PhD ‘Improving health through choice: choice-driven behavioural interventions

PhD ‘Improving health through choice: choice-driven behavioural interventions

Geplaatst Deadline Locatie
27 nov 7 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jan 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

PhD - Gezondheid verbeteren door middel van keuze: keuzegestuurde gedragsinterventieseuzes

Functieomschrijving

Heb je (bijna) een masterdiploma behaald in gedragswetenschappen (bijv. psychologie of economie) en ben je geïnteresseerd in de toepassing van gedragsinterventies om de gezondheid te bevorderen? De onderzoeksgroep Gezondheidseconomie aan de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) zoekt een gemotiveerde promovendus om het besluitvormingsproces achter de selectie en implementatie van interventies voor gedragsverandering in de gezondheid te onderzoeken. Jouw onderzoeksproject zal zich specifiek richten op gepersonaliseerde gedragsinterventies.

Functie-omschrijving
Gepersonaliseerde interventies bevorderen gezonder en duurzamer gedrag door interventies aan te passen aan de unieke behoeften, kenmerken of voorkeuren van individuen of groepen. Gepersonaliseerde interventies kunnen theoretisch gezien de (kosten)effectiviteit van interventies verbeteren. Bovendien kan door interventies te personaliseren mogelijk specifieke subgroepen worden bereikt die bijzonder kwetsbaar zijn of hulp nodig hebben. Het is echter niet meteen duidelijk hoe interventies gepersonaliseerd moeten worden, oftewel hoe interventies moeten worden afgestemd op de behoeften, kenmerken of voorkeuren van individuen.

In dit promotieproject onderzoeken we de mogelijke voordelen en beperkingen van keuzegestuurde personalisatie, wat betekent dat individuen zelf betrokken zijn bij het ontwerpen en/of selecteren van het type interventie dat ze rechtstreeks ontvangen. In plaats van sterk te vertrouwen op gegevens en algoritmen, stelt keuzegestuurde personalisatie individuen in staat om autonoom interventies te ontwerpen en/of te selecteren die bij hen passen. Bestaand werk heeft aangetoond dat keuzegestuurde personalisatie veelbelovend kan zijn in specifieke contexten (bijv. voor verschillende soorten financiële prikkels), maar het blijft onduidelijk wie baat heeft bij de mogelijkheid om te kiezen in gedragsinterventies en wie dat niet doet (of er mogelijk zelfs nadeel van ondervindt).

In het bijzonder is een belangrijk inzicht dat gedragsinterventies motiveert, dat veel individuen, wanneer ze aan hun lot worden overgelaten, vaak niet in staat zijn om in lijn met hun lange termijn belangen te handelen. Keuze als een personalisatietool kan in dit opzicht zowel positief als negatief uitpakken. Het biedt individuen de kans om zich te verbinden aan een gedragsverandering die hen zal helpen, maar tegelijkertijd kan het zijn dat degenen die het meest hulp nodig hebben bij gedragsverandering ook moeite hebben met het kiezen van de interventies die hen zullen helpen.

In dit project streven we ernaar te begrijpen hoe het laten kiezen voor interventies eerder is gebruikt om gezonder gedrag aan te moedigen. We zullen uitzoeken voor wie en in welke situaties deze op keuze gebaseerde aanpak de effectiviteit van interventies verbetert. Vervolgens zullen we een kader creëren en testen voor het maken van gepersonaliseerde interventies die mensen de keuze laten, met behulp van experimenten in zowel gecontroleerde omgevingen als in de praktijk.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Je hebt een masterdiploma in psychologie, (gezondheids- of gedrags-) economie, gezondheidswetenschappen of andere gedragswetenschappen die gedragsverandering bestuderen.
  • Je hebt een goed begrip van experimentele en kwantitatieve onderzoeksmethoden en affiniteit met het ontwerp en de implementatie van gezondheidsinterventies.
  • Je bent zeer analytisch en hebt enige kennis van theorieën van gedrag (en gedragsverandering) in de sociale wetenschappen.
  • Je hebt uitstekende communicatie- en (academische) schrijfvaardigheden in het Engels.
  • Je bent enthousiast over werken op het snijvlak van verschillende wetenschappelijke gebieden, zoals psychologie, gedrags- en gezondheidseconomie.
  • Je bent enthousiast om deel uit te maken van de levendige Ph.D.-gemeenschap binnen jouw afdeling.

Als promovendus verbonden aan de afdeling Gezondheidseconomie van ESHPM is jouw primaire taak het uitvoeren van onderzoek. In totaal is tot 25% van je tijd in een academisch jaar gereserveerd voor het volgen en geven onderwijs en je verdere persoonlijke ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is 5 februari 2024. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 2.770 en € 3.539 bruto per maand Schaal P, conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM). De functie heeft een omvang van 0,9 fte - 1 fte.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is binnen Nederland leidend met haar onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, gericht op beleids- en management onderwerpen in de gezondheidszorg. ESHPM verzorgt een bacheloropleiding, vijf masteropleidingen, een schakelprogramma voor zij-instromers en postacademisch onderwijs. Bij ESHPM zijn onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verbonden. Kennis en ervaring uit verschillende wetenschappelijke disciplines zoals economie, recht, sociaal-medische wetenschappen, organisatiekunde en bestuurskunde worden er samengebracht en toegepast in de gezondheidszorg. Deze multidisciplinaire benadering van onderwijs en onderzoek is uniek. Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) is gehuisvest in het Bayle (J) Building op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een sterke verbondenheid met Erasmus MC. Bij ESHPM studeren ongeveer 1600 studenten en werken 200 medewerkers.

Afdeling

De afdeling Gezondheidseconomie (HE) heeft ongeveer 40 medewerkers in dienst die afkomstig zijn uit verschillende disciplines in de sociale wetenschappen, zoals (gezondheids)economie, gezondheidswetenschappen, psychologie en sociologie. De afdeling verricht onderzoek en verzorgt cursussen over verschillende prominente thema's waarin deze onderzoeksgroep nationaal en internationaal toonaangevend is. De thema's omvatten: gedrags- en experimentele gezondheidseconomie (deze PhD positie is gebaseerd op dit thema), wereldwijde gezondheidseconomie, gezondheidsgelijkheid, gezondheids- en arbeidseconomie, methodologie van gezondheidseconomische evaluaties, prioritisering in de verdeling van gezondheid en gezondheidszorg, en langdurige zorg.

Specificaties

  • PhD
  • Economie
  • 36—40 uur per week
  • €2770—€3539 per maand
  • Universitair
  • 3894

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you