Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 sep 2024).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
“De zorg rondom zwangerschap en geboorte voor heel Nederland verbeteren, daar draag ik aan bij.” Als jij onze senior wetenschappelijk medewerker op dit thema wordt, heb je met je projecten veel maatschappelijke impact, want zwangerschap en geboorte gaat velen aan.
Wat ga je doen?
Je gaat ontzettend veel doen en hebt veel verschillende petten op. In deze rol ben je namelijk een combinatie van onderzoeker, inhoudelijk expert en projectleider. Hieronder volgt een uitgebreide uitleg over de rol.
Jij leidt meerdere complexe projecten op het gebied van zwangerschap en geboortezorg. Voor ongeveer de helft van de tijd word je projectleider van de in te richten monitorsfunctie “Eerste 1000 dagen (PMF)”. De monitor heeft als doel landelijk (en regionaal) beleid te ondersteunen om te kunnen sturen op het verbeteren van de zorg voor ouders en kind in de eerste 1000 dagen. Om tot een goede governance en werkagenda te komen onderhoud en creëer je samenwerkingen met relevante stakeholders, zoals databronhouders, kennisinstellingen, koepelorganisaties, cliënt/patiëntorganisaties. Hiermee is al een begin gemaakt door het projectteam. Je bent verantwoordelijk voor het inrichten van een goed functionerend proces van samenwerking tussen opdrachtgever, begeleidingsstructuur en interne en externe partijen, zodat de nieuwe monitor vanaf 2025 uitgevoerd kan worden.
Voor de andere helft ben je bezig met de aansturing van de monitor “Passende bekostiging van de geboortezorg”, en werk je als adviseur mee aan de monitors “Kansrijke Start” en “Onbedoelde Zwangerschappen”. Voor het uitvoeren van de analyses en het berekenen van de indicatoren van de hierboven genoemde monitors is een data infrastructuur ontwikkeld (DIAPER: Data-InfrAstructure for ParEnts and childRen). Meer informatie kun je vinden op: https://www.rivm.nl/monitoren-zwangerschap-en-geboorte. Je opdracht is ook om te kijken hoe de lopende monitors op het gebied van zwangerschap & geboortezorg vervlochten kunnen worden in de monitoringsfunctie “Eerste 1000 dagen”, met behoud van de wetenschappelijke kwaliteit. Je zoekt actief de verbinding met andere lopende monitors op het gebied van publieke gezondheid & zorg binnen het RIVM, zoals de monitors Gezond & Actief Leven Akkoord (GALA) of Integraal Zorg Akkoord (IZA). Hierin neem je je sterke wetenschappelijke onderzoekservaring mee.
Samen met een intern team "zwangerschap en geboorte”, externe partijen en stakeholders, en in overleg met de opdrachtgever bij het ministerie van VWS breng je de bovengenoemde projecten / monitors verder. Daarin heb jij een inspirerende rol en help je het onderzoeksteam verder met jouw sterke wetenschappelijke inbreng en visie op zwangerschap, geboorte en zorg en je projectmanagement ervaring. Het interne onderzoeksteam “zwangerschap en geboorte” bestaat uit circa 8 medewerkers.
Meer specifiek:
Wil jij hier aan meewerken in de functie van senior wetenschappelijk medewerker? Solliciteer dan via de button en richt je motivatiebrief aan Ilse Storm, hoofd van de afdeling Gezondheid en Zorg Nationaal. Heb je eerst nog vragen over deze vacature, dan kan je Ilse bereiken op 06-46860816.
De sollicitatiegesprekken zijn gepland op vrijdag 6 september en vrijdag 13 september.
We vragen veel voor deze rol, maar we denken dat het RIVM en de specifieke onderwerpen waar je aan gaat werken ook ontzettend veel te bieden hebben. Het uitvoeren van meerdere rollen in één rol moet je uiteraard wel aanspreken. Door je eerdere werkervaring neem je veel kennis en ervaring mee over de onderwerpen zwangerschap, geboorte en zorg. Voor deze rol zoeken we namelijk specifiek iemand die deze kennis al heeft, gezien door het vertrek van een collega veel kennis uit het team verdwijnt.
Dienstverband voor bepaalde tijd: 24 maanden met uitzicht op onbepaalde tijd.
Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,50% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
RIVM: deskundig, betrouwbaar en onafhankelijk
Als Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn we een deskundige, betrouwbare en onafhankelijke adviseur voor overheid, professionals en burgers. Ons doel: een gezonde bevolking en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. We bewaken gezondheid, ziekten, de kwaliteit van de leefomgeving én het milieu. Daarvoor doen we onderzoek en we verzamelen kennis voor toegankelijke informatie en toepasbare adviezen. Het RIVM zorgt voor een goede geboortescreening, het bestrijden van infectieziekten en heeft een centrale rol bij het Rijksvaccinatieprogramma en de bevolkingsonderzoeken. We onderzoeken wat er nodig is voor goede zorg, een gezonde leefstijl, veilige producten en een veilige en gezonde leefomgeving. Ook dragen we bij aan het voorkomen, bestrijden en beheersen van incidenten en crises.
Vanuit ons hoofdkantoor in Bilthoven en vanaf 2025 vanuit een prachtig nieuw gebouw op het Utrecht Science Park, werken we met ongeveer 2500 collega’s aan al onze adviezen, rapporten, factsheets en publicaties. Daarbij laten we ons leiden door de vragen van vandaag én morgen. We doen ons werk midden in de maatschappij. Trots zijn we op onze organisatie waar iedereen welkom is. Als kennisinstituut van de overheid willen we een afspiegeling van de samenleving zijn. Naast talent, ervaring en motivatie maken ook aspecten van identiteit zoals leeftijd, geaardheid, culturele achtergrond of arbeidsbeperking, onze organisatie rijker, innovatiever én leuker. Met deze verschillende achtergronden, perspectieven en inzichten werken wij samen aan een nog beter resultaat!
RIVM – De zorg voor morgen begint vandaag
Ook benieuwd naar hoe anderen het werken bij het RIVM ervaren? Bekijk het op RIVM-ers aan het woord | RIVM
Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)
Meer over jouw toekomstige afdeling
Binnen de afdeling Gezondheid en Zorg Nationaal (GZN), dat onderdeel is van het centrum VZM, werken circa 26 collega’s. Vanuit onze afdeling ondersteunen we landelijke vraagstukken en beleid op het gebied van publieke gezondheid en zorg met monitoring, (lerende) evaluatie en onderzoek. Jouw collega’s hebben onder meer expertise op het gebied van verzamelen, koppelen & analyseren van data, beschikbaar maken van data, kwantitatief en kwalitatief onderzoek, en lerende evaluaties. Bij het RIVM werken we, ongeveer de helft van de tijd in Bilthoven (over een jaar in ons nieuwe kantoor op het Utrecht Science Park) en de andere dagen op afstand of vanuit huis. Maandag is de vaste kantoordag van onze afdeling. Je werkt samen in een leuke afdeling met zeer deskundige collega’s in diverse projecten en we vinden het belangrijk van elkaar te leren en willen met ons werk impact maken op diverse maatschappelijke vraagstukken.
Meer over de functiegroep Senior Wetenschappelijk Medewerker
Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: