Junior onderzoeker sportbeleid (0,8-1,0 fte)

Junior onderzoeker sportbeleid (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
27 jun 26 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 aug 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij onderzoek doen naar beleid in de sport, specifiek gericht op het Nationaal Sportakkoord en de Brede Regeling Combinatiefuncties? Heb je daarnaast ervaring met kwalitatief en kwantitatief onderzoek en voer je graag verschillende interessante projecten naast elkaar uit?

Solliciteer dan op de vacature van het Mulier Instituut voor: Junior onderzoeker sportbeleid (0,8-1,0 fte).

Functieomschrijving

Achtergrond

Als junior onderzoeker voer je vooral werkzaamheden uit binnen het team Beleid. Dit team doet onderzoek naar sportbeleid in Nederland. Het kan hierbij gaan om onderzoek naar lokaal, provinciaal en landelijk sportbeleid. Een belangrijke focus van je werk ligt op het (monitor)onderzoek dat door het Mulier Instituut wordt uitgevoerd naar het Nationaal Sportakkoord en de Brede Regeling Combinatiefuncties.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met verschillende beleidsmatige vraagstukken binnen de sport. Als beleidsonderzoeker draag je met name bij aan de monitoring van het Nationaal Sportakkoord. Een omvangrijk akkoord dat een centrale rol speelt in tal van ambities en doelen die in het kader van sportbeleid door landelijke, provinciale en lokale overheden zijn opgesteld.

Daarnaast doe je onderzoek binnen de zogenoemde Brede Regeling Combinatiefuncties. Deze regeling heeft betrekking op de inzet van verschillende professionals in de sport- en beweegwereld. Het Mulier Instituut volgt de ontwikkelingen binnen deze regeling op de voet. Het onderzoek dat je uitvoert binnen het Nationaal Sportakkoord en de Brede regeling Combinatiefunctie heeft zowel een kwalitatief als kwantitatief karakter.

Jouw functie houdt in dat je:

  • bijdraagt aan monitoringsonderzoek voor het ministerie van VWS met nadruk op
  • het Nationaal Sportakkoord en de Brede Regeling Combinatiefuncties;
  • gegevens analyseert die voortkomen uit verschillende peilingen/ onderzoeken van
  • het team sportbeleid en daarover rapporteert;
  • projectvoorstellen leert schrijven en na verloop van tijd taken krijgt op het gebied
  • van acquisitie en projectmanagement.

Specificaties

mulier instituut

Functie-eisen

Wat vragen wij van jou?

  • Een academisch werk- en denkniveau met bij voorkeur een afgeronde academische master in bestuurskunde, bestuurs- en organisatiewetenschappen, sociologie, sociale wetenschappen, interdisciplinaire (sociale) wetenschappen, bewegingswetenschappen of aanverwante studies;
  • interesse in beleidsvraagstukken binnen de sport/ het brede landschap van de Nederlandse sport
  • een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling;
  • je hebt ervaring met kwantitatief en kwalitatief onderzoek;
  • je bent initiatiefrijk en weet van aanpakken;
  • je werkt onder supervisie zelfstandig, nauwkeurig, planmatig en gestructureerd
  • je hebt een positief-kritische houding.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op verlenging.

Wat bieden wij?

We bieden een interessante baan in een open en actieve organisatie. Als junior onderzoeker word je begeleid door een ervaren onderzoeker, bij wie je met al je vragen terecht kunt. Regelmatig zijn er bijeenkomsten met alle andere junior onderzoekers.

Je kunt deels vanuit huis werken en deels vanuit ons kantoor met uitzicht op het veld van de Galgenwaard. Na(ast) het werk organiseren we regelmatig leuke activiteiten voor alle medewerkers. Uiteraard zorgen we ervoor dat je je werk goed kunt doen: je krijgt daarom een laptop en mobiele telefoon in bruikleen. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling, zoals het volgen van opleidingen en trainingen.

Het Mulier Instituut kent een 37,5-urige werkweek en een eigen arbeidsvoorwaardenregeling met onder andere een volledige reiskostenvergoeding, thuiswerkregeling en een tijd-voor-tijd en verlofspaarregeling. Wij hanteren de salarisschalen van de CAO Nederlandse Universiteiten. De functie van Junior onderzoeker sportbeleid is ingeschaald in schaal 8 (€ 3.072 ,- €4.103,- bruto per maand voltijds). In eerste instantie ontvang je een jaarcontract, met mogelijkheid tot verlenging.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
  • Recht; Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur; Voeding; Gezondheid
  • max. 37.5 uur per week
  • €3072—€4103 per maand
  • AT MULIER 20240627

Werkgever

Locatie

Herculesplein 269, 3584 AA, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you