Scholarly Communications Librarian (1,0 fte)

Scholarly Communications Librarian (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
16 jul 18 aug Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 aug 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg University | University Services is op zoek naar een Scholarly Communications Librarian (1,0 fte - 40 uur per week) voor de Divisie Library and IT Services, afdeling Research Support, locatie Tilburg. Duur arbeidsovereenkomst: 12 maanden.

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan het stimuleren en faciliteren van open wetenschap? Heb je zin om mee te werken aan het publiek beschikbaar maken van wetenschappelijke informatie en wil je bijdragen aan de bestendiging van Open Science? Kun jij docenten adviseren over auteursrechten, reproductierechten en het gebruik van open leermaterialen?    
 
Dit ga je doen  
Samen met de informatiespecialisten in de UB, de experts in de Schools en andere Divisies werk je aan de uitrol van het Open Science beleid. Als Scholarly Communications Librarian adviseer je Schools en organiseer je programma’s en randvoorwaarden voor het open publiceren en verspreiden van wetenschappelijke informatie zoals tijdschriftpublicaties, preprints en grijze literatuur. Je adviseert tevens over auteurs- en gebruiksrechten voor leermiddelen in het onderwijs. Je maakt voortgangsrapportages en je levert expertise voor beleidsvoorstellen, en je geeft trainingen en workshops. Je volgt de (inter)nationale ontwikkelingen op het gebied open access publishing en scholarly communication op de voet. Je schrijft mee aan (externe) subsidieaanvragen voor Open Science initiatieven.  
 
In deze functie zul je:  

  • Als liaison van de UB bijdragen aan de uitwerking van het TiU Open Science raamwerk;  
  • Nieuwe ontwikkelingen in de publicatiepraktijk signaleren en deze vertalen naar de TiU door het schrijven van aanbevelingen, rapporten of informatiemateriaal;  
  • Advies en informatie geven rond diverse thema’s (zoals auteursrechten, Easy Access en Taverne) die betrekking hebben op (tot) het verantwoord (open) access publiceren en delen van (open) leermaterialen;  
  • Bijdragen aan de implementatie van de afkoopregeling onderwijsmaterialen (Easy Access regeling);  
  • Schrijven van subsidieaanvragen m.b.t. Open Science calls met focus op ‘publishing’;  
  • Aan de communicatie- en publicatiestrategie van de Schools bijdragen door als all round ‘publishing steward’ in gesprek gaan met Schools om hen op weg te helpen Open Science principes op het gebied van publiceren te integreren;  
  • Bijdragen aan de transitie van wetenschappelijke publiceren naar nieuwe publicatievormen;  
  • Data-analyses opstellen die verwerkt worden in publicatiebeleidsadviezen aan Schools;  
  • Informatie voor verschillende communicatiekanalen zoals nieuwsbrieven, website, blog en sociale media schrijven en publiceren;  
  • Institutionele samenwerking op het gebied van Research Support bevorderen en deelnemen aan relevante nationale en internationale netwerken.
  • Tilburg University vertegenwoordigen bij de uitvoering van het landelijke Open Research Infrastructure programma (ORI) van UNL en SURF. Dit programma heeft ten doel om op nationaal niveau open onderzoek informatie en onderzoeksresultaten en (waar mogelijk) de verrijkingen daarop te leveren, die vrij toegankelijk is en zonder beperkingen geschikt is voor hergebruik.
  • Een plan opstellen om Open Science duurzaam te borgen in de organisatie.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Dit breng je mee  
In dit team zoeken we een team-player die ook zelfstandig aan de slag kan. Zijn bepaalde werkzaamheden nieuw voor je, dan kijken we samen wat je nodig hebt en stellen we hiervoor een ontwikkelplan op. Deze functie past bij jou als je je herkent in de volgende punten: 

  • Je hebt een academische opleiding en aantoonbare affiniteit met een academische werkomgeving;  
  • Kennis van open access publiceren en relevante regelgeving met betrekking tot wetenschappelijk publiceren in het open science-tijdperk;  
  • Je bent een netwerker en beschikt over uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden en hebt ervaring met community management;  
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;  
  • Je bent analytisch, resultaatgericht en flexibel;  
  • Vaardigheid in data-analyse is een pre.  

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod 
Het betreft een tijdelijke functie voor 1.0 fte (40 uur per week). Het salaris bedraagt minimaal € 3.226 en maximaal € 5.090 bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Specialist Wetenschappelijke Informatie 2 en salarisschaal 10 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.  

Dit is een vacature waarvan de werkzaamheden overeenkomstig artikel 2.3 lid 7 sub a Cao Nederlandse Universiteiten (gedeeltelijk) tijdelijk extern gefinancierd worden vanuit het project Easy Accessregeling en tijdelijke vervanging (lid 6 sub b). Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Voortzetting van deze functie is afhankelijk van de beschikbaarheid van financiële middelen.

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar. 
 
Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling.  
 
Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap. 
 
Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren. 
 
Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University | University Services

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

Specificaties

  • IT; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • max. 40 uur per week
  • €3226—€5090 per maand
  • Universitair
  • 22372

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you