Docent Sociale Wetenschappen - Instituut voor Interdisciplinaire Studies

Docent Sociale Wetenschappen - Instituut voor Interdisciplinaire Studies

Geplaatst Deadline Locatie
12 jul 22 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 jul 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij breed opgeleid binnen de sociale wetenschappen (voorkeur Politicologie, Sociologie, Sociale Geografie of Planologie) en enthousiast over het overbrengen van je kennis aan een nieuwe generatie academici in opleiding? Vind je het belangrijk om zowel inhoudelijke diepgang als maatschappelijke context over te brengen in je onderwijs? Ben je sterk in het begeleiden van groepen studenten bij het doen van onderzoek? Dan zoeken we jou als Docent Sociale Wetenschappen binnen de opleiding Future Planet Studies en binnen het Keuze- en Honoursonderwijs van het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS).

Wat ga je doen?
Als Docent houd je je vooral bezig met de uitvoering van werkgroeponderwijs aan eerste-, tweede- en derdejaarsstudenten. We zoeken iemand die vakken kan geven als ‘Toekomstige Uitdagingen en Innovatieve Oplossingen’ en ‘Reflexive Design Project’ binnen Future Planet Studies en ‘Urban Lab’ binnen het Keuze- en Honoursonderwijs van het IIS.

Taken en verantwoordelijkheden
Je taken bestaan uit:
  • Begeleiden van studenten bij het bestuderen van de stof met gebruik van diverse werkvormen;
  • Begeleiden van studenten bij het aanleren van academische vaardigheden;
  • Nakijken van en feedback geven op papers, tentamens en presentaties;
  • Begeleiden van studenten bij het doen van (interdisciplinair) onderzoek.

Jouw profiel
We zijn op zoek naar een teamspeler, die zich thuis voelt in een energiek team van docenten met verschillende achtergronden.

Ervaring en profiel
De juiste kandidaat:
  • is afgestudeerd (MSc/MA) in Politicologie, Sociologie, Sociale Geografie of Planologie of een aanverwante sociaalwetenschappelijke discipline, of een interdisciplinaire opleiding met een stevige sociaalwetenschappelijke component;
  • heeft aantoonbare interesse in duurzaamheidsvraagstukken;
  • heeft affiniteit met meerdere wetenschappelijke disciplines;
  • beschikt over goede didactische kwaliteiten en kan studenten begeleiden in interdisciplinair onderzoek;
  • heeft sterke organisatorische vaardigheden en interesse in het coördineren van onderwijs;
  • kan zich uitstekend schriftelijk en mondeling uitdrukken in het Nederlands en Engels;
  • kan goed zelfstandig werken en heeft zeer goede communicatieve vaardigheden;
  • kan goed samenwerken met collega’s in verschillende rollen en posities.

Ervaring met het geven van onderwijs in academische vaardigheden en het geven van interdisciplinair onderwijs strekt tot aanbeveling.

Ons aanbod
Een tijdelijk dienstverband voor 22,8 uur per week voor een periode van 6 maanden. De gewenste startdatum is augustus 2024. Je wordt aangesteld via detacheringsbureau UvA JobService.

Het bruto maandsalaris, gebaseerd op een 38-urige werkweek en afhankelijk van relevante werkervaring, varieert van € 3.226 tot € 5.090 (schaal 10). Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering die de UvA biedt. Het UFO-profiel Docent 4 is van toepassing. De cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Naast het salaris en de inspirerende omgeving op Science Park bieden we een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden:
  • 232 vakantie-uren per jaar (gebaseerd op fulltime) en extra vakantiedagen tussen kerst en 1 januari;
  • verschillende cursussen die te volgen zijn via het Teaching and Learning Centre;
  • verschillende cursussen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschap voor de wetenschappelijke staf;
  • verschillende cursussen, bijvoorbeeld op het gebied van tijdsmanagement, werkdruk en Engels en een online cursusplatform met meer dan 100 verschillende cursussen;
  • 7 weken geboorteverlof met 100% salarisbehoud;
  • de mogelijkheid om thuis een werkplek in te richten;
  • een pensioenregeling.

Nieuwsgierig naar ons uitgebreide pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden? Hier kun je er meer over lezen.

Over ons
De Universiteit van Amsterdam (UvA) is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 42.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 PhDs, verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo’n 1.800 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 8.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

Het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) is een dynamische onderwijsorganisatie waar met veel enthousiasme en creativiteit wordt gewerkt aan vernieuwend onderwijs. Het IIS verzorgt interdisciplinaire opleidingen zoals de bachelors Bèta-gamma en Future Planet Studies en de masters Brain and Cognitive Sciences en Forensic Science. Daarnaast ontwikkelt het IIS uiteenlopende programma’s voor het interdisciplinaire Keuze- en Honoursonderwijs en zet het IIS Onderwijslab jaarlijks verschillende innovatieve projecten op. Bij het Instituut voor Interdisciplinaire Studies kom je terecht op een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Er is een open sfeer en intercollegiale samenwerking is belangrijk.

Wil je meer weten over werken bij de UvA? Lees meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Vragen?
Met vragen over deze vacature kun je per e-mail terecht bij:

Sollicitatie
Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet uiterlijk 22 juli 2024. Je kunt via onderstaande link online solliciteren.

Alle documenten ontvangen we graag in één pdf-bestand:
  • Een cv met weergave in maanden (niet alleen jaren) met betrekking tot opleiding en ervaring;
  • Een motivatiebrief.

Zorg ervoor dat je ALLE hierboven genoemde gevraagde documenten toevoegt.
Gebruik a.u.b. het CV-veld om je curriculum vitae te uploaden als apart .pdf-bestand. Gebruik het veld Motivatiebrief om de andere gevraagde documenten te uploaden, inclusief de motivatiebrief, alles in één enkel .pdf-bestand.

Een kennisveiligheidscheck kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
(voor details: Nationale leidraad kennisveiligheid)

Alleen complete sollicitaties binnen de reactietijd via onderstaande link worden in behandeling genomen. A.u.b. geen sollicitatie per e-mail sturen.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden na sluiting van de vacature.

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Wij stellen acquisitie niet op prijs.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Specificaties

  • Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 22.8 uur per week
  • €3226—€5090 per maand
  • Universitair
  • 13229

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you