Lerarenopleider/vakdidacticus Duits

Lerarenopleider/vakdidacticus Duits

Geplaatst Deadline Locatie
5 jul 14 aug Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 aug 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij een bijdrage leveren aan het tekort aan academisch opgeleide leraren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Als lerarenopleider/vakdidacticus Duits draag je bij aan het opleiden van VO-docenten die zich onderscheiden door een grondige en actuele kennis van het wetenschappelijke onderzoek in hun vakgebied en door hun scholing in creatief denken en handelen.

Je ontwikkelt, ontwerpt, verzorgt en evalueert, samen met collega’s, (vak)didactische onderdelen van de opleiding tot eerstegraads leraar en de educatieve minor Duits, alsmede vakoverstijgende vakdidactisch colleges aan de studenten van de andere Moderne Vreemde Talen. Daarnaast ben je inzetbaar voor onderwijs gericht op generieke competenties van leraren, zoals Persoonlijke Professionele Ontwikkeling.

Je bent betrokken bij de begeleiding en beoordeling van het leren op de werkplek in samenwerking met docenten op school of de instituutsopleider. Je levert een bijdrage aan nascholing en onderhoudt contacten met de faculteit.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding Duits.
  • Je hebt ruime ervaring als eerstegraads bevoegd docent Duits in het voortgezet onderwijs. Onze voorkeur gaat uit naar iemand die deze functie combineert met een aanstelling als docent op een vo-school.
  • Je bent bij voorkeur gepromoveerd.
  • Je bent in het bezit van een Basis Kwalificatie Onderwijs of bereid deze te behalen.
  • Je hebt ervaring met het opleiden en begeleiden van (aanstaande) docenten Duits.
  • Je beschikt over aantoonbare actieve betrokkenheid bij (vak)didactische ontwikkelingen in het onderwijs.
  • Je hebt een duidelijke visie op leren en onderwijzen van taal en bent vaardig in het ontwerpen van vernieuwend onderwijs.
  • Je bent didactisch en communicatief sterk, beschikt over een proactieve houding, flexibiliteit en daadkracht en hebt het vermogen om aan innovatie bij te dragen.
  • Je draagt bij aan een veilig en inclusief klimaat op de werkvloer.
  • Je bent beschikbaar op maandag en vrijdag om onderwijs te verzorgen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

  • Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Je salaris binnen salarisschaal 11 is afhankelijk van je opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring. De bedragen in de schaal zijn op basis van een 38-urige werkweek.
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Work and science require good employment practices. This is reflected in Radboud University's primary and secondary employment conditions. You can make arrangements for the best possible work-life balance with flexible working hours, various leave arrangements and working from home. You are also able to compose part of your employment conditions yourself, for example, exchange income for extra leave days and receive a reimbursement for your sports subscription. And of course, we offer a good pension plan. You are given plenty of room and responsibility to develop your talents and realise your ambitions. Therefore, we provide various training and development schemes.

Afdeling

De Radboud Docenten Academie is een interfacultair instituut en maakt als zodanig onderdeel uit van de Radboud Universiteit. Het bestuur van de docentenacademie bestaat uit de decanen van de deelnemende faculteiten, de zogenaamde Bestuursraad. De dagelijkse leiding van de Radboud Docenten Academie ligt in handen van een directie bestaande uit een algemeen directeur en een wetenschappelijk directeur. Wij verzorgen universitaire lerarenopleidingen voor studenten die leraar willen worden in het voortgezet onderwijs. Dit doen wij in nauwe samenwerking met de faculteiten van de Radboud Universiteit en het omringende scholenveld. Naast het verzorgen van onderwijs doen wij onderzoek naar de ontwikkeling van het kritische en creatieve denken van leerlingen, en het professionele leren van (beginnende) leraren, en bieden wij in samenwerking met de faculteiten nascholing en professionalisering voor leraren in het voortgezet onderwijs.

Specificaties

  • Lector
  • Taal en cultuur
  • Universitair
  • 32.006.24

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you