Adviseur Kennisveiligheid

Adviseur Kennisveiligheid

Geplaatst Deadline Locatie
10 jul 2 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 sep 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij op zoek naar een veelzijdige uitdagende baan waarin je van top tot werkvloer adviseert op het gebied van kennisveiligheid?

Functieomschrijving

Functieomschrijving

Als adviseur kennisveiligheid maak jij onderdeel uit van de dienst Bestuurszaken op de VU, en ben jij de ‘linking pin’ tussen de faculteiten, diensten en het College van Bestuur (CvB). Samen met de Adviesgroep Kennisveiligheid VU en een junior adviseur kennisveiligheid, adviseer jij de organisatie en de bestuurlijke portefeuillehouder (de rector magnificus) van het CvB over de risico’s voor de VU en de te nemen stappen bij de implementatie van de Nationale Leidraad Kennisveiligheid en het Kader Kennisveiligheid VU.

Deze rol is nieuw binnen het team. Jouw takenpakket is divers en ontwikkelt mee met wet- en regelgeving en de dynamiek binnen de VU. De focus van je werk ligt intern op het (a) borgen van kennisveiligheid in risicomanagement, (b) adviseren van relevante bestuurlijke gremia zoals het CvB, (c) vergroten van bewustzijn, (d) opstellen van risicoanalyses en (e) algemeen onderhoud van het ‘Kader Kennisveiligheid VU’. Extern (f) neem je deel aan de werkgroep kennisveiligheid van Universiteiten van Nederland (UNL), waarin je een bijdrage levert aan de verschillende initiatieven die vanuit de werkgroep, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en UNL zelf volgen, en (g) draag je bij aan de ontwikkeling van kennisveiligheid op Europees vlak, waaronder kennisuitwisseling met Europese kennisinstellingen. Daarbij neem je de eenheden en het CvB mee in wat de laatste ontwikkelingen voor de VU betekenen. We zijn dus op zoek naar een proactieve adviseur met zowel strategische kwaliteiten, als een hands-on aanpak. Iemand met inzicht in- en ervaring met adviseren en implementeren, en een interesse in veiligheidsvraagstukken en academische kennisuitwisseling.

Jouw taken
  • Het monitoren van en rapporteren over interne en externe ontwikkelingen op het gebied van kennisveiligheid en adviseren wat dit voor de diverse VU organisatie-eenheden betekent.
  • Aanspreekpunt voor kennisveiligheidsvraagstukken: je houdt de interne en externe stakeholders aangesloten op dit thema door o.a. te participeren in landelijke en internationale bijeenkomsten/werkgroepen.
  • Strategie- en beleidsontwikkeling op het gebied van kennisveiligheid met, en voor de verschillende faculteiten en diensten van de VU en het vertalen van strategie en beleid naar de praktijk.
  • Het opleiden en begeleiden van de junior adviseur kennisveiligheid.
  • Bijdragen aan het grotere geheel: Als gedurende de tijd blijkt dat jij (en/of de junior adviseur) tijd over hebt omdat kennisveiligheid minder inzet vraagt van jullie als sub-team, dan werk je mee aan gezamenlijke opgaven binnen de afdeling Beleid en Bestuurlijke Ondersteuning waar je onderdeel van uitmaakt.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

Functie-eisen en competenties
  • Een afgeronde universitaire opleiding.
  • Het vermogen om complexe materie eenvoudig uit te leggen en collega's hands-on te adviseren.
  • Kennis en ervaring in strategisch adviseren en het opstellen en implementeren van beleid.
  • Geïnteresseerd in thema’s kennisveiligheid en/of veiligheidsvraagstukken, geopolitieke kwesties, academische waarden en beleidsvorming.
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Integere werkhouding en in staat om met vertrouwelijke informatie om te gaan.
  • In staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij

Een uitdagende en nieuwe functie binnen de VU, waarin ruimte is voor nieuwe ideeën, initiatieven en ontwikkeling. Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring op voltijdse basis minimaal €4.332,- en maximaal €5.929,- (schaal 11) bruto per maand, CAO Nederlandse universiteiten. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel beleidsmedewerker 3. De functie staat open voor ten minste 0,6 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • Maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband.
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling.
  • Korting op (en/of exclusieve toegang tot) theatervoorstellingen en cursussen van cultuurcentrum Griffioen.
  • Bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer.

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Over de VU
Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs, grensverleggend onderzoek en valorisatie, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderwijs en onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren rond de 30.000 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs, onderzoek en valorisatie.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en valorisatie. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Bestuurszaken (BZ)
De dienst Bestuurszaken (BZ) voert een breed pallet aan instellingsbrede taken uit en verzorgt de strategische advisering en geïntegreerde ondersteuning van het College van Bestuur (CvB), de faculteiten, de diensten en de Raad van Toezicht. De dienst werkt daarnaast nauw samen met de faculteiten én de andere diensten van de VU om de bestuurlijke agenda te realiseren en richting te geven aan de instellingsstrategie.

Beleid en Bestuurlijke Ondersteuning (BBO)
De afdeling BBO is verantwoordelijk voor strategische- en beleidsadviezen aan het CvB, faculteiten en diensten, en de ondersteuning van bestuurlijke besluitvormingsprocessen. Binnen BBO werken beleidsadviseurs, programmamanagers en bestuurssecretarissen. Allen zijn op dossierniveau werkzaam in de domeinen onderzoek, valorisatie, instellingsstrategie, externe betrekkingen (‘public affairs’), strategische samenwerkingen, bedrijfsvoering, wetenschappelijke integriteit en kennisveiligheid. Bij BBO werken circa 21 professionals vanuit hun specifieke expertise, van waaruit zij zelfstandig werken voor het CvB, de faculteiten én de diensten.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Landbouw
  • €4332—€5929 per maand
  • Universitair
  • 4177

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you