Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 dec 2023).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
Taken
Als student-assistent voor de Rechtswinkel verricht je tal van ondersteunende taken onder de directe aansturing van het cursusteam van de Rechtswinkel. Tot aan de start van het onderwijs (februari 2024) betreft het vooral algemene administratieve werkzaamheden voor het onderwijs en administratieve ondersteuning van de fysieke Rechtswinkel (inrichten van de website, inrichten van Brightspace en redactie van onderwijsmateriaal). Als het onderwijs eenmaal gestart is, verricht je onder andere ondersteunende taken op het gebied van het onderwijs zoals het modereren van discussiegroepen in de digitale leeromgeving, het ondersteunen bij virtuele klassen, het monitoren van portfolio’s en overige administratieve werkzaamheden). Als de fysieke Rechtswinkel Heerlen eenmaal geopend is (september 2024) ondersteun je ook de Rechtswinkel administratief zoals het opmaken van spreekuurroosters, ondersteuning van de coördinator en de teamleiders, voorraadbeheer etc.
Profiel
Je bent een gemotiveerde, enthousiaste en betrokken OU-student die zelfstandig en in teamverband kan werken. Je volgt de masteropleiding. Je beschikt over goede communicatieve, organisatorische en sociale vaardigheden. Je bent taalvaardig, secuur, flexibel (inzetbaar) en beschikt over goede ICT-vaardigheden.
Profiel
Je bent een gemotiveerde, enthousiaste en betrokken OU-student die zelfstandig en in teamverband kan werken. Je volgt de masteropleiding. Je beschikt over goede communicatieve, organisatorische en sociale vaardigheden. Je bent taalvaardig, secuur, flexibel (inzetbaar) en beschikt over goede ICT-vaardigheden.
Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 1 jaar.
Salaris
Het salaris is vastgesteld overeenkomstig salarisschaal SA van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 2.846,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.
Standplaats
Heerlen
Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren 17.000 studenten en werken meer dan 850 medewerkers. De OU heeft 16 studiecentra in Nederland en België). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op acht wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.
De faculteit Rechtswetenschappen (RW) heeft zo’n 100 medewerkers en is momenteel sterk aan het vernieuwen. Binnen deze dynamische omgeving worden initiatief en doortastendheid op prijs gesteld en er is volop ruimte voor de verwezenlijking van goede ideeën. De faculteit kent twee vakgroepen: de vakgroep Privaatrecht en de vakgroep Publiekrecht. Onderwijs en onderzoek worden ondersteund vanuit het Bureau Onderwijs en Onderzoek (BOO).
De kern van het juridisch onderwijs bestaat uit de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid (LL.B), de masteropleiding Gegevensbescherming en privacyrecht en de masteropleiding Rechtsgeleerdheid (LL.M) met vijf varianten (privaatrecht, strafrecht, staatsrecht, bestuursrecht en Europees & internationaal recht). Daarnaast verzorgt de faculteit schakelprogramma’s.
De faculteit vindt onderwijsvernieuwing belangrijk en loopt binnen de OU voorop met de ontwikkeling van serious games, podcasts en innovatieve vormen van online begeleiding. F2F-onderwijs wordt echter beslist niet vergeten: de studiecentra worden goed benut voor verschillende typen onderwijs. Bij onderwijsontwikkeling en onderwijsvernieuwing werken docenten van de faculteit nauw samen met collega’s van het onderwijskundig expertisecentrum van de OU, het ECO.
De Rechtswinkel
In het collegejaar 2023-2024 (derde kwartiel, februari 2024) gaat de nieuwe minor Rechtswinkel van start. Het is een unieke minor in die zin dat studenten eerst een halfjaar lang theoretisch, academisch onderwijs krijgen op het gebied van toegang tot het recht voor o.a. kwetsbare groepen, de organisatie van sociale rechtshulp in Nederland en beroepsethiek voor rechtswinkeliers. Daarnaast worden de studenten getraind in mondelinge en schriftelijke vaardigheden en doen vakinhoudelijke juridische kennis op om vervolgens een halfjaar lang mee te draaien in de fysieke Rechtswinkel. Daar bieden ze daadwerkelijk gratis sociale rechtshulp aan kwetsbare burgers in Heerlen met vragen over het sociale zekerheidsrecht, het consumentenrecht, civiele vorderingen tot schadevergoeding van benadeelde partijen (slachtoffers) in strafzaken en het huurrecht. Het is de bedoeling dat de studenten zowel fysiek meedraaien in de frontoffice, voor intakegesprekken en spreekuren, als in de backoffice, waarin de studenten zaken juridisch inhoudelijk gaan uitzoeken.
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: