Algemeen interviewer LASA studie regio Amsterdam, Wormerland of Waterland

Algemeen interviewer LASA studie regio Amsterdam, Wormerland of Waterland

Geplaatst Deadline Locatie
22 jul 4 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 aug 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij nieuwsgierig naar hoe men gezond ouder wordt en zou je graag als interviewer
willen bijdragen aan onderzoek hiernaar?

Functieomschrijving

LASA is de afkorting van “Longitudinal Aging Study Amsterdam”, een wetenschappelijk, langlopend verouderingsonderzoek waarin cognitieve, emotionele, fysieke en sociale veranderingen en zorggebruik onderzocht worden. Het LASA-onderzoek startte in 1992 met deelnemers van 55 jaar en ouder. Deze deelnemers worden ongeveer elke drie jaar opnieuw geïnterviewd.

Elke tien jaar wordt de onderzoekspopulatie uitgebreid met nieuwe deelnemers. Dit najaar worden er weer nieuwe deelnemers geworven die geboren zijn tussen 1938 en 1964. Intussen doen en deden ruim 5000 deelnemers mee aan het onderzoek. Voor meer informatie over het onderzoek, zie de website van LASA.

Gedurende ongeveer 8 maanden benader je potentiële deelnemers van het LASA-onderzoek in Amsterdam Noord en West of gemeente Wormerland of Waterland. Verder neem je bij de nieuw verworven deelnemers het algemeen interview van het LASA onderzoek af. We verwachten dat je minimaal drie interviews per week afneemt. De werkzaamheden nemen ongeveer 12 uur per week in beslag en zullen starten in september 2024.
  • Contact leggen met potentiële deelnemers. De potentiële deelnemers ontvangen een brief van LASA met daarin informatie over LASA en de meting, en de naam en het telefoonnummer van de interview(st)er die binnen enkele dagen langs komt. De interview(st)er belt aan bij de potentiële deelnemer, beantwoord eventuele vragen en maakt zo mogelijk een afspraak voor het algemene interview. Afspraken vinden vaak overdag en door de week plaats.
  • Algemeen interview. Het interview wordt met een laptop afgenomen aan de hand van een voorgestructureerde vragenlijst. Onderwerpen die tijdens het interview aan de orde komen zijn onder andere: werk, hulp, fysiek, sociaal en mentaal functioneren, chronische ziekte, zorggebruik en mate van eenzaamheid. Ook worden enkele eenvoudige fysieke testen gedaan zoals zes meter lopen, opstaan en gaan zitten en een vest aan- en uittrekken. Wanneer de deelnemer instemt met een geluidsopname, wordt het interview opgenomen. De duur van het algemene interview is gemiddeld anderhalf uur tot twee uur. Aan het eind van het gesprek nodigt de interview(st)er de deelnemer uit voor het meer medisch gerichte vervolginterview met een medisch interview(st)er. In dit interview worden meer medisch gerichte vragen gesteld, de medicatie uitgevraagd, en enkele lichaamsmaten bepaald. Je kunt alleen deelnemers interviewen die je niet kent.
  • Overige werkzaamheden. Thuis beantwoord je een aantal vragen over het interview en voer je enkele administratieve werkzaamheden uit. Bij onduidelijkheid overleg je met de veldwerkcoördinator. Wekelijks worden de formulieren per post naar LASA verstuurd en worden de gecodeerde data en geluidsopnames digitaal verstuurd. Je ontvangt met regelmaat terugkoppeling over het afnemen van interviews in het algemeen (veldnieuws) en over eigen afgenomen interviews met als doel de interviewtechniek te optimaliseren.

Extra informatie
  • Vertrouwelijkheid. De vertrouwelijkheid van de deelnemersgegevens is zeer belangrijk: daarom moet er uiterst secuur met de gegevens omgegaan worden. Na afloop van de training onderteken je een privacyverklaring. Thuis doorloop je een korte digitale privacy cursus die afgesloten wordt met een digitale toets.
  • Training. Begin september is er een verplichte interview training in Amsterdam van drie hele dagen. Je dient alle drie die dagen aanwezig te zijn. Tussen de tweede en derde trainingsdag hou je een proefinterview bij een hooguit vage bekende, liefst iemand van 60 jaar of ouder. Na de laatste trainingsdag ga je naar huis met alles wat je nodig hebt om te interviewen.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

  • Je hebt een minimum opleidingsniveau gelijk aan havo;
  • Je woont in Amsterdam Noord of West of gemeente Wormerland of Waterland of in de nabije omgeving en je hebt beschikking over een auto (vermeld dit in jouw CV);
  • Je bent in staat om deelnemers te motiveren om het interview met je aan te gaan en je stelt je flexibel op bij het maken van afspraken met hen;
  • Affiniteit en werkervaring met ouderen is een pré;
  • Je dient bekend te zijn met het werken met computers, internet en e-mail;
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Arbeidsvoorwaarden

  • Vanwege de flexibele aard van het werk krijg je een oproepcontract bij Amsterdam UMC Research BV.
  • Het bruto salaris voor de interviewtijd is ongeveer € 16,50 per uur; de reistijd wordt voor 75% vergoed. Dit bedrag is exclusief 8% vakantiegeld, 9% vakantie uren en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Voor elk geheel afgenomen interview ontvang je een half uur extra interviewtijd, wat administratietijd genoemd wordt. In deze administratietijd voer je de administratieve activiteiten uit voor zowel deelnemers die wel, als zij die niet deelnemen aan het interview, alsmede je eigen administratie.
  • OV-kosten en parkeervergoeding voor het vervoer naar de training of naar de interviews worden vergoed wanneer je de bon en kopie bankoverschrijving aanlevert; per afgelegde kilometer met de auto ontvang je € 0,28.
  • Na afronding van minimaal 25 interviews krijg je per trainingsdag 4 uur en voor het proefinterview 2 uur uitbetaald.

Werkgever

Amsterdam UMC

Samen met ongeveer dertig collega interviewers ben je onderdeel van het veldwerkteam van LASA. Elke interviewer neemt individueel interviews af in of rondom zijn of haar woonplaats.

Je komt in dienst binnen de afdeling Epidemiology & Data Science van Amsterdam UMC – locatie VUmc, onderdeel van het Amsterdam Public Health research instituut. Specifiek zal je werken in de sectie Ageing and Longitudinal Modeling, waar de Longitudinal Aging Study Amsterdam (LASA) is ingebed. Het LASA-onderzoek wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met onderzoekers van verschillende afdelingen van Amsterdam UMC en afdelingen van de Vrije Universiteit, waaronder de afdelingen Sociologie en Gezondheidswetenschappen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 9—15 uur per week
  • €2574—€3255 per maand
  • HBO
  • 12427

Werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you