Ben je een scientist-practitioner? Dan is deze functie een echte uitdaging voor jou. Je combineert je klinische en wetenschappelijke ambities in één functie waardoor klinisch relevant onderzoek en onderwijs samengaat met (de verdere ontwikkeling van) evidence-based practice.
Functieomschrijving In deze unieke functie krijg je de mogelijkheid om wetenschap onderzoek en onderwijs te combineren met werkzaamheden als Klinisch Neuropsycholoog/GZ-psycholoog.
Waar ga je werken?
Je wordt volledig aangesteld bij de Universiteit Maastricht. Voor je rol als Universitair Hoofddocent (UHD) ga je werken voor de faculteit Psychologie en Neurowetenschappen. Als klinisch neuropsycholoog/GZ-psycholoog zal je gaan werken bij het MUMC+ bij de afdeling Medische Psychologie diagnostiek. Beide rollen voer je uit voor 0.5 FTE.
Als UHD word je lid van de sectie Neuropsychologie binnen de vakgroep Neuropsychologie en Psychofarmacologie, dit is een departement binnen de Faculteit der Psychologie en Neurowetenschappen. Het onderzoek van onze sectie richt zich op de complexe, maar boeiende relaties tussen hersenen en gedrag. We hebben diverse onderzoekslijnen, die zich richten op biologische, fysiologische, affectieve en psychosociale aspecten van gezonde ontwikkeling en veroudering, evenals op aangeboren en verworven neurologische problemen.
Binnen het MUMC+ biedt de afdeling Medische Psychologie diagnostiek en kortdurende behandeling aan voor volwassenen, ouderen en kinderen/jeugdigen met somatische ziektes en co-morbide psychische problemen. Naast psychodiagnostische onderzoeken, bieden wij psychotherapie aan, waaronder cognitieve gedragstherapie, ACT en EMDR.
Wat ga je doen?
- Je draagt actief bij aan het onderwijs, management en de onderzoekslijnen van de sectie Neuropsychologie.
- Je verricht onderzoek binnen een van de onderzoekslijnen van de sectie.
- Je bent betrokken bij diverse onderwijselementen van onze programma’s. Zoals de Bachelor cursus Introductie Neuropsychologie, de Mastercursus Optimising Brain and Behavior, de Research Master skills training Neuropsychological assessment, de begeleiding van klinische stages en wetenschapsstages, en/of het beoordelen van verslagen voor het behalen van de BAPD. Je focust je op het managen van onze onderwijsprogramma’s alsmede de verdere ontwikkeling en het uitvoeren van het onderwijs.
- Naast onderzoek en onderwijs zal je managementtaken vervullen binnen de vakgroep en faculteit.
- Als Klinisch Neuropsycholoog/GZ-psycholoog ben je betrokken bij de uitvoer van (neuro)psychologisch onderzoek bij diverse patiëntgroepen (o.a. neurodegeneratieve aandoeningen en niet aangeboren hersenletsel, maar ook bij psychosomatische en persoonlijkheidsproblematiek) en (neuro)psychologische behandeling, zowel individueel als in groepen. Daarnaast ben je een deel van de tijd (0,05 tot 0,1 fte) ook betrokken zijn bij de brede klinische consultatie in het MUMC+. De klinische consultatie wordt samen met de afdeling Dienst Geestelijke verzorging, Medisch maatschappelijk werk en Psychiatrie vormgegeven.
Functie-eisen We zoeken een collega die aan het volgende profiel voldoet:
- Gepromoveerd met postdoctorale ervaring, met aantoonbare interesse en affiniteit in de klinische neuropsychologie of verwante en relevante wetenschapsgebieden;
- Ervaring in de klinische praktijk als KNP-er of GZ-er en bij voorkeur ervaring met EMDR, CGT en ACT en het uitvoeren van persoonlijkheids- en neuropsychologische diagnostiek;
- Ambities om verder te groeien in wetenschappelijk onderzoek, zowel op eigen lopende projecten als in samenwerking met onderzoek binnen de sectie Neuropsychologie;
- In staat om input alsook (mede) leiding te geven aan het onderwijs en het onderzoek, op basis van je waardevolle ervaring in de klinische praktijk;
- Interesse en kwaliteiten om les te geven in onze Bachelor, Master en Research Master opleidingen, met een specifieke focus op klinisch georiënteerde taken en rollen;
- In het bezit van een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO);
- Een enthousiaste teamplayer;
- Een bevlogen senior scientist-practitioner;
- Uitstekende communicatieve uitdrukkingsvaardigheid in spreken en schrijven in de Engelse en Nederlandse taal.
Wat biedt de UM?Als Universitair Hoofddcocent bij de Faculty of Psychology and Neuroscience kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je: - Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 13-14 conform UFO-profiel Universitair hoofddocent met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen € 6.224,00 en € 8.322,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
- Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 (interne kandidaten) of 18 (externe kandidaten) maanden met een omvang van 1.0 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de arbeidsovereenkomst omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Voor de 0.5 FTE aanstelling bij het MUMC wordt een detacheringsovereenkomst opgesteld.
- Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
- Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
- Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.
De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie
klik hier.
Universiteit Maastricht Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?
Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.
In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.
De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.
Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.
Voor meer informatie over de UM klik
hier.
Faculty of Psychology and Neuroscience De Faculty of Psychology and Neuroscience (FPN) is een internationale faculteit met studenten en medewerkers met verschillende culturele achtergronden, die zijn verbonden door hun gedeelde nieuwsgierigheid naar menselijk gedrag en onze hersenen. Deze nieuwsgierigheid inspireert ons om het brede terrein van de psychologie te verkennen, vanuit verschillende invalshoeken (zoals een biologisch en cognitief perspectief).
Door kleinschalige en studentgerichte methodes in te zetten, zoals probleemgestuurd onderwijs en projectgestuurd onderwijs, stimuleren wij een zelfde soort nieuwsgierigheid bij onze studenten, doordat we hun de instrumenten geven om de wereld van het menselijk brein te ontdekken.
Nieuwsgierig? Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Caroline van Heugten via
caroline.vanheugten@maastrichtuniversity.nl voor meer informatie. Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Patrick Claus (recruiter) via
p.claus@maastrichtuniversity.nl.
Solliciteren? Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu, uiterlijk 29 september 2024 op deze functie.
Voeg aan je sollicitatie een CV en motivatiebrief inclusief publicatielijst toe.
De eerste sollicitatiegesprekken vinden bij voorkeur plaats vanaf tweede helft oktober 2024.
De vacature staat open voor interne- en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
De selectie van kandidaten zal worden uitgevoerd door een selectiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van zowel UM als MUMC+. Naast het indienen van een motivatiebrief met CV, zal de procedure bestaan uit een of meerdere selectiegesprekken met de commissie waarbij de kandidaat zal worden gevraagd om de invulling van de positie toe te lichten. Daarnaast zal de kandidaat worden gevolgd en geëvalueerd door een interne commissie van de faculteit (de senior track commissie) conform standaardprocedures van de faculteit bij de aanstelling van een UHD.
Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.