september 2024. Als we samen besluiten dat we een vervolggesprek gaan voeren, dan hebben wij voor dat gesprek tijd gereserveerd in de week daarop. Wat ons betreft kun je direct starten, we bepalen samen wat jouw startdatum wordt.

De sollicitatieprocedure is te vinden in de sollicitatiecode op onze site https://www.hu.nl/werkenbij/arbeidsvoorwaarden. Hier is ook een link naar de cao hbo te vinden.

Een referentie, digitale check op diploma en identiteitsbewijs en de aanvraag van een VOG maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Marketing en communicatie
  • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur; Economie
  • 24—40 uur per week
  • max. €6997 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT HU 20240907

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 7, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Hogeschool Utrecht (HU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Solliciteren

Hogeschool Utrecht haalt ontwikkeling en inspiratie uit verscheidenheid aan gender, kleuren en culturen. Iedereen die zich herkent in het profiel en graag deze rol zou komen vervullen, is van harte welkom om te reageren. Solliciteren kan uitsluitend online tot en met zondag 8 september.

Ben je enthousiast maar heb je nog vragen? Neem tot en met 16 augustus dan contact op met Elise van Steenwijk, bereikbaar via elise.vansteenwijk@hu.nl. Vanaf 16 augustus kan je contact opnemen met Thomas van Huijgevoort, bereikbaar via thomas.vanhuijgevoort@hu.nl.

We hebben onze eerste gesprekken gepland in de week van 16 september 2024. Als we samen besluiten dat we een vervolggesprek gaan voeren, dan hebben wij voor dat gesprek tijd gereserveerd in de week daarop. Wat ons betreft kun je direct starten, we bepalen samen wat jouw startdatum wordt.

De sollicitatieprocedure is te vinden in de sollicitatiecode op onze site https://www.hu.nl/werkenbij/arbeidsvoorwaarden. Hier is ook een link naar de cao hbo te vinden.

Een referentie, digitale check op diploma en identiteitsbewijs en de aanvraag van een VOG maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteren

Hogeschool Utrecht haalt ontwikkeling en inspiratie uit verscheidenheid aan gender, kleuren en culturen. Iedereen die zich herkent in het profiel en graag deze rol zou komen vervullen, is van harte welkom om te reageren. Solliciteren kan uitsluitend online tot en met zondag 8 september.

Ben je enthousiast maar heb je nog vragen? Neem tot en met 16 augustus dan contact op met Elise van Steenwijk, bereikbaar via elise.vansteenwijk@hu.nl. Vanaf 16 augustus kan je contact opnemen met Thomas van Huijgevoort, bereikbaar via thomas.vanhuijgevoort@hu.nl.

We hebben onze eerste gesprekken gepland in de week van 16 september 2024. Als we samen besluiten dat we een vervolggesprek gaan voeren, dan hebben wij voor dat gesprek tijd gereserveerd in de week daarop. Wat ons betreft kun je direct starten, we bepalen samen wat jouw startdatum wordt.

De sollicitatieprocedure is te vinden in de sollicitatiecode op onze site https://www.hu.nl/werkenbij/arbeidsvoorwaarden. Hier is ook een link naar de cao hbo te vinden.

Een referentie, digitale check op diploma en identiteitsbewijs en de aanvraag van een VOG maken deel uit van de sollicitatieprocedure.

Solliciteer uiterlijk op 8 sep 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).