Postdoc onderzoeker anders werken, anders organiseren in de langdurige zorg voor kwetsbare ouderen

Postdoc onderzoeker anders werken, anders organiseren in de langdurige zorg voor kwetsbare ouderen

Geplaatst Deadline Locatie
2 sep 1 okt Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 okt 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb jij interesse om je verder te ontwikkelen in wetenschappelijk onderzoek en wil jij werken aan het evalueren van vitale gemeenschappen in de langdurige zorg? Lever dan een bijdrage als Postdoc onderzoeker aan het project ‘Samen wonen, samen leven, samen zorgen’!

Functieomschrijving
Er ontstaan in Nederland verschillende woonvormen waarin langdurige zorg op een innovatieve manier wordt vormgegeven en georganiseerd. Denk hierbij aan hofjes, collectieve of kleinschalige woonvormen, intergenerationeel wonen en vitale gemeenschappen. Deze zijn veelal gericht op ouderen, maar ook andere, soms kwetsbare doelgroepen maken hier onderdeel van uit. De gemeenschap als unieke organisatievorm lijkt hierbij kansrijk. Echter, kennis ontbreekt over hoe deze innovatieve woonzorggemeenschappen werken en wat voor invloed zij hebben op betrokkenen. Met name de impact op bewoners, naasten, vrijwilligers en medewerkers is onbekend. De hoofddoelstelling van het project is meer inzicht verkrijgen in werkingsmechanismen en voorwaarden voor de implementatie van succesvolle woonzorggemeenschappen in de langdurige zorg. Het project waar je aan gaat werken ontwikkelt criteria en randvoorwaarden voor succesvolle woonzorggemeenschappen in de praktijk. Daarnaast ondersteunt en evalueert het de doorontwikkeling van vier initiatieven. Het project geeft inzicht in hoe woonzorggemeenschappen de kwaliteit van leven en eigen regie van ouderen, hun naasten en andere betrokkenen versterken.

Het doen van wetenschappelijk onderzoek is jouw passie. Daarbij ligt jouw interesse in onderzoek gericht op alternatieve oplossingen op het gebied van wonen, zorg en welzijn in de ouderenzorg. Je hebt ervaring met het opzetten en uitvoeren van kwalitatieve en kwantitatieve studies, bij voorkeur in de ouderenzorg.

Je bent nieuwsgierig, conceptueel sterk, en in staat om vanuit een interdisciplinair wetenschappelijk perspectief een framework te ontwikkelen waar we bestaande initiatieven van vitale gemeenschappen op kunnen ijken. Op deze manier genereren we inzicht in randvoorwaarden voor de implementatie van succesvolle woonzorggemeenschappen.

Het is tevens belangrijk dat je in staat bent om theoretische inzichten samen te brengen met inzichten uit de praktijk (o.a. door de inzet van een landelijke vragenlijst en diepte-interviews). Je spreekt dus de taal van onderzoekers, maar ook die van zorgverleners, ouderen en hun naasten. Dit is ook belangrijk gezien het karakter van het huidige project (actie-gericht onderzoek gericht op de doorontwikkeling van reeds bestaande initiatieven). Als post-doc onderzoeker ontwikkel je methodologie en past deze direct toe in de praktijk, in samenwerking met een team van onderzoekers in onze Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg (AWO-L). Tevens werk je samen met collega’s van het Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen (UKON) en de Faculteit managementwetenschappen van Radboud Universiteit.

Meer concrete taken zijn:
  • Het opzetten en uitvoeren van onderzoek naar succesvolle woonzorggemeenschappen;
  • Het opzetten van een organisatiestructuur van het project (stuurgroep voor landelijke inbedding, projectgroep voor regionale aansturing, co-creatiegroepen voor lokale doorontwikkeling). - Nauw samenwerken in actieonderzoek in co-creatie met o.a. medewerkers van Meandergroep Zuid- Limburg, Vilente, ZZG Zorggroep, en Zorgzoöperatie Hoogeloon;
  • Het mede begeleiden van lopende en nieuwe onderzoeksprojecten rondom dit thema - Het actief participeren in refereerbijeenkomsten.

Functie-eisen
  • Gepromoveerd in de Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Psychologie, Bedrijfskunde, Sociologie of aanverwante disciplines;
  • Ervaring met het publiceren van wetenschappelijk onderzoek in zowel wetenschappelijke tijdschriften als in vakbladen of boekbijdragen;
  • Aantoonbare interesse in het doen van onderzoek in de langdurige ouderenzorg;
  • Goede didactische en presentatievaardigheden;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Sterk in samenwerking/teamspeler;
  • Zelfstandig en stressbestendig;
  • Resultaatgericht.

Wat biedt de UM?
Als Postdoc-onderzoeker bij de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:
  • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 11 conform UFO-profiel onderzoeker, functieniveau 3 met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen € 4.492,00 en € 6.148,00 bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
  • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 36 maanden met een omvang van 0.8 FTE.
  • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
  • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
  • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier.

Universiteit Maastricht
Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier.

Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML)
In de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences (FHML) draait alles om gezond leven. Ons onderzoek en onderwijs is niet alleen gericht op herstel maar focust sterk op preventie, gezondheidsbehoud en gezondheidsbevordering. We zijn erop uit om met onze kennis en kunde daadwerkelijk te kunnen zorgen voor gezonde levens van individuele mensen én de maatschappij als geheel. In onderwijs, onderzoek en zorg is de FHML sterk verbonden met het academisch ziekenhuis Maastricht waarmee ze samen het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) vormt.

De FHML wordt gevormd door een (inter)nationale community medewerkers en studenten en is de grootste faculteit van Maastricht University. De faculteit biedt een breed palet aan Nederlands- en Engelstalige bachelor- en masteropleidingen in vernieuwende onderwijsconcepten waarin de nadruk altijd ligt op het bouwen van bruggen naar de praktijk.

Het multidisciplinaire onderzoek van de FHML richt zich op een aantal zorgvuldig gekozen actuele thema’s. Naast onderzoek dat is gericht op het verkrijgen van nieuwe inzichten gaat het ook om onderzoek waarvan de resultaten direct vertaald kunnen worden naar concrete toepassingen en innovaties. De uitvoering van de verschillende onderzoeksprogramma's is georganiseerd in onze zes graduate schools en twee instituten.

De Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg (AWO-L)
De Academische Werkplaats Ouderenzorg Limburg (AWO-L) is een structurele en interdisciplinaire samenwerking tussen 9 zorgorganisaties (MeanderGroep, Sevagram, Envida, Zuyderland, Cicero, Vivantes, Land van Horne, Proteion, De Zorggroep), 2 mbo’s (Gilde Zorgcollege en Vista College), Zuyd Hogeschool en de Universiteit Maastricht. De missie van de AWO-L is met wetenschappelijk onderzoek een bijdrage te leveren aan i) de kwaliteit van leven van ouderen en hun naasten, i) de verbetering van de kwaliteit van de zorg ii) en iii) de kwaliteit van medewerkers en hun werk in de langdurige zorg. In de AWO-L vindt een continue dialoog plaats tussen ouderen en hun naasten, leden van cliëntenraden, zorgmedewerkers, beleidsmakers, docenten, bestuurders en wetenschappers om zo te komen tot onderzoeksvragen- en projecten die relevant zijn voor de langdurige ouderenzorg (thuis en in het verpleeghuis). De AWO-L beoogt hiermee een brug te slaan tussen de academie en de dagelijkse zorgpraktijk met een directe uitwisseling tussen wetenschap, zorgpraktijk en onderwijs. De AWO-L heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt, zowel in omvang als in activiteiten. Zo zijn er continu 50 wetenschappelijk medewerkers (hoogleraren, universitair docenten, post docs en promovendi) actief bij AWO-L activiteiten en een veelvoud daarvan aan medewerkers (o.a., verzorgenden en verpleegkundigen, artsen, psychologen, docenten, managers & bestuurders) en belanghebbenden (o.a. ouderen, naasten, studenten en cliëntvertegenwoordigers) van onze partners. Daarbij vormen wetenschappelijke en praktijk linking pins het hart van de organisatie. Op veel onderzoeksgebieden is (inter)nationale samenwerking. Omdat de AWO-L als een best practice wordt gezien, ontvangen wij steeds meer verzoeken om het model van de AWO- L te verspreiden.

Care and Public Health Research Institute - CAPHRI
CAPHRI draagt bij aan een betere gezondheid voor iedereen door middel van innovatieve oplossingen voor de zorg en de publieke gezondheidszorg. CAPHRI slaat bruggen tussen wetenschap en samenleving door inclusief en participatief onderzoek te doen. Het onderzoek richt zich op preventie en innovatie variërend van publieke - en eerstelijnsgezondheidszorg, tot persoonsgerichte langdurige zorg. Ons onderzoek heeft een sterke multidisciplinaire aanpak met aandacht voor lokale, regionale en mondiale thema's ingebed in zes onderzoekslijnen: Ageing & Long-Term Care, Creating
Value-Based Health Care, Functioning, Participation & Rehabilitation, Health Inequities & Societal
Participation, Optimising Patient Care; and Promoting Health & Personalised Care. Werken bij CAPHRI betekent werkzaam zijn in een actieve en inspirerende academische omgeving, waarbij je samen met je collega’s een waardevolle bijdrage kunt leveren aan de verbetering van de zorg en de volksgezondheid. CAPHRI trekt topwetenschappers van over de hele wereld aan en staat bekend om haar PhD-programma voor jonge talentvolle wetenschappers. Uw plaats van tewerkstelling is de vakgroep Health Services Research van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van het Maastricht Universitair Medisch Centrum, te Maastricht. Zie tevens https://hsr.mumc.maastrichtuniversity.nl/

Nieuwsgierig?
Ben jij geïnteresseerd geraakt in deze mooie functie maar heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Dr. Bram de Boer via b.deboer@maastrichtuniversity.nl voor meer informatie.

Solliciteren?
Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe Postdoc onderzoeker? Solliciteer dan nu, uiterlijk 1 oktober, op deze functie.

De gesprekken van de eerste sollicitatie ronde vinden bij voorkeur plaats op woensdag 9 oktober. De gesprekken van de tweede ronde worden bij voorkeur gehouden op vrijdag 25 oktober.

De vacature staat open voor interne- en externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Specificaties

  • Postdoc
  • Gezondheid
  • max. 30.4 uur per week
  • €4492—€6148 per maand
  • Gepromoveerd
  • 1382

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyelaan 25, 6229HX, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you