Wat ga je doen als Lector Geestelijke Gezondheidszorg
Als lector Geestelijke Gezondheidszorg ben je verantwoordelijk voor het opbouwen en leiden van een nieuwe onderzoeksgroep die zich richt op innovatieve en praktijkgerichte oplossingen voor de geestelijke gezondheidszorg. Samen met GGZ Rivierduinen en Hogeschool Leiden werk je aan een sterk samenwerkingsverband waarin onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk verbonden zijn. De gezamenlijke opdracht bestaat uit 5 taakgebieden, namelijk:
In deze rol kun je daadwerkelijk een verschil maken in de geestelijke gezondheidszorg door kennisoverdracht en samenwerking. De onderzoeksgroep heeft een initiële looptijd van vier jaar, met mogelijkheid tot verlenging, wat je de tijd en ruimte biedt om strategische onderzoeksprogramma’s op te zetten die impact hebben op de langere termijn.
Profiel
Je hebt een grote mate van professionele ruimte om (in co-creatie met de praktijk) projecten op te zetten die aansluiten bij de thema's van Hogeschool Leiden en GGZ Rivierduinen en krijgt daarbij de kans om jouw kennis en inzichten actief te delen. Jouw werkzaamheden bestaan verder uit:
Verantwoording
Binnen een jaar na je benoeming geef je een lectorale rede waarin je jouw visie op geestelijke gezondheidszorg presenteert en vertaalt naar een werkplan, afgestemd met de stuurgroep. De stuurgroep bestaat uit leidinggevenden van beide organisaties. Het werkplan bestaat uit de vier standaarden die zijn ontleend aan het landelijk vastgestelde Beoordelingskader Onderzoek (BKO): 1. Onderzoekprofiel en programma, 2. Doorwerking onderzoek aan ontwikkeling van de beroepspraktijk en de bredere samenleving, 3. Kwaliteit van onderzoek, 4. Organisatie van onderzoek, inzet van mensen en middelen. Dit plan is gebaseerd op de landelijke standaarden voor onderzoeksbeoordeling.
Wat je meebrengt als Lector Geestelijke Gezondheidszorg
Je hebt een sterke visie en passie voor de geestelijke gezondheidszorg, waarmee je de kracht hebt om innovatie en samenwerking te stimuleren. Je bent iemand die verbindend en vernieuwend te werk gaat en beschikt over het natuurlijk gezag om een team te leiden, te begeleiden en te inspireren. Je staat open voor pionieren, maar hebt ook het vermogen om structuur te brengen in een dynamische omgeving. Met jouw enthousiasme weet je anderen mee te nemen in het onderzoeksproces en door jouw ondernemende instelling weet je projecten effectief vorm te geven en kansen voor financiering te benutten. Je hebt een scherp oog voor de toekomst van de geestelijke gezondheidszorg en weet wat er speelt in de beroepspraktijk van agogen en verpleegkundigen. Je zet jouw netwerk actief in en creëert duurzame verbindingen tussen onderwijs en praktijk. Daarnaast heb je:
Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaar, met uitzicht op verlenging van het contract met 3 jaar op basis van positieve evaluatie.
Wat we jou bieden als Lector Geestelijke Gezondheidszorg
Wij luisteren naar jouw wensen zodat jij goed in je vel zit, werkplezier hebt en jezelf kan blijven ontwikkelen. Een laptop en telefoon is hierbij vanzelfsprekend. Onze arbeidsvoorwaarden bestaan onder andere uit:
Wil je meer weten? Lees via deze link meer over onze arbeidsvoorwaarden.
Wij willen een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat hoe inclusiever we zijn, des te beter we van betekenis kunnen zijn als kennisinstelling van en voor de regio. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die de Leidse regio rijk is weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool.
Wat voor onze studenten geldt, geldt ook voor onze medewerkers: we zien wie je bent. En we gaan met je in gesprek over wat jij nodig hebt om prettig te werken en je te blijven ontwikkelen als professional. We geloven dat een persoonlijke benadering het verschil maakt. Hier kennen en helpen we elkaar als dat nodig is. Of je nu docent bent, onderzoeker of medewerker bij een van onze diensten. Samen met onze studenten en partners in het werkveld zijn we één samenhangend netwerk. Met praktijkgericht onderzoek en onderwijs dragen we allemaal bij aan de ontwikkeling van onze studenten, onze organisatie en de maatschappij. We willen een leergemeenschap zijn waar diversiteit wordt gezien als kracht en waar we met elkaar inclusie bevorderen.
Hogeschool Leiden. Gezien en gehoord.
Jouw werkplek
De lector ressorteert hiërarchisch onder de directeur van de faculteit Gezondheidszorg (in afstemming met de directeur van de faculteit Sociaal Werk & Toegepaste Psychologie) en functioneel onder de manager van de Rivierduinen Academie. Zij vormen samen met de opleidingsmanagers van Verpleegkunde en Sociaal Werk de stuurgroep. De lector is verbonden aan de Rivierduinen Academie, het Kenniscentrum VEER, en het Kenniscentrum Samen Redzaam en geeft leiding aan de medewerkers binnen de onderzoeksgroep.
GGZ Rivierduinen en Hogeschool Leiden kennen een langdurige samenwerking t.b.v. het opleiden van verpleegkundigen, sociaal werkers en vaktherapeuten. De samenwerking t.b.v. de bacheloropleiding tot Verpleegkundige is neergelegd in een samenwerkingsovereenkomst GGZ Rivierduinen – Hogeschool Leiden (19 december 2024). Op het terrein van onderzoek naar de ontwikkeling ZEEF-methodiek voor mensen met bipolariteit, is er samenwerking tussen Sociaal Werk en Kenniscentrum Samen Redzaam (Hogeschool Leiden) en GGZ Rivierduinen.
Hogeschool Leiden heeft sinds haar oprichting een sterke positie in de gezondheidszorg en het sociaal domein. De ligging van de hogeschool op het Leiden Bio Science Park versterkt deze positie. Om de maatschappelijk impact verder te vergroten, kiest Hogeschool Leiden nadrukkelijk voor een verdere profilering in Gezondheid en Welzijn, één van de vier inhoudelijke zwaartepunten uit het nieuwe instellingsplan 2023 – 2028.
Vragen over de vacature?
Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met:
Werk je bij een bureau en wil je een kandidaat voorstellen voor deze vacature bij Hogeschool Leiden? Bedankt, maar hier gaan we niet op in. We werven onze nieuwe collega graag zelf.
Goed om te weten:
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: