Research analist afdeling Biomedische Technologie

Research analist afdeling Biomedische Technologie

Geplaatst Deadline Locatie
25 jun 22 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 jul 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als research analist ben je vooral verantwoordelijk voor de kweek van bacteriën tot een biofilm en het beheer van de biobank met biofilmmateriaal van patiënten met infectieuze endocarditis. Je werkzaamheden omvatten:
  • Ontwikkelen en toepassen van ultrageluid contrastmiddelen.
  • Uitvoeren van histologische bepalingen (histologie) en calorimetrische metingen (energieproductie door bacteriën).
  • Gebruik van confocale microscopie, waarbij fluorescente kleurstoffen ingezet worden om veranderingen in de biofilm tijdens therapieën te analyseren.

Je beheert de biobank, wat onder andere het includeren van patiënten en het verzamelen van materiaal in de operatiekamer inhoudt. Naast het werken met gekweekte biofilms, voer je ook diverse bepalingen uit op patiëntmateriaal en weefsels van proefdieren. Afhankelijk van jouw interesse en kwalificaties, behoort proefdieronderzoek tot de mogelijkheden. Je werkt samen met een interdisciplinair team van onderzoekers en artsen.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Ben jij een enthousiaste en gemotiveerde research analist met een zelfstandige werkhouding en een groot gevoel voor initiatief? En heb je daarnaast een talent voor teamwork en uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels? Dan zoeken wij jou!

Wij zoeken een HLO-gediplomeerde kandidaat met ervaring in de genoemde technieken en het kweken van bacteriën. Ook als je een kortere, maar relevante werkervaring hebt, moedigen we je aan om te reageren. Bezit je Artikel 12 status en/of ervaring met histologische of calorimetrische technieken? Dat is een pluspunt!

Arbeidsvoorwaarden

  • Een tijdelijk contract voor 12 maanden.
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 2.975- en € 4.214,- (schaal 7M) bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Je kunt zowel fulltime als parttime werken. Samen bespreken we jouw inzetbaarheid op de afdeling. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk.
  • Een 13e maand die we in november uitkeren en een persoonlijk reiskostenbudget.
  • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij betalen 70% van je pensioenpremie waardoor het netto salaris hoger uitvalt dan je misschien denkt.
  • Sportfaciliteiten in het Erasmus MC. En heb je een lekke band? Onze fietsenmaker repareert deze graag.

Werkgever

Erasmus MC

Biomedische Technologie binnen de afdeling Cardiologie van Erasmus MC bestaat uit een team van 60 onderzoekers die baanbrekend onderzoek doen op het gebied van cardiovasculaire diagnostiek en therapie. Wij richten ons op translationeel onderzoek met behulp van licht- en geluidsbeeldvorming (echo), contrastmiddelen voor moleculaire beeldvorming en geneesmiddelafgifte, en vasculaire biomechanica.

Het 'BUBBLE CURE' project is een belangrijk onderdeel van ons translationele onderzoek, gericht op het aanpakken van levensbedreigende bacteriële infecties zoals infectieuze endocarditis op hartfunctie-ondersteunende apparaten, waaronder pacemakers en kunsthartkleppen. Vroege en nauwkeurige diagnose en behandeling van deze infecties is essentieel, aangezien vertraging in diagnose leidt tot een verhoogde mortaliteit. Er is een dringende behoefte aan een doelgerichte, niet-invasieve behandeling, die momenteel niet beschikbaar is.

Het doel van het 'BUBBLE CURE' project is om een nieuwe, multidisciplinaire technologie te ontwikkelen gebaseerd op gerichte echocontrastmiddelen. Deze technologie zal zorgen voor een accurate diagnose en behandeling van bacteriële infecties op hartfunctie-ondersteunende apparatuur, wat een significante verbetering betekent voor de patiëntenzorg.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • Gezondheid
  • 24—36 uur per week
  • €2932—€3923 per maand
  • HBO
  • 25.16.24.TT3-P1551925-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Dr. Molewaterplein 40, 3015 GD, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you