PhD-kandidaat Psychiatrie Curium

PhD-kandidaat Psychiatrie Curium

Geplaatst Deadline Locatie
4 mrt 27 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 mrt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij affiniteit met jongeren? Ben jij sociaal vaardig, vindingrijk en georganiseerd? En wil jij je verder ontwikkelen als (ontwerpgericht) onderzoeker? Dan is dit de plek voor jou! Help mee om vastgelopen jongeren met ernstige psychische problemen weer perspectief te bieden.

Functieomschrijving

Jij coördineert als uitvoerend onderzoeker het project ‘Jouw Verhaal Nu Centraal’. In dit project ontwerp jij in co-creatie met jongeren en ouders een innovatieve werkwijze om vastgelopen hulpverleningstrajecten in beweging te krijgen. Ervaringsdeskundigen spelen een cruciale rol in het zoeken naar een nieuwe samenwerking waarin ruimte ontstaat voor andere oplossingen. Samen met jongeren en gezinnen werken we aan herstel van hoop en vertrouwen. Jij bent de spin in het web in de dagelijkse coördinatie van het project, het onderhouden van contacten met de projectgroep, het ontwerpen/ontwikkelen van de methodiek, het voorbereiden van het uitvoeringsteam en het delen van projectresultaten. Je werkt met een combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve methoden aan een analyse van de haalbaarheid en effectiviteit van de nieuw ontworpen methodiek. Je publiceert niet alleen in wetenschappelijke tijdschriften, maar ook voor een breder publiek. Dit zijn veel verschillende en uitdagende taken waarin je goed begeleid zal worden. De begeleiding voor jouw PhD-traject zal uitgevoerd worden door twee senior onderzoekers, één van hen zal jouw aanspreekpunt zijn als dagelijks begeleider.
 

Samenvatting

·         Jij coördineert als uitvoerend onderzoeker het project ‘Jouw Verhaal Nu Centraal’

·         Jij ontwerpt in co-creatie met jongeren en ouders een innovatieve methodiek voor vastgelopen jongeren met ernstige psychische problemen

·         Jij analyseert de verkregen data en publiceert hierover

·         Jij wordt begeleid door twee senior onderzoekers

·         Jij wordt deel van een enthousiaste onderzoeksgroep waarbinnen de focus ligt op de prestatie van het collectie

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Jij hebt een voor de jeugdhulp relevante WO-opleiding afgerond en hebt affiniteit met ontwerpgericht onderzoek. Je bent sociaal vaardig, vindingrijk en georganiseerd. Je bent flexibel en legt makkelijk verbinding met jongeren, ouders, behandelaren, beleidmakers en onderzoekers. Je bent analytisch en in staat om een complex onderwerp inzichtelijk te maken.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden in eerste instantie een contract van 28 tot 36 uur per week aan met een looptijd van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid zal deze verlengd worden tot 2,5 jaar. Onder voorbehoud van financiering is er wellicht een mogelijkheid tot verlenging tot maximaal 4 jaar. We bieden je een salaris van maximaal € 3.271,- (schaal Pro, CAO UMC) en bovenal een inspirerende omgeving in een enthousiaste onderzoeksgroep.

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

LUMC Curium

LUMC Curium is een centrum voor academische kinder- en jeugdpsychiatrie. Wij zijn een subafdeling van het LUMC en werken vanuit onze hoofdlocatie in Oegstgeest. Naast de zorg, richt ook het onderzoek binnen LUMC Curium zich op jongeren met complexe psychische problematiek. Deze groep laat zich moeilijk vangen in bestaande classificaties en is daarmee ook slecht vertegenwoordigd in wetenschappelijk onderzoek. Verder zijn wij een onderzoeksgroep waarbinnen de focus ligt op de prestatie van het collectief, niet van het individu. We leren van elkaar, we delen kennis en ervaring en houden elkaar scherp. Bij ons werken dan ook bevlogen mensen, die zich met hart en hoofd inzetten voor de gezinnen. Daarnaast is er ruimte voor creativiteit, humor en eigenheid. Omdat het leuk is én omdat het een gezonde en stimulerende omgeving biedt om je in te ontwikkelen.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • 28—36 uur per week
  • €2570—€3271 per maand
  • Universitair
  • C.22.LS.JR.11

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you