Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 dec 2023).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
Als promovendus in ons team zul je een cruciale rol spelen in het onderzoek naar de implementatie van [18F]FAPI-PET/CT als een niet-invasieve beeldvormende biomarker voor de verbetering van de non-invasieve stadiering van lokaal gevorderde maagkanker. Dit onderzoek heeft als doel de noodzaak van invasieve stadieringstechnieken middels laparoscopie te verminderen, met als uiteindelijk doel de behandeling van patiënten met maagkanker te optimaliseren.
Als onderdeel van ons team zul je een breed scala aan verantwoordelijkheden en taken op je nemen, gericht op het bevorderen van ons klinisch en preklinisch onderzoek naar maagkanker. Dit omvat het nauw samenwerken met patiëntvertegenwoordigers, vooraanstaande preklinische onderzoekers, HTA-specialisten, en medische professionals, waaronder nucleair geneeskundigen, chirurgen, pathologen, medisch oncologen en radiotherapeuten in 12 verschillende ziekenhuizen en universiteiten.
Je zult betrokken zijn bij het schrijven van METC-aanvragen, het werven en selecteren van geschikte patiënten voor de studie, de coördinatie van [18F]FAPI-PET/CT-beeldvorming en gegevensverzameling, evenals het assisteren bij het verzamelen van weefsel tijdens operaties. Daarnaast zul je gegevens analyseren, zowel op het gebied van beeldvorming, pathologie als klinische gegevens, preklinisch (lab)onderzoek uitvoeren, kwaliteit van leven vragenlijsten afnemen en kosten-effectiviteitsanalyses uitvoeren.
Je zult actief deelnemen aan multidisciplinaire teamvergaderingen en de studieresultaten presenteren op wetenschappelijke bijeenkomsten en (internationale) congressen. Ten slotte zul je een belangrijke rol spelen in het interpreteren van onderzoeksresultaten en het bijdragen aan de publicatie van bevindingen, waardoor je een cruciale bijdrage levert aan de vooruitgang van ons onderzoek op het gebied van maagkanker.
· Afgeronde studie geneeskunde of technische geneeskunde.
· Interesse in klinisch en preklinisch (translationeel) oncologisch onderzoek.
· Je bent enthousiast, sociaal vaardig, creatief, nauwkeurig en een teamspeler.
· Goede communicatieve vaardigheden en beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.
· Analytisch denkvermogen en probleemoplossend vermogen.
· Kennis van kwalitatieve en kwantitatieve gegevensverzameling en statistische analyses.
· Zelfstandig en proactief in het uitvoeren van onderzoekstaken.
· Aantoonbare onderzoekservaring, projectmanagementvaardigheden en/of affiniteit met patiëntenonderzoek zijn een pré.
· Kennis van beeldvormingstechnieken en PET/CT strekt tot aanbeveling, maar is zeker niet noodzakelijk.
· In het bezit zijn van een BROK-certificaat is een pré, maar kan ook behaald worden na aanstelling.
· Bereidheid om regelmatig te reizen tussen de verschillende centra verspreid over heel Nederland
Dienstverband voor bepaalde tijd: duur project.
Als arts-onderzoeker bedraagt je salaris minimaal € 3.359,- en maximaal € 5.292,- (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.
In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!
Je krijgt begeleiding van een multidisciplinair team van ervaren klinische en pre-klinische onderzoekers uit het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) en de Universiteit Twente. Jouw werkplek zal echter primair gesitueerd zijn op de afdeling radiologie binnen de onderzoeksgroep van de nucleaire geneeskunde. Hier maak je deel uit van een levendige en diverse groep van promovendi met verschillende achtergronden, variërend van medische professionals tot technische geneeskundigen en zelfs een wiskundige. Deze verscheidenheid aan expertise creëert een stimulerende omgeving waarin ideeën en innovatie gedijen. Bij ons wordt hard werken evenzeer gewaardeerd als gezelligheid, met informele borrels, gezellige etentjes, boeiende teamuitjes, gezamenlijke schrijfweken, tweewekelijkse research meetings en de mogelijkheid om symposia en (internationale) congressen bij te wonen. Onze onderzoeksgroep kenmerkt zich door een unieke samenwerking, waarbij we dezelfde kamer delen en waarbij de koffie- en lunchpauzes niet alleen momenten zijn om op te laden, maar ook gelegenheid creëren om ideeën uit te wisselen en te sparren met collega's. Dit draagt bij aan een hechte en ondersteunende werkcultuur, waarin iedereen bereid is om elkaar te helpen en te inspireren. Wat deze werkplek nog specialer maakt, is het feit dat het hoofd van onze onderzoeksgroep in 2021 namens de begeleiders van de onderzoeksgroep de prestigieuze LUMC Supervisor of the Year Award in ontvangst mocht nemen. Dit onderstreept de toewijding van hen aan hun promovendi, niet alleen tijdens het promotietraject, maar ook in de periode daarna. Onze begeleiders hebben oog voor de mens achter de promovendus en bieden persoonlijk advies om jouw carrière vorm te geven. Kortom, bij ons vind je niet alleen een boeiende onderzoeksomgeving, maar ook een warme en ondersteunende gemeenschap die zowel jouw professionele als persoonlijke groei bevordert. Welkom in ons team!
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: