Postdoc

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 sep ’23)

Let op: Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 sep ’23). Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Postdoc

Deadline Gepubliceerd op Vacature ID 230673

Academic fields

Gezondheid

Job types

Postdoc

Education level

Universitair

Salary indication

max. €3230 per maand

Location

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Functieomschrijving

Een huisarts ziet gemiddeld 15 kinderen per jaar met aanhoudende vermoeidheidsklachten en doet bij twee derde bloedonderzoek. Er zijn echter geen richtlijnen voor bloedonderzoek bij deze kinderen in de huisartsenpraktijk en we weten niet of de kosten opwegen tegen de gezondheidswinst. Vaak wordt verondersteld dat ouders graag bloedonderzoek willen. Verschillende verwachtingen bij huisartsen, kinderen en ouders leiden regelmatig tot frustratie, angst en onzekerheid.

Project
In dit project ga je met behulp van beslismodellen onderzoeken welke strategieën van bloedonderzoek mogelijk kosteneffectief zijn bij kinderen met aanhoudende moeheid in de huisartsenpraktijk en waar ruimte is voor verbetering. Je gaat de beslismodellen vullen met informatie uit huisartsenregistratiedata, literatuur en kennis van kinderen, ouders en huisartsen. Daarnaast evalueer je met behulp van interviews met huisartsen en kind/ouders de verwachtingen, ervaringen en voorkeuren. De resultaten van dit project leveren nieuwe inzichten waarmee we bloedonderzoek bij kinderen met moeheid bij de huisarts beter en efficiënter kunnen inzetten.
Het onderzoek wordt gefinancierd vanuit ZonMw en start 1 januari 2024. Gedurende twee jaar ga je drie deelstudies uitvoeren: huisartsenregistratiedata onderzoek, kwalitatief onderzoek en een early cost effectiveness analysis. De resultaten ga je opschrijven en publiceren in open access tijdschriften.

Functie-eisen

Ben je gedreven, hou je van werken in een multidisciplinaire omgeving en heb je ervaring met zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek? Dan is dit een mooie postdocplek voor jou.
- Je hebt een afgeronde universitaire opleiding (MSc) met een (bio-)medische of gezondheidswetenschappelijke achtergrond en bent (bijna) gepromoveerd.
- Je hebt affiniteit met de huisartsenpraktijk en toegepaste wetenschap.
- Je hebt ervaring met kosteneffectiviteitsonderzoek.
- Je hebt ervaring met kwalitatief onderzoek: uitvoeren en analyseren van interviews.
- Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, sterk samenwerkingsvermogen en doorzettingsvermogen. Dit komt goed van pas bij het uitvoeren en afronden van het onderzoek.
- Je bent flexibel en resultaatgericht.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Het UMCG biedt een tijdelijk dienstverband voor 24 maanden voor (28-29 uur per week), dit is de looptijd van dit onderzoek. Het salaris bedraagt maximaal € 5.088,- bruto per maand (schaal 10), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Afdeling

Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde

De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde en Langdurige Zorg van het Universitair Medisch Centrum Groningen (verder ELZ) leidt basisartsen op tot huisarts en specialist ouderengeneeskunde, biedt patiëntenzorg vanuit de Academische Huisartspraktijk Groningen, levert een bijdrage aan het basiscurriculum Geneeskunde en voert wetenschappelijk onderzoek uit op gebied van de huisartsgeneeskunde, verloskunde en ouderengeneeskunde. In het Academisch Huisarts Ontwikkel Netwerk (AHON) werken huisartsen in Noord- en Oost-Nederland samen met de afdeling en een groot aantal huisartsen stellen registratiedata beschikbaar voor de AHON-database. Het huisartsgeneeskundig onderzoek richt zich op organisatie en kwaliteit van zorg bij patiënten met kanker, patiënten met buik- en bekkenproblemen en kinderen.
Het project vindt plaats in onderzoeksgroep ‘Kinderen en jongeren in de huisartsenpraktijk’. Je werkt in een enthousiast team met huisartsen, kinderartsen, epidemiologen, health technology assessments experts en onderzoekers. Daarnaast wordt er intensief samengewerkt met twee huisartsen registratie netwerken: AHON (UMCG) en Family Medicine Network (FaMe-net) (Radboudumc).

Sollicitatieprocedure

Gea Holtman, g.a.holtman@umcg.nl

Working at UMCG

Learn more about research at UMCG. Discover our key areas of research, our facilities, networks and partners.

Read more