Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 jun 2024).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
De universitair docent draagt bij aan het verzorgen en verder ontwikkelen van het onderwijs op het gebied van publiek management, met de nadruk op public governance, interactief bestuur (burgerparticipatie) en netwerkmanagement in de masterfase, in een digitale leeromgeving. U begeleid daarnaast scriptiestudenten.
U heeft een passie voor onderzoek en besteedt 30% van uw tijd aan wetenschappelijk onderzoek uitmondend in (inter)nationale publicaties op het gebied van public management. Hiermee levert u een bijdrage aan het facultaire onderzoeksprogramma, de werving van onderzoeksgelden en de valorisatie van onderzoeksgegevens. In overleg behoren ook het verrichten van bestuurlijke en organisatorische taken tot uw pakket.
Functie-eisen
Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 18 maanden met uitzicht op vast.
Salaris
Het salaris wordt afhankelijk van uw opleiding, ervaring en kwalificaties vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11, bedraagt minimaal € 4.332 en maximaal € 5.929 per maand op basis van fulltime dienstverband (Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten).
Standplaats
Heerlen. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden waarbij van de universitair docent wordt verwacht dat hij/zij op regelmatige basis in Heerlen aanwezig zal zijn. Daarnaast kan ook vanuit thuis of vanuit een OU-studiecentrum (in dit geval bijvoorbeeld Den Haag) gewerkt worden. Bij een voltijd dienstverband betreft dit minimaal 3 dagen per week in Heerlen en 2 dagen vanuit thuis/studiecentrum.
Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.
De faculteit Managementwetenschappen (MW) is een van de zes faculteiten binnen de Open Universiteit. MW heeft momenteel iets minder dan 100 medewerkers in dienst (ongeveer 60 FTE). De decaan van MW is prof. dr. Bart Frijns. De faculteit bestaat uit vier vakgroepen: Strategisch Management; Marketing & Supply Chain Management; Organisatie; Accounting & Finance. De universitair docent Publiek Management wordt gepositioneerd binnen de vakgroep Strategisch Management.
Op het gebied van onderzoek zet MW zich in voor het bereiken van de doelstellingen van de OU om zowel disciplinair als interdisciplinair onderzoek te bevorderen. Op het gebied van disciplinair onderzoek ligt de nadruk op kwantiteit en kwaliteit. Op het gebied van interdisciplinair onderzoek volgt MW haar onderzoeksprogramma LIRS (Learning and Innovation for Resilience and Sustainability). Overkoepelend is een streven naar meer financiering uit 2e en 3e geldstroom. Verschillende medewerkers van MW houden zich ook bezig met praktijkgerichte onderzoeksprojecten.
Op het gebied van onderwijs biedt MW een Bachelor in Bedrijfskunde aan, een Master in Management en levert het een bijdrage aan de interdisciplinaire Master Gezondheidswetenschappen. Daarnaast draagt MW bij aan verschillende executive education programma's.
Vakgroep Strategisch Management
De vakgroep Strategisch Management is verantwoordelijk voor onderwijs en onderzoek in de disciplines strategisch management, innovatie(management), ondernemerschap, publiek management (public governance) en onderzoeksmethoden. De afdeling houdt zich bezig met het leiden en ontwikkelen van de eerdergenoemde Bachelor Bedrijfskunde (een top BSc-programma in Nederland). Daarnaast bieden we een premasterprogramma aan, leveren we een bijdrage aan de Master Gezondheidswetenschappen en leiden we het keuzevak 'Strategie en innovatie' en het keuzevak 'Public Governance' in de Master in Management. Onderzoek door wetenschappers van de afdeling wordt gepubliceerd in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften en sluit aan bij het LIRS-onderzoeksprogramma.
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: