Onderzoeker bestuurskunde (inwonerinitiatieven in transities)

Onderzoeker bestuurskunde (inwonerinitiatieven in transities)

Geplaatst Deadline Locatie
23 jul 20 sep Middelburg
Wil jij graag impact maken door onderzoek naar het versterken van participatie in klimaattransities?

Functieomschrijving

Als onderzoeker naar bewonersparticipatie in klimaattransities ben je werkzaam in onze onderzoeksgroep Resilient Delta’s waar impactvolle onderzoeken plaatsvinden om deltagebieden zo klimaatbestendig mogelijk in te richten. Daarbij wordt de kracht benut van zowel overheden, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en bewoners. Zo ontstaat er een vitale, veerkrachtige delta.
Je werkt in de onderzoekslijn governance van transities, waarin we o.a. onderzoek doen naar de netwerksamenwerking tussen partijen en betrokkenheid van bewoners bij grote maatschappelijke opgaven in de regio (klimaatadaptatie, energie, zoetwaterbeschikbaarheid).

Binnenkort starten we met het project Inspelen op inwonerinitiatieven in klimaattransities, een gezamenlijk project van de onderzoeksgroep Resilient Delta’s en het HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving. Hier kun jij vanuit jouw expertise een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan gaan leveren. Nieuwsgierigheid, interesse in interacties tussen mens en omgeving en betrokkenheid bij studenten zijn belangrijke eigenschappen die wij zoeken in onze nieuwe collega. Is het doen van praktijkgericht onderzoek in onderzoeksgroep Resilient Delta iets voor jou? Solliciteer dan op de vacature van onderzoeker bij HZ University of Applied Sciences in Middelburg.

Jouw werk als onderzoeker

Het project Inspelen op inwonerinitiatieven in klimaattransities heeft tot doel publieke professionals effectiever in te leren spelen op inwonerinitiatieven. Je werkt samen met ervaren onderzoekers en zelfstandig aan deelonderzoeken. In het onderzoek van Resilient Delta’s is klimaatadaptatie een kernthema, waarbij het onderzoek zich richt op waterveiligheid, stedelijke klimaatadaptatie en governance van regionale transities. Het Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving richt zich vooral op het perspectief van de Zeeuwse inwoner en de kwaliteit van leven in Zeeland. Beide groepen werken altijd praktijkgericht en interdisciplinair.

Je hebt expertise vanuit je opleiding en/of ervaring op het gebied van kwalitatief onderzoek. In het project doe je onderzoek door bijvoorbeeld interviews, focusgroepen, analyseren van data en bijdragen aan de ontwikkeling van een serious game. Je werkt hierin samen met onder andere gemeenten, inwonerinitiatieven en andere kennisinstellingen. Je communiceert makkelijk en duidelijk met betrokken partijen. Resultaten van het onderzoek kun je helder opschrijven en presenteren.

Naast je inzet in bovenstaand project, verkennen we graag mogelijkheden voor het bijdragen en/of ontwikkelen van nieuwe projecten, onder andere op het gebied van governance in de energietransitie.

Als onderzoeker voer je praktijkgericht onderzoek uit in teamverband. Door je kennis en kunde over te dragen, maar ook studenten te begeleiden bij opdrachten, blijft ook ons onderwijs actueel.

Dit vind je leuk:

  • Praktijkgericht onderzoek doen, waaronder het verzamelen en analyseren van onderzoeksresultaten;
  • Samenwerken met collega’s en praktijkpartners om de projectdoelstellingen te behalen;
  • Het scherp opschrijven en presenteren van resultaten;
  • Bijdragen aan het onderwijs in de begeleiding van studenten in multidisciplinaire cursussen/studieprojecten en de ontwikkeling daarvan;
  • Samenwerken met collega’s van andere onderzoeksgroepen, opleidingen en partners in de regio.

Het team

De onderzoeksgroep Resilient Delta’s is één van de 10 onderzoeksgroepen binnen het domein Technology Water & Environment. Het is een enthousiast team van onderzoekers met verschillende disciplinaire achtergronden en een breed projectenportfolio. Samenwerking binnen de onderzoeksgroep en met andere onderzoeksgroepen binnen de HZ, het Delta Climate Center en Energy Campus Zeeland zijn belangrijk.  In het team is er veel passie voor deltavraagstukken en hebben we veel ambitie voor het doen van goed en relevant onderzoek.

Je werkt nauw samen met collega’s van het HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving. Het kenniscentrum doet onderzoek naar sociaal-maatschappelijke en desgewenst economische kwesties in Zeeland.

Op de HZ als persoonlijke hogeschool is de sfeer informeel en is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. De voertaal is zowel Nederlands als Engels, afhankelijk van de betrokkenheid van internationale medewerkers en studenten. In het voornaamste project voor deze functie is de voertaal Nederlands.

Specificaties

HZ University of Applied Sciences

Functie-eisen

Het zit in je

Met jouw werk/onderzoekservaring binnen het werkveld van bestuurskunde (of gerelateerde discipline), en affiniteit met maatschappelijke vraagstukken binnen klimaattransities, kun je direct bijdragen aan onderzoeksprojecten en (toekomstige) professionals kennis bijbrengen, motiveren en inspireren. Je hebt ervaring met het doen van praktijkgericht onderzoek en kunt daardoor bijdragen aan het opzetten en het publiceren van onderzoek. Je beschikt over:

  • Een afgeronde relevante Masteropleiding Bestuurskunde of verwante opleiding zoals Sociologie of Planologie.
  • Vaardigheden op gebied van kwalitatief actie-onderzoek (interviews, focusgroepen, inleving in betrokken partijen).
  • Sterke analytische vaardigheden. Je bent bekend met kwalitatieve analysetechnieken zoals coderen.
  • Ervaring met het schrijven en presenteren van wetenschappelijke resultaten, zoals het opstellen van (deel)rapporten.
  • Bij voorkeur enige jaren werkervaring als bijvoorbeeld onderzoeker of beleidsadviseur.
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en goede beheersing van Engels. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: aanstelling voor 1 jaar.

Groei met ons mee

We geloven dat toekomstbestendig onderwijs begint bij onze medewerkers. Daarom bieden we je naast een levendige werkomgeving ook:

  • Een aanstelling voor 1 jaar in de functie van onderzoeker-docent. Verlenging van deze aanstelling hangt af van persoonlijk functioneren en formatieve ruimte;
  • Een bruto maandsalaris in schaal 10 €3.471,10 en €5170,32 bij een fulltime dienstverband (conform CAO HBO). Inschaling is op basis van expertise en ervaring.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld én mogelijk een tegemoetkoming in de reiskosten en/of thuiswerkvergoeding;
  • Ongeveer 53 vrije dagen als je fulltime werkt;
  • Alle kans om aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken;
  • Vrijheid en zelfstandigheid in je werk;
  • Leuke activiteiten vanuit HZ Fun, HZ Sport en HZ Cult én gratis toegang tot HZ Vitality Center.

Werkgever

HZ University of Applied Sciences

Werken bij HZ University of Applied Sciences: de persoonlijke hogeschool

Samen met zo’n 600 medewerkers en 5000 studenten zetten we ons, met vernieuwend onderwijs en onderzoek, dagelijks in voor onze missie; bijdragen aan een betere wereld.

Werken bij de HZ betekent werken in een bruisende community waar alle ruimte is voor unieke ideeën en de ontwikkeling van jouw talenten, zodat jij kunt groeien. Overal staat de deur altijd open, dus je kan zo binnenlopen bij collega’s. Want uiteindelijk, doen we het samen. Of je nu werkt als docent, conciërge, marketingmedewerker, ICT’er, P&O-adviseur of financieel manager: samen dragen we bij aan een betere, duurzame wereld. Dat is de kracht van onze persoonlijke hogeschool.

Additionele informatie

Solliciteren

Geloof jij ook dat toekomstbestendig onderzoek en onderwijs begint bij jou? Solliciteer dan direct, vóór 12 augustus, via de sollicitatiebutton hieronder. Toch liever eerst wat meer informatie? Associate lector Jean-Marie Buijs, kan je alles vertellen over deze vacature. Je kunt hem bellen op: +31(0)6 18 47 17 36 (niet bereikbaar van 17 t/m 31 juli, in deze periode wel bereikbaar via jm.buijs@hz.nl voor bijvoorbeeld het maken van een afspraak voor telefonisch overleg).

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 32—40 uur per week
  • €3471—€5165 per maand
  • Universitair
  • HZ23724

Werkgever

HZ University of Applied Sciences

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Het Groene Woud 1, 4331 NB, Middelburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (HZ University of Applied Sciences). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure gaat? We leggen het je graag uit.

1. Solliciteren

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je solliciteert naar de functie die je graag zou willen. Dit kun je doen via onze website. Bij de vacature vind je de knop 'solliciteren', hieraan hangt een digitaal sollicitatieformulier waarin je je cv en motivatie kunt uploaden. 

2. Matching

Als je sollicitatie bij ons binnenkomt, zal deze beoordeeld worden op basis van de gestelde eisen voor de functie. We bekijken je cv en motivatie. Als dit aansluit bij de vacature, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek. Geen eerste gesprek? Wees niet getreurd, er komen regelmatig nieuwe vacatures online!

3. Gesprek

Vervolgens volgt er een gesprek met een HR-adviseur en de directe leidinggevende. Hier kun je laten zien wat je in huis hebt en waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie. We bespreken je kennis, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden. En we vertellen uiteraard ook wat wíj te bieden hebben. Als we geloven dat er een klik is, volgt er een vervolggesprek waarin we elkaar nog wat beter leren kennen. Hier duiken we verder de inhoud in en bespreken we de laatste puntjes die nog open staan. Tijdens dit gesprek kan er eventueel ook aan jou gevraagd worden om een assessment af te leggen. Dit wordt dan al aangegeven in de vacature.

4. Gefeliciteerd!

Er wordt een aanbod gedaan! Als je het aanbod accepteert, dan wordt er een contract opgesteld en getekend. En daarna? Dan treed je officieel in dienst bij ons en kan het avontuur beginnen.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Wil je weten hoe de sollicitatieprocedure gaat? We leggen het je graag uit.

1. Solliciteren

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je solliciteert naar de functie die je graag zou willen. Dit kun je doen via onze website. Bij de vacature vind je de knop 'solliciteren', hieraan hangt een digitaal sollicitatieformulier waarin je je cv en motivatie kunt uploaden. 

2. Matching

Als je sollicitatie bij ons binnenkomt, zal deze beoordeeld worden op basis van de gestelde eisen voor de functie. We bekijken je cv en motivatie. Als dit aansluit bij de vacature, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek. Geen eerste gesprek? Wees niet getreurd, er komen regelmatig nieuwe vacatures online!

3. Gesprek

Vervolgens volgt er een gesprek met een HR-adviseur en de directe leidinggevende. Hier kun je laten zien wat je in huis hebt en waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie. We bespreken je kennis, vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden. En we vertellen uiteraard ook wat wíj te bieden hebben. Als we geloven dat er een klik is, volgt er een vervolggesprek waarin we elkaar nog wat beter leren kennen. Hier duiken we verder de inhoud in en bespreken we de laatste puntjes die nog open staan. Tijdens dit gesprek kan er eventueel ook aan jou gevraagd worden om een assessment af te leggen. Dit wordt dan al aangegeven in de vacature.

4. Gefeliciteerd!

Er wordt een aanbod gedaan! Als je het aanbod accepteert, dan wordt er een contract opgesteld en getekend. En daarna? Dan treed je officieel in dienst bij ons en kan het avontuur beginnen.

Solliciteer uiterlijk op 20 sep 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).