Klinisch Chemisch/Hematologisch Analist bij het UVDL

Klinisch Chemisch/Hematologisch Analist bij het UVDL

Geplaatst Deadline Locatie
1 jul 4 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 aug 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zoek je een uitdagende functie in een bijzondere omgeving? Misschien is het Universitair Veterinair Diagnostisch Laboratorium jouw nieuwe werkplek!

Functieomschrijving

Als klinisch chemisch/hematologisch analist werk je in het team van het Universitair Veterinair Diagnostisch Laboratorium (UVDL) van de faculteit Diergeneeskunde. Je kunt het UVDL vergelijken met een klein laboratorium in een humaan ziekenhuis, waarbij onze patiënten allerlei verschillende diersoorten zijn.

Wat ga je doen?
Het UVDL ontvangt dagelijks onder andere bloed-, urine- en fecesmonsters van veterinaire patiënten van het Universitair Dierenziekenhuis én van dierenartspraktijken en dierentuinen uit heel Nederland. Deze worden bij binnenkomst geregistreerd in ons laboratorium informatiesysteem, waarna ze verwerkt worden in ons laboratorium. Samen met een klein team directe collega’s probeer je nog dezelfde dag de uitslagen van de analyses te rapporteren.

Je komt werken binnen ons klinisch chemisch / hematologisch lab, waarbij je allround inzetbaar bent, maar het zwaartepunt van je taken ligt bij hematologie, cytologie en flowcytometrie. Vanwege de verscheidenheid aan diersoorten is geen dag hetzelfde. Verder draag je bij aan het opleiden van dierenartsen. Je ondersteunt wetenschappelijk studies en tijdens je werk heb je oog voor kwaliteit. Waar mogelijk werk je mee aan verbeterprocessen.

We hebben geen avond-, nacht- en weekenddiensten.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Met jouw servicegerichte houding zet jij je elke dag in voor de gezondheid en het welzijn van dieren. Je bent sociaal en je werkt graag in een team. Tegelijkertijd weet je goed zelfstandig je weg te vinden. Je houdt van afwisseling en flexibiliteit en je neemt verantwoordelijkheid. Ondertussen kijk je met je frisse blik hoe we de dingen nog beter kunnen doen.

Verder breng je het volgende mee:
  • een MBO-HBO laboratorium opleiding in Biologisch Medische richting;
  • bij voorkeur enkele jaren ervaring op een hematologisch laboratorium of aantoonbare affiniteit met hematologie;
  • leergierigheid en bereidheid om ingezet te worden op alle beschikbare werkplekken;
  • een nauwkeurige werkhouding en een kritisch blik op de resultaten;
  • durf om voor jezelf op te komen en initiatief.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een functie voor 12 maanden met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
  • een werkweek van 32 tot 40 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 2.693,- tot maximaal € 3.636,- bij een fulltime dienstverband (schaal 7 van de cao Nederlandse Universiteiten);
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Universiteit Utrecht

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

Bij de faculteit Diergeneeskunde leiden we de dierenartsen en onderzoekers van de toekomst op, bieden we zorg aan dieren en doen we toonaangevend en maatschappelijk relevant onderzoek. Daar zijn we goed in. We bekijken de wereld door een diergeneeskundige bril en zien dat de gezondheid en het welzijn van dier, mens en omgeving met elkaar verbonden zijn. Door onze kennis te delen en samen te werken, maken we onze positieve impact het grootst. Onze 1500 studenten en 950 medewerkers inspireren en versterken elkaar. Wat ons bindt, is onze bevlogenheid. De wil om vanuit het integrale perspectief de wereld beter te maken.

Het Universitair Veterinair Diagnostisch Laboratorium (UVDL) is onderdeel van het Universitair Dierenziekenhuis. Er is dan ook nauw contact met de dierenartsen uit de kliniek om de beste zorg te bieden voor onze patiënten. Je leert van uitslagen dat alle dieren verschillend zijn en dat je scherp naar de bepaling en de uitslagen moet kijken. Vogels hebben bijvoorbeeld kernhoudende erytrocyten en eiwitstructuren verschillen tussen diersoorten, waardoor niet alle testen voor alle dieren geschikt zijn.

Voor het uitvoeren van de vele verschillende testen hebben we moderne routinematige apparatuur, voor hematologie, klinische chemie en endocrinologie. Ook maken we gebruik van flowcytometrie, in de toekomst mogelijk LC-MS en we onderhouden POCT apparatuur. Natuurlijk worden er ook nog handmatige analyses uitgevoerd.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • Gezondheid
  • 32—40 uur per week
  • €2693—€3636 per maand
  • MBO
  • 4022

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Yalelaan 104-106, 3584CM, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you