Postdoc/onderzoeker NWO-project naar samenwerking tussen publieke organisaties

Postdoc/onderzoeker NWO-project naar samenwerking tussen publieke organisaties

Geplaatst Deadline Locatie
13 aug 15 sep Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 sep 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil je bijdragen aan onderzoek naar de samenwerking tussen politie, lokale overheden en justitie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving
De vakgroep Organisatie, Strategie en Ondernemerschap (OSE) van de School of Business and Economics (SBE) en het Instituut voor Transnationale en Euregionale Grensoverschrijdende Samenwerking en Mobiliteit (ITEM) van de Universiteit Maastricht zijn op zoek naar twee postdocs en/of onderzoekers (0,5 - 1fte).

Ben je geïnteresseerd te onderzoeken hoe politiediensten, openbare ministeries en gemeenten in de Belgisch/Nederlands/Duitse grensregio samenwerken bij het oplossen van grensoverschrijdende criminaliteit? Wil je deelnemen aan een multidisciplinair, door NWO gefinancierd onderzoeksproject naar samenwerking tussen verschillende organisaties? Ben je enthousiast over fundamenteel én sociaal relevant onderzoek? Dan is dit een uitgelezen kans.

Grensoverschrijdende criminaliteit is een hardnekkig en complex probleem met ernstige gevolgen voor maatschappelijke veiligheid. Een belangrijke vraag is hoe de samenwerking op dit gebied tussen verschillende overheidsorganisaties zoals politie, openbaar ministerie en gemeenten kan worden geoptimaliseerd. Als postdoc en/of onderzoeker ga je een centrale rol spelen in dit project, door het voortouw te nemen in de data-analyse (survey en interviews), het uitvoeren van vervolgonderzoek (focus groups), het in kaart brengen van de belangrijkste onderzoeksuitkomsten en deze vertalen naar de praktijk en de wetenschap en het onderhouden van de contacten met de betrokken organisaties. Onderzoek naar samenwerking tussen publieke organisaties over de grenzen heen staat nog in de kinderschoenen; er is dus alle ruimte een unieke bijdrage te leveren.

Functie-eisen
  • Een PhD-diploma in sociale wetenschappen, criminologie of organisatiewetenschappen of relevante onderzoekservaring.
  • Affiniteit met multidisciplinair onderzoek.
  • Aantoonbare ervaring met kwalitatief en kwantitatief onderzoek
  • Een relevante publicatielijst waaruit blijkt dat je in staat bent om onderzoek van hoog niveau en met impact te publiceren.
  • Ervaring met het communiceren van onderzoeksresultaten aan relevante stakeholders is een pré.
  • In staat zijn om zelfstandig te werken, onderzoeksassistenten te begeleiden en verschillende onderzoeksactiviteiten te managen.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal; kennis van de Duitse taal is een pré.

Wat biedt de UM?
Als Postdoc/onderzoeker NWO-project naar samenwerking tussen publieke organisaties bij School of Business and Economics kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
  • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 11 conform UFO-profiel Researcher met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen €4492,00 en €6148,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
  • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 0,5 - 1,0 FTE.
  • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
  • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
  • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier.

Universiteit Maastricht
Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier.

School of Business and Economics en de vakgroep OSE
De School of Business and Economics (SBE) is één van de zes faculteiten van Universiteit Maastricht. Onze missie is bij te dragen aan een betere wereld door maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden middels het co-creëren van kennis en het ontwikkelen van teamspelers en leiders van de toekomst. Bij SBE maak je onderdeel uit van de 1% business schools wereldwijd die Triple Crown is geaccrediteerd (EQUIS, AACSB en AMBA). Je bent onderdeel van een inspirerende, internationale omgeving waar leren en ontwikkelen prioriteit is. Het departement Organisatie, Strategie en Ondernemerschap (OSE) is een levendige internationale groep van academici die zich toelegt op kwalitatief hoogstaand onderzoek en onderwijs met een sterke drang naar maatschappelijke relevantie en valorisatie. Onze onderzoekers zijn actief op gebieden als organisatiegedrag, organisatietheorie, innovatie en strategisch management.

Voor meer informatie zie: https://www.maastrichtuniversity.nl/research/department-organisation-strategy-and-entrepreneurship-ose

Faculteit der Rechtsgeleerdheid en ITEM
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht is een hoogwaardige aanbieder van uitdagend en belonend Nederlands en Europees juridisch onderwijs. De duidelijke focus in het onderzoek naar Europese en internationale aspecten van het recht, Law and tech, en de empirische setting waarin het recht opereert, biedt een buitengewoon stimulerende omgeving voor zowel studenten als medewerkers. De faculteit hecht veel waarde aan haar open, diverse en inclusieve gemeenschap die het een aangename en lonende plek maakt om te werken en te studeren. https://www.maastrichtuniversity.nl/faculty-law. ITEM voert wetenschappelijk, interdisciplinair onderzoek uit in de context van grensoverschrijdende vraagstukken, met bijzondere aandacht voor praktische oplossingen. Door middel van toegepast en fundamenteel onderzoek pakt ITEM grensoverschrijdende problemen aan die onze grensoverschrijdende leefwereld beïnvloeden. Ons onderzoek draait om het vertalen van wetenschappelijke kennis naar praktische oplossingen.

Voor meer informatie zie: https://crossborderitem.eu/en/home/

Nieuwsgierig?
Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met de projectleiders, Juliette Koning via j.koning@maastrichtuniversity.nl en/of Math Noortmann via math.noortmann@maastrichtuniversity.nl voor meer informatie.

Solliciteren?
Ben jij klaar om onze nieuwe Postdoc onderzoeker te worden? Solliciteer dan uiterlijk 15 september 2024, voor deze functie. De eerste sollicitatiegesprekken vinden bij voorkeur plaats op 30 September 2024 (onder voorbehoud).

Stuur bij de sollicitatie de volgende documenten mee:
  1. Motivatiebrief waarin je de interesse, achtergrond en geschiktheid voor de functie beschrijft.
  2. CV, inclusief een lijst van wetenschappelijke publicaties en, indien van toepassing, andere publicaties waaruit duidelijk expertise voor deze functie blijkt.
  3. De tekst van een relevante publicatie (of een hoofdstuk uit je proefschrift).

De vacature staat open voor interne en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Specificaties

  • Postdoc
  • Economie
  • 20—38 uur per week
  • €4492—€6148 per maand
  • Gepromoveerd
  • 1284

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Tongersestraat 53, 6211LM, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you