Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 feb 2024).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
Ben jij gepassioneerd over gezondheidspsychologie, artificiële intelligentie (AI), en de medische wereld? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en creatieve PhD-kandidaat voor ons unieke onderzoeksproject “Chronisch pAIn programma”. Dit project bevindt zich op het snijvlak van gezondheidspsychologie, gezondheidszorg, AI en rechten. Je duikt in de wereld van AI-gedreven, gepersonaliseerde therapeutische benaderingen om chronische musculoskeletale pijn te behandelen. Je integreert biopsychosociale perspectieven met cutting-edge technologie om patiënten te helpen hun pijn te beheren en hun kwaliteit van leven te verbeteren. Verder draag je bij aan het verkleinen van ongelijkheden in de gezondheidszorg door deze AI-gedreven technologieën ook toegankelijk te maken voor patiënten met weinig gezondheids- en digitale vaardigheden. Dit alles binnen een goed gedefinieerd juridisch kader.
Het onderzoeksproject bestaat uit de volgende zes studies:
In ons ‘Chronisch pAIn programma’ krijg je als promovendus de kans om te werken met een interdisciplinair team van experts in de gezondheidspsychologie, AI, datawetenschappen en rechten. Je neemt de leiding over diverse onderzoeken, met ondersteuning van ervaren promotoren en specialisten. Dit leidt tot belangrijke wetenschappelijke publicaties en uiteindelijk je proefschrift. Voor de juridische aspecten van het onderzoek werk je nauw samen met een co-promotor met een sterke juridische achtergrond, die je zal begeleiden bij het navigeren door de juridische en ethische kwesties in AI en gezondheidszorg. Voor de ontwikkeling van een innovatieve smartphone-app werken we samen met professionals. Dit project biedt je niet alleen een uitdagende onderzoekservaring, maar ook de kans om bij te dragen aan de valorisatie van onderzoek in de praktijk.
Dienstverband voor bepaalde tijd: bepaalde tijd: 4 jaar (bij omvang van 1,0 fte) of 5 jaar (bij omvang van 0,8 fte).
Salaris
Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal P van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt bij aanvang € 2.770,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.
Duur
De aanstelling van de promovendus geschiedt in tijdelijke dienst voor de periode van 15 maanden. Bij een goede voortgang en goed functioneren zal de aanstelling in principe worden verlengd tot 4 jaar (bij omvang van 1,0 fte) of 5 jaar (bij omvang van 0,8 fte).
Standplaats
Heerlen. Je bent (minimaal) twee dagen per week aanwezig op de campus in Heerlen.
Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren 17.000 studenten en werken meer dan 850 medewerkers. De OU heeft 16 studiecentra in Nederland en België). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op acht wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.
De Open Universiteit kent een multidisciplinair programma, genaamd Innovating for Resilience (IfR). Dit onderzoeksprogramma heeft als doel maatschappelijke uitdagingen te adresseren op een multidisciplinaire wijze. Het onderzoeksprogramma focust op de volgende uitdagingen:
Meer informatie over het programma vind je op www.ou.nl/en/innovating-for-resilience.
Hieruit ontstaan projecten ten behoeve van promotieonderzoek.
Dit zijn de projecten binnen het IfR programma die in 2024 van start zullen gaan (voor een overzicht van projecten in de drie voorafgaande jaren, zie: www.ou.nl/en/innovating-for-resilience-projects):
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: