Je gaat als promovendus bestaande kunstmatige intelligentie algoritmes verbeteren door beelden van stembanden, strottenhoofd en de keel te selecteren en de computer te laten herkennen wat normaal, afwijkend en kanker is. Je maakt hierbij gebruik van diverse belichtingstechnieken, voert flexibele laryngoscopiën bij patiënten uit en vergelijkt beoordelingen van ervaren en minder ervaren artsen met de diagnose die het kunstmatige intelligentie algoritme geeft. Daarnaast ontwikkel je nog specifiekere technieken waarbij kanker via kunstmatige intelligentie wordt gedetecteerd door middel van tumor specifieke fluorescente tracers.
- Je hebt een master biomedical engineering of medical technology recent afgerond.
- Je staat open voor 3 jaar intensief wetenschappelijk onderzoek met de intentie tot het behalen van je PhD.
- Je voelt je betrokken bij oncologische patiënten, wil de diagnostiek verbeteren.
- Je wil samenwerken met een commercieel bedrijf die gespecialiseerd is in toepassen van kunstmatige intelligentie.
- Je bent BIG-geregistreerd.
- Je bent volledig bekwaam in de Nederlandse taal, zowel in gesprekken als in schriftelijke communicatie.
Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.
Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een flexibele baan waarin je per week ongeveer 28-30 uur werkt aan je promotie-onderzoek.
Het salaris voor een promovendus bedraagt minimaal € 3.017,- bruto per maand in het eerste jaar tot maximaal € 3.824,- bruto per maand (schaal PRO) in het laatste (3e) jaar, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).
Afdeling
Keel-Neus-Oorheelkunde
Je gaat werken bij de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde / hoofd-hals oncologie van het UMCG in een team van medisch specialisten en onderzoekers. Je hebt een team van begeleiders. Je werkt samen met het bedrijf WSK-medical te Amsterdam die het algoritme aanpast op basis van jouw bevindingen. Er is een nauw samenwerkingsverband met het RadboudUMC.