Junior onderzoeker 'Wat werkt voor wie’ (0,4 fte)

Junior onderzoeker 'Wat werkt voor wie’ (0,4 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
22 jul 25 aug Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 aug 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Project: ‘Wat werkt

Functieomschrijving

Project: ‘Wat werkt voor wie’ over kernelementen van angst-interventies bij jeugdigen

In dit project werken we aan het vaststellen en uitwerken van kernelementen van de cognitief gedragstherapeutische behandeling (CGT) van angststoornissen en angstproblemen bij kinderen en jongeren. Het project wordt gefinancierd door ZonMw. We werken hierbij samen in een internationaal team van onderzoekers, en in een lokaal team van onderzoekers, behandelaren, jongeren, ouders en vertegenwoordigers van de patiëntvereniging ADF.

Het kernelementen-project beoogt in twee jaar:

1. Te onderzoeken welke kernelementen/behandelkenmerken samenhangen met betere effecten, en of dit vooral geldt voor bepaalde kinderen. Hierbij maken we gebruik van een grote internationale dataset (individuele patiënt data meta analyse).
2. Cruciale kernelementen van CGT uit te werken tot werkboeken voor jeugdigen en/of ouders en behandelaren (met video’s). Deze worden vervolgens op haalbaarheid getest in de praktijk en gratis online beschikbaar gesteld met instructiemateriaal.

Organisatie
De Rijksuniversiteit Groningen is een internationaal georiënteerde universiteit, geworteld in Groningen, de City of Talent. Al 400 jaar staat kwaliteit centraal. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is sterk in onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen. We werken aan sociale vraagstukken en problemen die mensen ervaren in het dagelijks leven. Centraal staat de individuele en maatschappelijke veerkracht en de vraag hoe we deze kunnen vergroten. We richten ons hierbij op de onderwerpen migratie, milieu en klimaat, gezondheid, opvoeding en onderwijs, bescherming van kwetsbare minderheden en duurzame samenwerkingsverbanden. Bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen werken ruim 650 medewerkers.

Meer informatie over de faculteit kunt u vinden via de link https://www.rug.nl/gmw/

De basiseenheid Klinische Psychologie en Experimentele Psychopathologie maakt deel uit van de afdeling 3226 van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen. We doen onderzoek op het gebied van etiologie, diagnostiek en behandeling van psychische aandoeningen. Het gaat om onderzoek naar beïnvloedbare (transdiagnostische) factoren die bijdragen aan het ontstaan, voorbestaan, en/of terugkeren van psychische aandoeningen. De basiseenheid klinische psychologie bestudeert bijvoorbeeld angststoornissen, eetstoornissen, traumagerelateerde stoornissen, persistente rouw, dadergedrag, verslaving en seksuele disfuncties. Hierbij wordt gebruik gemaakt van (quasi) experimenteel onderzoek bij patiënten en analoge groepen, van netwerkmodellen en longitudinale cohortstudies. Bovendien worden nieuwe interventies ontwikkeld en getoetst op effectiviteit in structurele samenwerking met verschillende GGZ-instellingen.

Voor meer informatie over de basiseenheid: https://www.rug.nl/gmw/psychology/research-units/clinical-psychology-experimental-psychopathology/

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

Wij zoeken kandidaten die aan de volgende eisen voldoen:

- Afgerond Masterdiploma in de klinische psychologie of een verwante discipline.
- Interesse in en ervaring met wetenschappelijk onderzoek.
- Interesse in en liefst enige ervaring met cognitieve gedragstherapie voor angststoornissen.
- Interesse in en liefst enige ervaring met het werken met kinderen, jongeren en hun ouders in de jeugd-GGZ.
- Goede verbale en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en het Engels.
- Een teamspeler met sterke communicatieve vaardigheden, zowel in een internationaal onderzoeksteam als in een meer lokaal team en in gesprekken met jeugdigen, ouders en behandelaren.

Aantoonbare capaciteiten op de volgende competenties: conceptueel vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren en resultaatgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 20 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten:

- Een salaris van € 3.226 (schaal 10.0) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Functie-indeling in het UFO functieprofiel van Onderzoeker 4
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen.
- Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
- Een tijdelijk dienstverband met een omvang van 0,4 fte voor de duur van 20 maanden.

Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 16 uur per week
  • max. €3226 per maand
  • Universitair
  • V24.0392

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you