Specialist Onderzoeksmethoden en Data-Analyse

Specialist Onderzoeksmethoden en Data-Analyse

Geplaatst Deadline Locatie
16 jul 6 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 aug 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Stel je voor: je dag start door samen met een projectleider de meest geschikte methode en bijpassende analyses voor haar nieuwe onderzoek over mentale gezondheid uit te denken. Daarna spar je met je directe collega over een analyse waar zij aan werkt. Vervolgens controleer je een syntax van een collega uit een ander team. Nadat je bent opgehaald door je collega's om samen te lunchen, werk je 's middags verder aan een analyse over drugsgebruik onder uitgaande jongeren. Voordat je naar huis gaat beoordeel je voor een andere collega of de methode en resultaten van een nieuw rapport goed zijn beschreven. Zie jij dit helemaal voor je? Twijfel niet en solliciteer bij ons!

Functieomschrijving

Hoeveel impact wil jij maken?

Werken bij het Trimbos-instituut betekent impactvol werk doen met meerwaarde voor de maatschappij. Binnen het Trimbos-instituut werken we hard aan een mentaal gezonder Nederland. Het programma EpiDEM (Epidemiologie, Data, Evaluatie & Monitoring) levert hiervoor de basis door onderzoek te doen naar trends en ontwikkelingen in mentale gezondheid en middelengebruik van Nederlandse jongeren en volwassenen. We hebben een brede expertise op het gebied van monitoring-onderzoek, (economische) evaluaties en methoden en technieken van onderzoek. Het team wordt instituut-breed gevraagd voor methodologisch advies en biedt ondersteuning bij dataverzameling en datamanagement. We schrijven artikelen over mentale gezondheid, adviseren de overheid en zijn zichtbaar in de media. We zijn trots op deze belangrijke bijdrage aan het Nederlandse beleid voor mentale gezondheid! Ons werk maakt een wezenlijk verschil in de samenleving. 

Waar kom je te werken?

De cultuur binnen het Trimbos-instituut wordt ervaren als professioneel, informeel, open en warm. Medewerkers voelen vrijheid en regelruimte. Ideeën en eigen inbreng worden zeer gewaardeerd. Zo kan er meegedacht worden over verschillende onderwerpen binnen de organisatie.  

Het team waarin je komt te werken is enthousiast en gezellig. Binnen ons programma werken zo’n 15 (wetenschappelijk) medewerkers. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: de passie om blijvende impact te maken op mentale gezondheid en middelengebruik. 

Binnen EpiDEM vorm je samen met onze Research Datamanager en een junior onderzoeksmedewerker Research Support. Dit team adviseert en ondersteunt alle collega’s binnen het Trimbos-instituut in onderzoeken rondom mentale gezondheid en middelen. We ondersteunen bij zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek, waarbij de nadruk op kwantitatieve onderzoeken ligt. 

Dit doe jij als Specialist Onderzoeksmethoden en Data-Analyse

  • Je bent expert, adviseur en aanspreekpunt voor het doen van wetenschappelijk onderzoek binnen het Trimbos-instituut. Van onderzoeksvraag tot een study design met de juiste methoden en analyses: je collega’s binnen het Trimbos-instituut kunnen voor advies bij jou terecht. 
  • Je voert -naast je adviesrol- ook zelf onderzoekswerkzaamheden uit voor verschillende projecten, met name kwantitatieve analyses. 
  • Je blijft op de hoogte van methodologische ontwikkelingen relevant voor het veld en past deze toe waar ze meerwaarde hebben. 
  • Je geeft regelmatig voorlichting en training aan collega’s over (kwantitatief) onderzoek en reproduceerbaar werken. 

Specificaties

Trimbos

Functie-eisen

Dit is jouw kracht

Jij hebt brede kennis en ervaring in (kwantitatieve) onderzoeksmethoden en analyses, en ziet jezelf als een expert op dat terrein. Deze kennis en ervaring blijkt uit je opleiding en werkervaring. Je bent wetenschappelijk opgeleid met een achtergrond in de Epidemiologie, Gezondheidswetenschappen of een andere, vergelijkbare richting. Het is een pré als je gepromoveerd bent. Je hebt plezier in het hele proces van onderzoek, denk daarbij aan het formuleren van onderzoeksvragen, het uitdenken van geschikte methoden bij verschillende vraagstellingen, het uitvoeren van power analyses, steekproeftrekkingen en het uitvoeren van complexe en minder complexe statistische analyses. Je kunt goed werken met R, en bij voorkeur ook met SPSS en/of STATA. Ervaring met kwalitatieve analyses, implementatieonderzoek en/of participatief onderzoek (zoals co-creatie) is een pré. Je bent communicatief sterk en kan complexe methoden en analyses begrijpelijk uitleggen aan minder ervaren collega’s. Je kunt goed zelfstandig werken, maar ook in een team en stelt je laagdrempelig en klantgericht op naar de collega's. Tot slot is je beheersing van Nederlands en Engels in woord en schrift uitstekend. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op onbepaalde tijd.

Wij bieden jou

Een marktconform salaris tussen de €4.108,- en €5.335,- (inschaling afhankelijk van het aantal jaren relevante werkervaring) op basis van 36 uur (FWG-60 CAO GGZ). De aanstelling (28-36 u/wk) is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verlenging en een vaste aanstelling. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden overeenstemmend met de CAO GGZ. Een eindejaarsuitkering van 8,33%, ontwikkelmogelijkheden, reiskostenvergoeding en opname in het pensioenfonds PFZW. Je krijgt een laptop, thuiswerkmogelijkheden en faciliteiten voor je thuiswerkplek. Een goede werkbalans vinden we belangrijk, daar bieden we een vitaliteitsprogramma voor. Je krijgt een op maat gemaakt inwerkprogramma en, als Trimbos je eerste werkgever is, begeleiden we je met een aantal sessies bij het werk. Verder krijg je mogelijkheden om je persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen. 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Voeding; Natuurwetenschappen; Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • 28—36 uur per week
  • €4108—€5335 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT TRIMBOS 20240716

Locatie

Da Costakade 45, 3521 VS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you