Promovendus politieonderzoek Burger aan de balie

Promovendus politieonderzoek Burger aan de balie

Geplaatst Deadline Locatie
21 mrt 11 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 apr 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je de top-politiewetenschapper van morgen? Wil je door je promotieonderzoek bijdragen aan het versterken van evidence-based policing? Heb je een (Research) Master in de criminologie, sociologie, bestuurskunde, psychologie of een gerelateerde discipline? Dan ben je wellicht de kandidaat naar wie we zoeken!

Functieomschrijving

Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) zoekt een promovendus die promotieonderzoek gaat doen in het project Burger aan de Balie. De achtergrond van dit project is dat burgers met allerlei problemen zich aan de politiebalie melden. Tot op heden is er nog maar weinig bekend over met welke bedoelingen en verwachtingen burgers zich melden en in welke mate de politie aan die bedoelingen en verwachtingen kan voldoen. Het onderzoek richt zich daarmee op de vraag hoe cruciale contactmomenten tussen burgers en politiemedewerkers van van invloed zijn op de tevredenheid van burgers over de politie. Theoretisch wordt het onderzoek gesitueerd binnen de context van street-level professionals (politiemedewerkers die in direct contact met burgers staan), police-citizen interaction en public satisfaction with the police. Empirisch richt het project zich onder meer op een systematische literatuurstudie over de tevredenheid van burgers over politiehandelen, het kwantitatief vaststellen van bronnen van variatie in deze tevredenheid en het kwalitatief registreren van wat er aan de politiebalie plaatsvindt en hoe dat van invloed is op de ervaringen van burgers. Daarmee heeft het project ook directe relevantie voor de politiepraktijk. Het project vindt  plaats binnen het onderzoeksprogramma What works in policing: Towards evidence-based policing in the Netherlands waarin ook andere promotieprojecten van start zijn gegaan. Dit nationale onderzoeksprogramma is ontwikkeld in samenwerking met de Nationale Politie en het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Deze samenwerking biedt een unieke gelegenheid om hoogwaardig wetenschappelijk politieonderzoek te doen dat bijdraagt aan het versterken van evidence-based policing

Werkzaamheden

  • Eigen onderzoek opstarten en uitvoeren passend binnen het What works in policing onderzoeksprogramma resulterend in een proefschrift binnen 4 jaar (bij een 1.0 fte aanstelling) of binnen 5 jaar (bij een 0,8 fte aanstelling).
  • Het schrijven van een systematic review en artikelen over de empirische onderzoeksbevindingen voor publicatie in wetenschappelijk tijdschriften.
  • Presenteren van onderzoeksbevindingen op (inter)nationale wetenschappelijke congressen.
  • Actief bijdragen aan het delen en opdoen van kennis binnen de Nationale Politie en het bredere onderzoeksnetwerk van het programma.

Specificaties

Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR)

Functie-eisen

We zoeken

Excellente kandidaten die zijn afgestudeerd in de criminologie, sociologie, bestuurskunde, psychologie of een gerelateerde discipline worden uitgenodigd te solliciteren.

Kandidaten beschikken over:

  • Aantoonbare affiniteit met wetenschappelijk politieonderzoek en evidence-based policing.
  • Sterke analytische vaardigheden en een gedegen kennis van zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden.
  • Goede sociale vaardigheden.
  • Een goede beheersing van Nederlands en Engels, in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van maximaal 4 jaar. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar. Na een goede beoordeling vindt verlenging plaats voor de resterende drie jaar.

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van maximaal 4 jaar. De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar. Na een goede beoordeling vindt verlenging plaats voor de resterende drie jaar.

Het startsalaris bedraagt € 2441,- bruto per maand bij fullime en loopt op tot € 3128,- bruto per maand in het vierde jaar conform de Cao-OI.

Naast 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaaruitkering een goede pensioenregeling en ruim 6 weken vakantieverlof. Klik hier voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Het overleggen van een VOG-verklaring maakt onderdeel uit van de procedure.

Werkgever

Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR)

Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) is een nationaal onderzoeksinstituut dat wetenschappelijk onderzoek verricht naar criminaliteit en rechtshandhaving. NSCR maakt onderdeel uit van de Institutenorganisatie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het NSCR is gevestigd in Amsterdam in een van de gebouwen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het instituut verricht interdisciplinair en longitudinaal onderzoek op het snijvlak van theorie, praktijk en beleid. Een nieuwe groep onderzoekers richt zich op politieonderzoek, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan het versterken van evidence-based policing.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Promotiestudent
  • Recht; Gedrag en maatschappij; Gezondheid
  • 32—38 uur per week
  • €2441—€3128 per maand
  • Universitair
  • AT NS 20220321

Werkgever

Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1077, 1082 SB, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you