HR medewerker Rathenau Instituut en DANS

HR medewerker Rathenau Instituut en DANS

Geplaatst Deadline Locatie
17 jul 11 aug 's-Gravenhage

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 aug 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als administratief hr medewerker ben je een essentiële schakel binnen onze organisatie. Zonder een goede personeelsadministratie kunnen we niet. Jij regelt zaken die voor alle collega's belangrijk zijn. Kom je ons team versterken?

Functieomschrijving

Dit ga je doen
Als administratief hr medewerker ben je een essentiële schakel binnen onze organisatie. Zonder een goede personeelsadministratie kunnen we niet. Jij regelt zaken die voor alle collega's belangrijk zijn. Je doet dit samen met een professioneel en collegiaal team voor twee instituten in Den Haag.

Jouw voornaamste taken bestaan uit:
  • Het zorgvuldig registreren en beheren van personeels- en organisatiegegevens in ons personeelssysteem ADP Workforce. Je verwerkt alle mutaties, stelt brieven op en regelt dat het hele proces goed verloopt.
  • Het registreren van wijzigingen in de ziekmeldingen. Jij bent de schakel tussen de arbodienst en medewerkers. Je levert informatie aan leidinggevenden en attendeert hen op het volgen van de juiste processtappen bij verzuimbegeleiding.
  • Het geven van voorlichting over onze cao en toepassing van werkgeversregelingen. Waar nodig betrek je de HR adviseur bij het vraagstuk.
  • Het bieden van administratieve ondersteuning bij het wervings- en selectieproces.
  • Het opstellen van rapportages over in- en uitstroom, verzuimcijfers etc. voor het management van de beide instituten.
  • Meedoen aan het gebruikersoverleg waar je ook collega’s van andere instituten ontmoet. Actief leveren van een bijdrage aan interne overleggen bij de instituten DANS en Rathenau Instituut.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit breng je mee
Je hebt een afgeronde HRM opleiding op minimaal MBO niveau. Daarnaast heb je meer dan 5 jaar relevante werkervaring in het vakgebied HR. Je hebt gedegen kennis van relevante wet- en regelgeving. Je vindt het een uitdaging om je te verdiepen in HR onderwerpen en zoekt graag naar de antwoorden bij vragen over regelgeving en procedures. Verder vinden we dit ook belangrijk:
  • Je kunt goed overweg met Word, Excel en personeelssystemen zoals ADP Workforce en ATS Succesfactors.
  • Je kunt goed schakelen tussen een grote variëteit van onderwerpen met verschil in complexiteit.
  • Zowel mondeling als schriftelijk kun je je goed uitdrukken in het Nederlands en Engels.
  • Je bent resultaatgericht en kunt snel werken. Je legt makkelijk verbanden.
  • Discretie, tact en nauwkeurigheid horen bij je. Samenwerking vind je vanzelfsprekend. Zowel binnen als buiten de organisatie weet je met gevoel voor verhoudingen resultaten te bereiken.

Heb je wel de goede opleiding, maar voldoe je niet aan alle andere functie-eisen? Solliciteer dan toch en verras ons.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, bij een fulltime dienstverband minimaal € 3.072,-- bruto per maand en maximaal € 4.103,-- bruto per maand (schaal 8, CAO-Nederlandse Universiteiten). De CAO onderhandelingen zijn net afgerond en er is een salarisstijging te verwachten in september 2024. Het Rathenau Instituut biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering en goede verlofregelingen.
De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Het aanvragen van een VOG maakt onderdeel uit van de indiensttredingsprocedure.

Werkgever

Rathenau Instituut en DANS

Over het Rathenau Instituut
Het Rathenau Instituut onderzoekt de gevolgen die nieuwe technologieën kunnen hebben voor de samenleving. Ook organiseert het gesprekken hierover met burgers en wetenschappers. Op die manier kunnen die zich daarover een mening vormen. Ook geeft het Rathenau Instituut informatie aan ambtenaren en politici die de regels maken waaraan nieuwe technologieën moeten voldoen. Een andere taak van het Rathenau Instituut is het verzamelen van informatie over de Nederlandse wetenschap. Bij het Rathenau Instituut werken ongeveer 65 mensen. Het is onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW).

Over DANS
Bij DANS helpen we onderzoekers om hun onderzoeksgegevens beschikbaar te stellen voor nieuw wetenschappelijk onderzoek en controle. Dit betekent dat we niet alleen zorgen voor een veilige opslag van deze data, maar ook voor de organisatie, documentatie en het delen ervan. Door onze ondersteuning kunnen onderzoekers hun data gemakkelijk delen en hergebruiken, wat controle en herhaalbaarheid van wetenschappelijk onderzoek bevordert. Met meer dan 300.000 datasets, tientallen projecten in binnen- en buitenland, en zestig medewerkers behoort DANS tot de meest vooraanstaande digitale data-archieven (repositories) van Europa. Werken bij DANS betekent werken in een informele en internationale omgeving. Intern hanteren we dezelfde principes als bij onze dienstverlening: toegankelijk, betrouwbaar en vernieuwend. DANS is onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW).

Specificaties

  • HRM
  • Gedrag en maatschappij
  • 24—28 uur per week
  • €3072—€4103 per maand
  • MBO
  • 2237

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593HW, 's-Gravenhage

Bekijk op Google Maps

Interesting for you