Introductie Wil jij bijdragen aan het opleiden van studenten van de Bachelor Kunstmatige Intelligentie? Wil je werken in een opleiding die al jaren gestaag groeit en daarbij kleinschalig wil blijven voelen? Vind je het leuk om voor de klas te staan en na te denken over hoe studenten het beste leren? Kom dan werken als Docent Kunstmatige Intelligentie! In verband met een collega die een volgende loopbaanstap heeft gemaakt, is de Universiteit van Amsterdam op zoek naar een enthousiaste Docent Kunstmatige Intelligentie voor de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI). Deze docent gaat lesgeven in de BSc Kunstmatige Intelligentie.
De Docent Kunstmatige Intelligentie is verantwoordelijk voor het geven van werkgroepen, het ondersteunen van de vakcoördinator bij het voorbereiden van de werkgroepen en het lesmateriaal en de begeleiding van studentassistenten. Je geeft (eventueel) zelf ook les aan één of twee groepen van ca. 20 studenten.
Als Docent Kunstmatige Intelligentie speel je een centrale rol in deze opleiding en lever jij een belangrijke bijdrage aan het succesvol begeleiden en opleiden van studenten. Dit is een mooie kans voor iemand die een eerste baan wil binnen het academisch onderwijs. In deze rol kun je waardevolle kennis en ervaring opdoen voor een volgende loopbaanstap, zowel binnen als buiten de academische wereld.
Je gaat werken bij de faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, op Science Park in Amsterdam. Het Docententeam van de BSc KI bestaat uit vier docenten onder leiding van een teamleider. In overleg is het mogelijk om deels thuis te werken.
Wat ga je doen? - Begeleiden van werkcolleges en practica van vakken met (meestal) programmeeropdrachten (vooral in Python);
- Voorbereiden van lessen en lesmateriaal voor werkcolleges, practica en projecten in afstemming met de vakcoördinator;
- Assisteren bij de instructie van student-assistenten van de vakken zodat zij de werkgroepen goed kunnen geven, bijvoorbeeld door middel van wekelijkse meetings en extra uitleg over de stof;
- Feedback geven op en nakijken van wekelijkse opdrachten;
- Bijhouden van de digitale leeromgeving (Canvas).
Je werkt iedere periode voor een ander vak. Welke vakken je geeft, stem je af met de teamleider op basis van jouw interesses en vaardigheden enerzijds en beschikbare vakken anderzijds.
Een voorbeeld van hoe een periode er voor jou uit kan zien: je zit een wekelijkse meeting voor met de studentassistenten (en mogelijk de hoorcollegedocent) waarin jullie doorspreken hoe jullie de werkgroep gaan geven, hoe jullie de opdrachtengaan nakijken, enzovoort. Daarnaast bereid je de lessen voor de volgende periode voor. Je stemt met de vakcoördinator af of bepaalde opdrachten gewijzigd moeten worden, zet de opdrachten met goede deadlines op Canvas en organiseert een kick-off meeting met de studentassistenten (die ook werkgroepen gaan geven) zodat zij ook al globaal weten wat er van ze verwacht wordt.
Jouw profiel We zoeken kandidaten met een passie voor onderwijs en:
- Een afgeronde Master of Science (verwant aan) kunstmatige intelligentie;
- kennis van minimaal twee van de volgende disciplines: wiskunde, logica, taaltheorie, psychologie, programmeren (Python), beeldverwerken en machine learning;
- goede didactische en organisatorische kwaliteiten;
- de interesse en vaardigheid om snel de stof van een vak eigen te maken (met name relevant indien je niet de opleiding KI aan de UvA hebt gevolgd);
- goede communicatieve vaardigheden;
- in staat om zelfstandig en in teamverband te kunnen werken.
Ons aanbod Een tijdelijk dienstverband van vier jaar (met een proeftijd van 2 maanden) voor 38 uur per week (bij voorkeur met ingang van uiterlijk 1 augustus).
Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 3.226 - € 5.090 op basis van de volledige werktijd (38 uur per week). Dit is exclusief 8 % vakantie- en 8,3 % eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.
De FNWI biedt jou een vierjarig contract aan, met binnen het contract 0,1fte ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Deze combinatie van het werken als docent en het volgen van scholing noemen wij het
Docent Ontwikkel Programma (DOP). Het DOP heeft als doel je arbeidsmarktpositie (inzetbaarheid en kansen) na het tijdelijke dienstverband te optimaliseren. Gedurende je vierjarige contract volg je samen met andere docenten trainingen en krijg je onder meer de mogelijkheid de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) te halen. Samen met je leidinggevende stel je een Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) op waarin je de precieze invulling van het voor jou op maat gemaakte programma vastlegt.
Let op! Het is niet mogelijk dit contract aan te bieden aan kandidaten die op dit moment, of in de afgelopen 6 maanden, een dienstverband hebben/hadden bij de Universiteit van Amsterdam. Je eventuele sollicitatie zal dan ook om die reden niet in behandeling worden genomen.
Naast het salaris en de inspirerende omgeving op Science Park bieden we een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden:
- 232 vakantie-uren per jaar (gebaseerd op fulltime) en extra vakantiedagen tussen kerst en 1 januari;
- verschillende cursussen die te volgen zijn via het Teaching and Learning Centre;
- verschillende cursussen, bijvoorbeeld op het gebied van tijdsmanagement, werkdruk en Engels en een online cursusplatform met meer dan 100 verschillende cursussen;
- 7 weken geboorteverlof met 100% salarisbehoud;
- gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof;
- de mogelijkheid om thuis een werkplek in te richten;
- een pensioen bij ABP, waar de UvA voor tweederde aan bijdraagt.
Nieuwsgierig naar ons uitgebreide pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden?
Hier kun je er meer over lezen.
Over ons De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 30.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 PhDs, verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.
Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo’n 1.800 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 8.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.
Instituut
Het College of Informatics (CoI) is één van de zeven onderwijsinstituten van de faculteit der Natuurwetenschappen,Wiskunde en Informatica (FNWI) en is verantwoordelijk voor de bacheloropleidingen Informatica, Informatiekunde enKunstmatige Intelligentie waar momenteel zo’n 1100 studenten ingeschreven staan. Het onderwijs wordt verzorgd doordocenten en onderzoekers werkzaam binnen het CoI zelf en in verschillende onderzoeksinstituten waaronder het Instituutvoor Informatica (IvI), het Institute for Logic, Language en Computation (ILLC) en het Korteweg-de Vries Instituut voor Wiskunde (KDVI).
Wil je meer weten over werken bij de UvA? Lees meer over
werken bij de Universiteit van Amsterdam.
Vragen? Met vragen over deze vacature kun je terecht bij:
Sollicitatie Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren. Alle documenten naast je cv ontvangen we graag in een pdf-bestand voor 4 augustus.
- Een cv met weergave in maanden (niet alleen jaren) met betrekking tot opleiding en ervaring;
- motivatiebrief;
Een kennisveiligheidscheck kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
(voor details:
Nationale leidraad kennisveiligheid)
Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.Wij stellen acquisitie niet op prijs.