Promovendus Klokkenluiders

Promovendus Klokkenluiders

Geplaatst Deadline Locatie
15 feb 1 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 mrt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zoeken een gemotiveerde PhD student voor het onderzoeksproject ‘De rol van leidinggevende bij Klokkenluiden’. Als PhD maak je deel uit van een multidisciplinair team dat onderzoek doet naar klokkenluiden. De aanleiding van het onderzoek is de Wet Bescherming Klokkenluiders, die in 2023 in werking is getreden. Door klokkenluiders beter te beschermen hoopt de wetgever dat misstanden vaker worden gemeld. De PhD onderzoekt de rol van leidinggevende bij klokkenluiders. Leidinggevenden zijn vaak de eerste ontvangers van een melding van een (vermeende) misstand. Dit project onderzoekt de condities waaronder (direct) leidinggevenden adequaat reageren op een melding van een vermeende misstand.

Wat ga je doen?
In dit onderzoek bestudeer je hoe leidinggevenden reageren op een melding van een vermeende misstand. Je gaat sociaal wetenschappelijk onderzoek doen, wat inhoudt dat je – voortbouwend op bestaande inzichten uit diverse wetenschappelijke disciplines – deelvragen formuleert en theoretische verwachtingen afleidt over het antwoord op je onderzoeksvragen. Daarna ontwerp je een onderzoeksplan voor het verzamelen en/of het gebruik van (eigen) data, zoals met interviews en online vragenlijsten. Voor de analyse van data maak je gebruik van een combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve methoden. Je rapporteert over het onderzoek en de bevindingen in wetenschappelijke artikelen.

Bij alle stappen word je begeleid door je promotoren en een dagelijks begeleider. Samen met je begeleiders stel je een plan op voor het onderwijs dat je gaat volgen in het kader van je PhD opleiding. Je kunt daarbij deelnemen aan het onderwijsprogramma dat de faculteit aanbiedt, en hebt ook ruimte voor een eigen invulling, bijvoorbeeld deelname aan (internationale) summer/winterschools en conferenties.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

  • Afgestudeerd in (1) een van de sociale of gedragswetenschappen, zoals bijvoorbeeld sociologie, politicologie of psychologie. Of (2) de rechtsgeleerdheid met aantoonbare ervaring met en interesse in sociaal wetenschappelijk onderzoek;
  • Ervaringen met kwalitatieve en/ of kwantitatieve onderzoeksmethoden;
  • Belangstelling voor arbeidsverhoudingen en arbeid- en organisatievraastukken;
  • Belangstelling voor multidisciplinair onderzoek;
  • Het vermogen om in teamverband te werken;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een dienstverband voor de periode van maximaal 4 jaar. Het aanvankelijke contract is voor 1 jaar, dat na een positieve beoordeel verlengd wordt met nog eens 36 maanden. De geplande startdatum is 1 april 2024. Het dienstverband is voor 38 uur per week. Je salaris bedraagt, € 2.770 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8 % vakantie- en 8.3 % eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Betrokken, verantwoordelijk en met een open blik. Zo kijken we bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid naar de rol van het recht in een (internationale) samenleving die voortdurend verandert. Met ruim 5.000 studenten en 550 medewerkers zijn we een van de grotere juridische faculteiten in Nederland.

Als PhD student kom je te werken bij het onderzoekscentrum AIAS HSI, van de afdeling Arbeidsrecht. AIAS-HSI heeft de grootste en meest interdisciplinaire groep van wetenschappers op het terrein van Arbeidsverhoudingen en Regulering van Arbeid in Nederland. Er is een wetenschappelijke staf van ongeveer 10 fte, verdeeld over 16 medewerkers met verschillende disciplinaire achtergronden, waaronder juristen, economen, sociologen en politicologen.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • PhD
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • 12653

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you