Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2023).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
Wil jij graag samenwerken met verschillende partijen en onderzoekers in binnen- en buitenland;
werken aan een onderzoeksproject met nieuwe methodologische inzichten gericht toepassing en impact. De spin in het web zijn van een fieldlab in de arbeidsmarktregio Amersfoort en werken op een EU-project; bijdragen aan diverse projecten op het gebied van duurzame inzetbaarheid van werknemers met een praktische opleiding; groeien in zowel je wetenschappelijke carrière met publicaties als in je persoonlijke vaardigheden?
Verdiep je dan in de onderstaande beschrijving en solliciteer!
Jouw functie
Binnen de Academische Werkplaats Arbeid en Gezondheid (AWAG) zoeken wij een post-doc onderzoeker. Deze functie bestaat uit twee hoofdtaken te weten 1) het bijdragen aan het internationaal onderzoeksproject Synclusive (0.6 fte) en 2) algemene ondersteuning op (project)activiteiten binnen de werkplaats Arbeid en Gezondheid op het gebied van inclusieve arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid (0.4 fte).
Het is mogelijk om voor beide hoofdtaken gezamenlijk of voor één van de twee hoofdtaken apart te solliciteren
In dit belangrijke Europese project Synclusive wordt nauw samengewerkt met TNO (hoofdaanvrager) en diverse internationale onderzoeksorganisaties. Je gaat aan de slag binnen de samenwerking tussen de academische werkplaats ‘Arbeid en Gezondheid’ van het departement Tranzo en het departement Human Resource Studies, beide van de Universiteit Tilburg.
Achtergrond
Een inclusieve arbeidsmarkt staat hoog op de politieke en maatschappelijke agenda in de EU. Voor een te grote groep geldt dat zij wel willen werken maar om verschillende redenen langs de kant staan. Daarnaast is er een groep die wel werk heeft maar risico loopt dit te verliezen omdat ze minder mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen. Een simpel ‘one size fits all’ antwoord op deze problematiek is er niet, daarvoor spelen er teveel verschillende oorzaken en obstakels. Daarom zoeken we naar interventies waarmee we aan meerdere knoppen (oorzaken) tegelijk draaien, we noemen dit systeeminterventies. Het ontwikkelen van deze interventies doen we stapsgewijs en actiegericht in vier verschillende regionale Living Labs in vier verschillende landen (Nederland, Finland, Bulgarije en Portugal), waarbij elk Living Lab ook een eigen karakter heeft. In Nederland wordt dit Living Lab opgezet in samenwerking met de gemeente Amersfoort en de daarbij horende regionale arbeidsmarkt. In dit Living Lab richten we ons op werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt en op praktisch opgeleide werknemers. Het voorliggende project richt zich op het realiseren van ‘opwaartse’ (en eventueel ‘zijwaartse’) arbeidsmobiliteit waarbij werknemers in bedrijven zich verder ontwikkelen en zo ruimte maken voor instroom van werkzoekenden. Deze doorstroming op de arbeidsmarkt wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met alle betrokken partijen in het Living Lab, waaronder gemeentelijke instellingen, bedrijven en-, onderwijsinstellingen.
SYNCLUSIVE is een uitdagend project vanwege het internationale karakter, de combinatie van wetenschap en toepassing in de praktijk alsook de maatschappelijke relevantie van het onderwerp. Het is een prachtige kans om je te onderscheiden als post doc met een duidelijk perspectief op een carrière in zowel toegepast als meer fundamenteel onderzoek.
Wat ga je doen?
Jij bent onderdeel van een groter onderzoeksteam waarin jij de spil bent van de ontwikkeling en implementatie van het pakket aan onderling afgestemde interventies en van de evaluatie hiervan in het Living Lab Amersfoort. Daarvoor is het belangrijk je te verdiepen in de onderwerpen rond kennis, vaardigheden en ontwikkeling van praktisch opgeleide werknemers, inclusief werkgevergedrag, re-integratie en effectiviteit maar ook in de praktijkpartners van het Living Lab zelf om zo gezamenlijk het Living Lab vorm te geven. Verder ga je je verdiepen in Realist Evaluation een nieuwe kwalitatieve onderzoeksmethode, naast de kwantitatieve onderdelen en, in overleg met de andere Living Labs, de opzet, uitvoering en verslaglegging daarvan.
In het tweede deel van je aanstelling, werk je mee aan verschillende andere projecten van de Academische Werkplaats Arbeid en Gezondheid op het terrein van inclusiviteit. Deze projecten richten zich vrijwel allemaal het versterken van de professionals die mensen begeleiden naar (ander) werk dat hun duurzame inzetbaarheid bevordert. De werkzaamheden betreffen vooral meedenken met de inhoud, de opzet en daarnaast de uitvoering van ondersteunende taken voor een goede voortgang de projecten. Deze projecten zijn onderdeel van een zogenaamde Community of Practice waarin zeven verschillende gemeenten (waaronder Amersfoort) samen werken met universiteiten, hogescholen, beroeps- en branchevereniging om naar een effectievere en op vertrouwen gebaseerde begeleiding.
Wat vragen wij?
Je hebt affiniteit met zowel de doelgroep als de werkgevers en betrokkenheid bij het zoeken naar een oplossing voor dit maatschappelijke probleem. Je werkt proactief in een team van professionals en onderzoekers. Je kunt overweg met zowel kwantitatieve als kwalitatieve gegevens.
Je bent gepromoveerd in één van de sociale wetenschappen, medische wetenschappen of andere relevante discipline en je beheerst de Nederlandse taal.
Wat bieden wij jou?
Het betreft een functie voor 1.0 fte (40 uur per week) van de volledige werktijd.
Echter het is ook mogelijk om te solliciteren voor een deel van de functie. Ofwel voor de inzet voor het project Synclusive voor 0.6 fte of voor de algemene ondersteuning van de projectactiviteten voor de werkplaats Arbeid en Gezondheid voor 0.4 fte. Geef uw voorkeur in uw sollicitatie duidelijk aan.
Het salaris bedraagt minimaal €3.974 en maximaal €5.439 bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Onderzoeker van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.
De voorkeur gaat uit naar een per medio september of 1 oktober 2023. De duur van het project en de aanstelling is in zijn geheel tot 01 maart 2027. Je wordt eerst aangesteld voor 12 maanden en bij goed functioneren en voortzetting van de financiering wordt het contract verlengd voor de resterende projectperiode.
Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar.
Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling.
Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.
Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.
Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.
Tilburg School of Social and Behavioral Sciences
Tilburg University is een moderne gespecialiseerde universiteit. Het onderwijs en onderzoek van de Tilburg School of Social and Behavorial Sciences (TSB) zijn georganiseerd rond de thema’s Health, Care & Well-Being, en People, Work, & Organizations. Met een inspirerende werkomgeving daagt de school haar medewerkers uit om hun ambities te verwezenlijken. Betrokkenheid en samenwerking zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.
Tilburg School of Social and Behavioral Sciences
De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.
Onder het motto ‘Understanding society’ ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.
Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: