Amsterdam UMC
Binnen de afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde wordt veel onderzoek gedaan naar het gebruik van PET imaging voor diagnose van verschillende ziektes, monitoring van behandeling, geneesmiddel onderzoek en patient selectie. Het onderzoek is translationeel en kenmerkt zich door “First in Human” studies van radiofarmaca en het aantonen van meerwaarde van radiofarmaca in kliniek en klinisch onderzoek. Het is een uitdagende en dynamische werkomgeving waar experts in chemie, radiofarmacie, biologie, nucleaire geneeskundigen en kliniek nauw samenwerken. De tracers die hiervoor nodig zijn, worden bereid in het nieuwe “Good Manufacturing Practice”(GMP) laboratorium in het Tracer Center Amsterdam (TCA) van het Amsterdam UMC Imaging Center. Naast het bereiden van PET tracers voor klinisch gebruik, focust het onderzoek binnen TCA zich op het ontwikkelen van nieuwe radiolabeling methodes, selectie van biologische targets, en de ontwikkeling van nieuwe radiofarmaca voor die targets en preklinische in vivo evaluatie van nieuwe PET tracers. In het AmsterdamUMC Imaging Center zijn alle imaging modaliteiten samen gebracht wat zorgt voor een synergie tussen basaal onderzoek, preklinisch en klinisch onderzoek. TCA werkt samen met vele nationale en internationale onderzoeksinstituten en farmaceutische bedrijven en is partner in projecten gefinancierd door bijv NWO, ZonMW, IHI, MJFF, EU en EU Marie Curie programma’s.
Werken in Amsterdam UMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar het ontwikkelen van talenten en vaardigheden sterk wordt aangemoedigd. Wij bieden dan ook veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, verdieping en verbreding, aanvullende cursussen en een plaats om te groeien.
De cultuur is open en de samenwerking over het algemeen laagdrempelig. Bovendien streven we naar gelijke kansen voor iedereen. Dat betekent dat er ruimte is voor een ieders cultuur, afkomst, ideeën en creativiteit.
Bekijk onze aanpak omtrent diversiteit en inclusie.