Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 mrt 2024).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
In ons project naar het verbeteren van samenwerking tussen zorg en welzijn rond mensen met een levensbedreigende ziekte zijn we op zoek naar een enthousiaste onderzoeker.
Functieomschrijving
In drie proeftuinen (experimenten in de praktijk) in Amsterdam wordt gewerkt aan gezamenlijke activiteiten om de samenwerking tussen zorg en welzijn te verbeteren. Dit wordt begeleid door onderzoek dat onder andere inzicht geeft in de impact op mensen die in hun laatste levensfase zitten en hun naasten. Als onderzoeker ondersteun je de proeftuinen en evalueer je de implementatie van de verbeteracties op proces en meerwaarde.
Het onderzoek
Palliatieve zorg richt zich op de kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid. Deze zorg kan weken, maanden of zelfs jaren duren. Palliatieve zorg richt zich op lichamelijke, sociale, psychische en spirituele behoeften. In Amsterdam wordt goede samenwerking rond palliatieve zorg voor patiënten in de laatste levensfase en hun naasten beperkt doordat de vele organisaties en (buurt)initiatieven (informeel en formeel) rondom sociale zorg en welzijn enerzijds en zorgverleners in het medisch domein anderzijds, elkaar nog onvoldoende vinden.
Het doel van dit project is het realiseren van betere samenwerking tussen (formele en informele) welzijns- en zorgorganisaties, waarbij de begeleidingsbehoeften van mensen in de laatste levensfase en hun naasten centraal staan. Dit gebeurt in drie proeftuinen; in Amsterdam Zuidoost, Oost en Weesp. In elke proeftuin worden door zorgverleners uit zorginstellingen en professionals en vrijwilligers uit het sociale domein verbeteracties opgezet. Evaluatie gebeurt onder meer door (groeps)interviews met bewoners en betrokkenen bij de proeftuinen.
Je wordt verantwoordelijk voor het uitvoeren van het onderzoek. Ook ondersteun je de proeftuinen bij het vaststellen en implementeren van de verbeteracties en denk je mee over het borgingsplan. Hierbij werk je samen met het team van onderzoekers, de projectleiders in het veld (de netwerkmanagers sociaal domein), de deelnemers aan de proeftuinen en andere betrokkenen. Het onderzoek bestaat voornamelijk uit kwalitatief onderzoek.
Amsterdam UMC
Functie-eisen
We zoeken een onderzoeker die beschikt over goede analytische alsook organisatorische kwaliteiten met een afgeronde master Sociale- of Gezondheidswetenschappen of vergelijkbare opleiding.
- Binnen het project werk je samen in een multidisciplinair team en met de deelnemers van de drie proeftuinen. Wij zijn daarom op zoek naar iemand die goed kan functioneren binnen een samenwerking met verschillende partijen in de praktijk van welzijn en de gezondheidzorg en met andere wetenschappelijke disciplines;
- We zoeken iemand die goed kan organiseren, nauwkeurig en zelfstandig werkt en affiniteit heeft met onderzoek dicht op de praktijk. Je bent de spin in het web die onderzoek en praktijk met elkaar verbindt;
- Je bent vaardig in zowel het schrijven op wetenschappelijk niveau als ook in schriftelijke communicatie gericht op onder andere bewoners, professionals in zorg en welzijn en vrijwilligers;
- Ervaring met het uitvoeren van kwalitatief of actieonderzoek is een pre.
Arbeidsvoorwaarden
- Werken aan eigen onderzoek, dicht op de praktijk, met gemotiveerde collega’s.
- Een contract voor, in eerste instantie, 12 maanden dat na een goede beoordeling verlengt wordt tot 27 maanden.
- Inschaling in salarisschaal 10: € 3.359 tot € 5.292 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring). Hier komt dit jaar nog een CAO verhoging bij.
- Naast salaris ontvang je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
- Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz.
- Pensioenopbouw bij het ABP, waarvan wij 70% van de premie betalen.
- Vergoeding van 75% van je OV-reiskosten (die later dit jaar wordt uitgebreid naar 100%). Kom je liever op de fiets? Dan hebben we een goede fietsregeling.
- Een actieve personeelsvereniging én Jong Amsterdam UMC vereniging, die beide leuke (sportieve) activiteiten en evenementen organiseren.
Werkgever
Amsterdam UMC
Je gaat werken op de afdeling public and occupational health, binnen de sectie quality and organization of care. Je wordt onderdeel van de onderzoeksgroep public health at the end of life.
Dit project wordt uitgevoerd in het netwerk palliatieve zorg Amsterdam | Diemen, waarin lokale organisaties die betrokken zijn bij palliatieve zorg samenwerken, en de wijknetwerken in Amsterdam met partners in de sociale zorg en welzijn.