Twee (junior) Onderzoekers Seksuele Uitbuiting (0,2 – 0,4 FTE) Vacaturenummer: 14998
Wie is kwetsbaar voor slachtofferschap van seksuele uitbuiting? In hoeverre kan een sociale leefomgeving iemand structureel kwetsbaar maken voor slachtofferschap? En hoe worden perspectieven op kwetsbaarheid meegewogen in de identificatie, hulpverlening, en opsporing en vervolging van mensenhandel? Om deze vraagstukken te beantwoorden, verricht de Universiteit Leiden onderzoek naar de rol van de sociaalecologische context in het creëren, in stand houden dan wel doorbreken van de kwetsbaarheid voor slachtofferschap van seksuele uitbuiting. Help jij mee met dit onderzoek?
Dit ga je doen Wij zoeken twee (junior) onderzoekers die mee gaan werken aan het onderzoek voor een periode van ongeveer zes maanden vanaf september 2024 (startdatum kan in overleg worden vastgesteld). Met deze functie vergroot je het zicht op de rol van de sociaalecologische context in seksuele uitbuiting en werk je aan richtlijnen voor een effectievere aanpak van mensenhandel. De werkzaamheden zullen bestaan uit bijvoorbeeld de volgende taken:
- Verzamelen van informatie uit (straf)dossiers over seksuele uitbuiting (op locatie);
- Het organiseren, bijwonen en uitwerken van focus groepen met de relevante ketenpartners;
- Het opstellen van codeboeken voor analyses;
- Het analyseren van kwalitatieve onderzoeksgegevens;
- Het leveren van een bijdrage aan onderzoeksrapporten
Hier ga je werken De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is met ruim 5.000 studenten en 450 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland, die zich in alle verscheidenheid toch kenmerkt door kleinschaligheid. De faculteit richt zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Stimuleren van talent staat hoog in het vaandel van de faculteit die is ondergebracht in het prachtig gerestaureerde Kamerlingh Onnes Gebouw. Werken voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid betekent werken in een inspirerende wetenschappelijke omgeving. Zie voor meer informatie:
www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid.
De afdeling Criminologie van het instituut voor Strafrecht & Criminologie participeert in het facultaire onderzoeksprogramma
Criminal Justice: Legitimacy, Effectivity, and Accountability. Wij bieden een uitdagende, enthousiaste en collegiale werkomgeving.
Dit breng je mee In dit team zoeken we iemand die zelfstandig aan de slag kan. Elke functie is anders dus er is in het begin aandacht voor inwerken. Mochten bepaalde werkzaamheden nieuw zijn voor je, dan kijken we samen wat je nodig hebt en stellen hiervoor een ontwikkelplan op. Deze functie past bij jou als je je herkent in de volgende punten:
- Een recent afgeronde universitaire masteropleiding in criminologie of een gerelateerde opleiding. Masterstudenten met aantoonbare onderzoekservaring kunnen ook solliciteren.
- Talent voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek, hetgeen bijvoorbeeld blijkt uit deelname aan een research master, onderzoeksstages, of bovengemiddelde resultaten voor gedurende de masterfase geschreven papers en afstudeerscriptie.
- Bij voorkeur ervaring met het doen van kwalitatief onderzoek.
- Aantoonbare integriteit en affiniteit met onderzoek en beleid omtrent mensenhandel.
- Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
- Je werkt nauwkeurig en systematisch en beschikt over een sterk analytisch vermogen.
- Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.
Herken je jezelf volledig in dit profiel óf voldoe jij niet aan alle eisen maar denk je wel dat dit de functie voor jou is? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren!
Dit bieden we je We streven ernaar om met elkaar een transparante, inclusieve werkomgeving te creëren, waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Onze organisatie is volop in beweging en met jouw ideeën voor verbetering en vernieuwing komen we verder. We besteden graag met jou aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling.
Je kunt rekenen op een uitdagende en maatschappelijk relevante baan binnen de wereld van onderwijs en onderzoek. De uitdagende en internationale werkomgeving van de universiteit bevindt zich op steenworp afstand van de levendige Leidse binnenstad. Ook hebben we – samen met jou – aandacht voor gezondheid en vitaliteit. Vanuit Healthy University organiseren we leuke activiteiten die hieraan bijdragen.
Daarnaast bieden we je:
- Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. De overeenkomst valt onder de cao Nederlandse Universiteiten;
- Een salaris van minimaal € 3226,- en maximaal € 5090,- bruto per maand bij een fulltime (38 uur) aanstelling (schaal 10);
- Vakantietoeslag (8%), een eindejaarsuitkering (8,3%) en een aantrekkelijke pensioenregeling bij het ABP;
- Flexibele werkduur: standaard heb je minimaal 29 vakantiedagen bij een fulltime werkweek van 38 uur; je kunt daarnaast extra verlof opbouwen door bijvoorbeeld fulltime 40 uur per week te werken en zo 96 extra verlofuren op te bouwen óf door 96 verlofuren in te leveren en een werkweek van 36 uur te werken;
- Ruime keuze in secundaire arbeidsvoorwaarden; zo is het bespreekbaar om voor een sabbatical of betaald ouderschapsverlof te kiezen. Binnen ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden kunnen vrije dagen en/of salaris ingezet worden voor bijvoorbeeld een voordelig sportabonnement, fietsregeling en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang;
- Als de werkzaamheden het toelaten is hybride werken binnen Nederland mogelijk;
- Een thuiswerkvergoeding (dag- en internetvergoeding) en aandacht voor goede werkplekken, daarnaast krijg je een laptop en een mobiele telefoon van de universiteit tot je beschikking.
Meer informatie over arbeidsvoorwaarden lees je hier:
https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden Dit vinden wij belangrijk Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te zijn waar alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en zich volop kunnen ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.
Solliciteren of meer weten? Direct solliciteren? Klik dan op de sollicitatiebutton.
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Ieke de Vries, Universitair Docent Criminologie aan de Universiteit Leiden:
i.de.vries@law.leidenuniv.nl Solliciteren kan tot
15-07-2024, sollicitaties nemen wij direct in behandeling.
De gesprekken zullen plaatsvinden op 22, 24, of 29 juli 2024.
Om elkaar goed te leren kennen, volgen we een aantal stappen in de sollicitatieprocedure. Meer informatie lees je hier:
https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden - Wij vinden mobiliteit erg belangrijk. Daarom wordt deze vacature ook intern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid, heeft de interne kandidaat de voorkeur.
- Een pre-employment screening (referenties, diploma’s, VOG) kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Mocht je ons toch cv’s toesturen dan kunnen daar geen rechten aan worden ontleend.