Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM) Sinds de oprichting in 1971 heeft
IVM een grote expertise opgebouwd in het toepassen van onderzoek op het gebied van diversiteit en complexiteit in de milieuproblematiek. De missie van IVM is bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van en de zorg voor het milieu door wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. In het onderzoeksprogramma zoekt IVM naar innovatieve manieren om milieurelevante informatie over natuurlijke en maatschappelijke processen te verzamelen en te structureren. Het programma is geïnspireerd door het concept duurzame ontwikkeling, waarbij een geïntegreerde visie op het milieu centraal staat. Het multidisciplinaire onderzoek is in vier secties ondergebracht: Environmental Economics, Environmental Geogaphy, Environmental Policy Analysis en Water and Climate Risk.
De afdeling Milieueconomie (EE) leidt de inspanningen van het instituut om het inzicht in de wisselwerking tussen milieu en economie te verbeteren. De afdeling is een van de belangrijkste groepen milieueconomen in Europa en bestaat uit ongeveer 35 wetenschappelijke medewerkers en gepromoveerde onderzoekers. De strategie van de afdeling is om haar positie als belangrijke speler op het Europese gebied van milieueconomie te consolideren en verder te versterken. Belangrijke toepassingsgebieden zijn klimaatverandering, energie, circulaire economie, water, ecosysteemdiensten en milieubeheer en beheer van natuurlijke hulpbronnen. De filosofie van de afdeling EE is om haar onderzoeksprojecten nauw te integreren met haar onderwijsprogramma en om samen met belanghebbenden en samenwerkende instituten onderzoek te initiëren en uit te voeren. In de komende jaren zal de EE-afdeling zich verder verdiepen in nieuwe onderzoeksgebieden met betrekking tot klimaateconomie, economie van duurzame energie en economie van natuurlijk kapitaal.
Welkom bij de Faculteit der Bètawetenschappen Bij de Faculteit der Bètawetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam werken wetenschappers en studenten aan complexe maatschappelijke vraagstukken voor een duurzame en gezonde toekomst. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot ondervoeding en van molecuul tot de maan: we richten ons op de volle breedte van de bètawetenschappen. Ons onderwijs en onderzoek is sterk experimenteel technisch, computationeel en interdisciplinair van aard.
We werken vanuit een waardengedreven, interdisciplinaire benadering aan nieuwe oplossingen. Door onderzoek, door valorisatie, en door het opleiden van maatschappelijk betrokken wereldburgers – die op hun beurt een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan een duurzame, gezonde toekomst.
Kom je werken bij Bètawetenschappen? Dan werk je samen met studenten, promovendi en wetenschappers bij de grootste bètafaculteit van Nederland. Je combineert een vakgerichte focus met een brede blik op de wereld. We zijn trots op ons collegiale werkklimaat dat zich kenmerkt door een gedreven en pragmatische instelling met betrokkenheid bij het grotere geheel. De faculteit telt ruim 11.000 studenten die studeren aan een van de 40 opleidingen. Er werken ruim 1.600 professionals, verdeeld over 10 wetenschappelijke afdelingen.
Vrije Universiteit Amsterdam De Vrije Universiteit Amsterdam staat voor waardengedreven onderwijs en onderzoek. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en een open houding – a broader mind. Met een ondernemende aanpak en aandacht voor diversiteit, zingeving en medemenselijkheid werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Door onze krachten te bundelen, over de grenzen van vakgebieden heen, werken we aan een betere wereld voor mens en planeet. Samen creëren we een veilig en respectvol werk- en studieklimaat, en een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.
Lees meer over onze gedragscodes.
We zijn gevestigd op één fysieke campus, in het hart van de Amsterdamse Zuidas, met een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Aan de VU werken ruim 6.150 medewerkers en volgen ruim 31.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.
Diversiteit Diversiteit is een speerpunt van de VU. De VU wil toegankelijk en ontvankelijk zijn voor diversiteit in vakgebieden, culturen, ideeën, nationaliteiten, overtuigingen, voorkeuren en levensbeschouwingen. Vanuit vertrouwen, respect en interesse leiden verschillen hier tot nieuwe inzichten en innovatie, tot scherpte en helderheid, tot excellentie en een ruimer begrip.
Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening.
We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van de VU-gemeenschap.