Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 mei 2024).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
Altijd al onderzoek willen doen naar de relatie tussen leefstijl en welzijn? Ben je gedreven en enthousiast om deze relatie beter te begrijpen en daarmee bij te dragen aan een gezonder Nederland? We zijn op zoek naar een gemotiveerde, enthousiaste en daadkrachtige junior onderzoeker die de vakgroep Gezondheidspsychologie komt versterken. Je zult samenwerken met een team van onderzoekers aan projecten die zich richten op het brede spectrum van leefstijl en welzijn. Ons doel is om te achterhalen hoe leefstijlkeuzes zoals beweging, voeding, slaap en omgaan met stress samenhangen met welzijn (in termen van onder andere mentaal welbevinden, kwaliteit van leven, positieve gezondheid, mentale, fysieke en sociale gezondheid, stress, angst, eenzaamheid en subjectieve gezondheid). Je kunt direct aan de slag met bestaande data om bijvoorbeeld de relatie tussen beweging en voeding en mentaal welzijn te onderzoeken. Naast het werken met bestaande data, zullen er ook nieuwe onderzoeksvragen opgesteld worden en nieuwe onderzoeken uitgevoerd worden. Deze onderzoeken zullen samen met de andere onderzoekers van de vakgroep opgesteld worden, en daar is input van jouw expertise en interesses zeer gewenst. Binnen de vakgroep is er ervaring op het gebied van verschillende onderzoeksdesign, dus onder andere kwantitatief onderzoek, kwaliteit onderzoek en systematische reviews/meta-analyses behoren tot de mogelijkheid. Als jij net als wij enthousiast bent geworden van het onderzoeks(gebied) en je hebt je kwaliteiten laten zien dan bestaat er de mogelijkheid om deze junior functie te gebruiken voor de uitvoering van een PhD project en te promoveren.
Eisen
Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 30 maanden met mogelijkheid tot verlenging.
Salaris
Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 10 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.090,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.
Standplaats
Heerlen. De Open Universiteit faciliteert het ‘hybride werken’, waarbij er zowel thuis als op kantoor gewerkt wordt. Bij een fulltime dienstverband ben je minimaal twee dagen per week aanwezig op de campus in Heerlen.
Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in negen vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren 17.000 studenten en werken meer dan 850 medewerkers. De OU heeft 16 studiecentra in Nederland en België). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op acht wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.
De faculteit Psychologie is sterk in onderwijs, onderzoek en valorisatie. De faculteit biedt een wetenschappelijke bachelor en master Psychologie. De masteropleiding Psychologie heeft vijf varianten: Arbeids- en organisatiepsychologie, Gezondheidspsychologie, Klinische kinder- en jeugdpsychologie, Klinische psychologie en Levenslooppsychologie. Daarnaast maakt de masteropleiding Gezondheidswetenschappen organisatorisch onderdeel uit van de faculteit. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats binnen het onderzoeksprogramma ‘Understanding human change in a dynamic, digital era’.
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: