Voor de uitvoering van het NWO VICI-onderzoek “Houdt opvoeding sociale ongelijkheid in stand? Het draait om tijd!” zijn we op zoek naar een enthousiaste en ervaren data- en projectcoördinator met onderzoek skills om ons team te versterken.
Heb je verstand van het opzetten van data-verzamelingen, heb je ervaring met het uitvoeren van Experience Sampling Methods, en ben je graag de spin in het web binnen een leuk, innovatief en interdisciplinair onderzoeksteam, dan zijn we op zoek naar jou!
Functie-omschrijving Sociale ongelijkheid tussen kinderen groeit. We weten dat verschillen in opvoedgedrag deze ongelijkheid in stand houden, maar we weten nog heel weinig over waardoor dat komt. In dit NWO VICI-project gaan we bestuderen hoe vaders en moeders omgaan met onverwachte gebeurtenissen, om zo nieuwe mechanismes te ontdekken die samenhangen met verschillen in hoe mensen de tijd naar hun hand kunnen zetten. Om de onderzoeksvragen te beantwoorden wordt een 100-dagen-dagboekstudie uitgevoerd onder 200 ouders in Rotterdam. Deze gegevens worden gekoppeld aan longitudinale data over de ontwikkeling van hun kinderen, en aangevuld met diepte-interviews.
Het Vici-onderzoeksprogramma is opgedeeld in drie deelprojecten.
- In het eerste deelproject zullen we gebruik maken van rijke kwalitatieve (interview)data om de vraag te beantwoorden hoe moeders en vaders onverwachte gebeurtenissen waarnemen en ermee omgaan (RQ1).
- In het tweede deelproject maken we gebruik van gegevens die we via ESM verzamelen om de vraag te beantwoorden hoe ouders omgaan met onverwachte gebeurtenissen in het dagelijks leven (RQ2).
- In het derde deelproject maken we gebruik van inzichten afgeleid uit de inbedding van het ESM-onderzoek binnen onze lopende longitudinale gegevensverzameling om de vraag te beantwoorden in hoeverre sociale klassenverschillen in het vermogen van ouders om met tijd om te kunnen gaan functioneren als onderliggend mechanisme in de intergenerationele overdracht van sociale ongelijkheid (RQ3).
Het onderzoeksteam staat onder leiding van prof. dr. Renske Keizer en bestaat verder uit 2 postdoc-onderzoekers, 1 promovendus en 6 student-assistenten.
De functie van data- en projectmanager met uitstekende onderzoek skills bestaat uit twee onderdelen met afwisselende werkzaamheden.
Als data-coördinator:
- Ben je verantwoordelijk voor de opzet, uitvoering, en coordinatie van de data-verzameling van het project (met name deelproject 2 en 3; de promovendus verzamelt de data voor deelproject 1),
- Ben je het aanspreekpunt voor de student-assistenten
- Ben je het aanspreekpunt voor de deelnemende gezinnen
- Zorg je dat alle relevante regelgeving, met inbegrip van die inzake gegevensbescherming, beschikbaar is en wordt nageleefd dat alle data op de juiste wijze worden verzameld, en opgeslagen.
Als projectcoördinator:
- Ben je verantwoordelijk voor een efficiënte coördinatie en communicatie en het algehele beheer van het onderzoek;
- Houd je in afstemming met de projectleider zicht op de organisatie en (praktische) uitvoering van de geplande interne deelprojecten en mijlpalen
- Zorg je in samenwerking met de projectcontrollers voor een correcte (financiële) projectadministratie
- Organiseer je interne overleggen (en uitjes!) en zorg je dat alle besproken acties worden opgevolgd
- Communiceer je extern over ons onderzoek (bijvoorbeeld via nieuwsbrieven en de website).
Daarnaast is er ruimte voor het meedenken over de verdere invulling van de positie, waarbij er in de tweede helft van de aanstelling ook tijd is voor eigen onderzoek.
Ben je een postdoc met uitstekende data- en projectmanagement skills, dan ben je ook van harte uitgenodigd om te solliciteren.
Er is de mogelijkheid om de aanstelling uit te breiden met aanvullende onderwijstaken.
Goed om te weten is dat het VICI-onderzoek een voorzetting is van eerder onderzoek dat door Prof. dr. Renske Keizer en haar team is gestart. Dat betekent ook dat veel belangrijke stappen al zijn gezet (steekproef respondenten, ethische goedkeuring, goedkeuring data-management plan), zodat je bij de datacoordinatie niet bij nul hoeft te beginnen.