Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 okt 2023).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
Heb je een technische opleiding afgerond en eventueel ook een paar jaar gerelateerde werkervaring? Dan ligt de toekomst aan je voeten. Letterlijk. Want bij de TU Delft help je écht mee de toekomst te veranderen. Hoe? Door er als operator voor te zorgen dat onze universiteitsreactor op-en-top functioneert, zodat hiermee grensverleggend onderzoek kan worden gedaan.
Het is natuurlijk nogal specifieke kennis die bij zo’n kernreactor komt kijken. Daarom start je met onze tweejarige on-the-job-training. Vanaf dag één draai je actief mee met de andere operators van het Reactor Instituut Delft (RID). Daarnaast volg je onze interne opleidingen en de basiscursus bij de kernreactor in Petten. Je leert omgaan met radioactiviteit voor jezelf en anderen. Splijtingen, warmteproductie, het detecteren van straling en het ontwerp van een reactor: binnen de kortste keren weet je er alles van.
De reactor gaat in het weekend uit, dan ben je vrij, zo ook op de door de TU Delft erkende feestdagen. Elke maandag starten we met een uitgebreide check-out voordat we de reactor weer aanzetten. Je test de werking van alle kanalen, om er zeker van te zijn dat alles volgens de gestelde eisen functioneert. Is de reactor in bedrijf, dan monitor je in de controlekamer de instrumentatie en reageer je direct op afwijkingen. Verder leer je het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden, het vervangen van onderdelen, het oplossen van storingen en het uitvoeren van bestralingen. Geen betere manier om de reactor door en door te leren kennen.
Tijdens de opleiding leg je verschillende theorie- en praktijkexamens af. Slaag je voor het eindexamen van het eerste jaar, dan mag je jezelf assistent-operator noemen. En na het succesvol afronden van het examen aan het einde van het tweede jaar krijg je een vaste aanstelling als reactoroperator. We kijken dan samen waar jouw interesses liggen en wat je sterke kanten zijn zodat je optimaal tot je recht komt. Eén ding is zeker: je zult je geen dag vervelen. Je werkt elke week in een andere ploeg met twee van je veertien collega’s. En je zit natuurlijk met je neus bovenop superinnovatief onderzoek. Hoe kunnen we kanker beter bestrijden? En welke nieuwe vormen van duurzame energie zijn er te realiseren? Voor deze en veel andere onderzoeken houd jij de reactor ready-to-use. Wil je alvast een kijkje nemen? Kijk dan hier de video:
Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.
De uiteindelijke functie kent een inschaling op schaal 8 (met een maximum van € 4.103,-- bruto p/m exclusief ploegentoelage), tijdens de opleiding is de inschaling op schaal 7 (met een maximum van € 3.636,-- bruto p/m exclusief ploegentoelage).
De faculteit Technische Natuurwetenschappen richt zich op het vinden van innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Daarbij staat het ontwikkelen van fundamentele kennis voor nieuwe technologische ontwikkelingen die breed in de maatschappij toegepast kunnen worden voorop. De wetenschappelijke staf heeft een uitstekende internationale reputatie in onderzoek en onderwijs. Met circa 135 vaste wetenschappelijke staf (faculty), 500 promovendi, 165 postdocs en zo’n 330 medewerkers in de ondersteuning verricht TNW vanuit zes wetenschappelijke afdelingen onderzoek op de gebieden Life Sciences and Health, Nanosciences, Chemical Engineering, Radiation Sciences en Applied Physics. De faculteit verzorgt het onderwijs voor circa 3500 studenten in 4 bachelor-, 5 master- en 3 PdEng opleidingen, vanuit de visie dat onderwijs en onderzoek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Het Reactor Instituut Delft (RID), onderdeel van de Technische Universiteit Delft, is het Nederlandse kenniscentrum voor aan straling gerelateerd onderzoek en onderwijs. Het beheert een unieke onderzoeksreactor (2.3 MW), bestralingsfaciliteiten en straling gerelateerde onderzoeksinstrumenten.
In nauwe samenwerking met de Afdeling Radiation Science & Technology (RST) van de Faculteit Technische Natuurwetenschappen, faciliteert het RID onderzoekers en gebruikers van verschillende onderzoeksdisciplines. Het onderzoek van RST richt zich voornamelijk op materialen voor energieconversie en opslag, en gezondheidstechnologie voor beeldvorming, diagnose en therapie met radionucliden en protonen.
Het RID en RST verzorgen onderwijs aan studenten van verschillende opleidingen binnen de TU Delft en professionals. De Stralingsbeschermingsdienst (SBD) ziet toe op de naleving van de wettelijke voorschriften bij het werken met stralingsbronnen binnen de TU Delft in het algemeen, de protonenkliniek HollandPTC en het Reactor Instituut Delft (RID) in het bijzonder. Reactor Instituut Delft (tudelft.nl)
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: