Junior Onderzoeker Experience Sampling (0,6 fte)

Junior Onderzoeker Experience Sampling (0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
5 sep gisteren Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was gisteren).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Hoe kunnen we de psychologische behandeling verbeteren voor jongvolwassenen die kampen met druggebruik, antisociaal gedrag, en een scala aan andere problemen?

Functieomschrijving

Hoe kunnen we de psychologische behandeling verbeteren voor jongvolwassenen die kampen met druggebruik, antisociaal gedrag, en een scala aan andere problemen? Healthy Start is op zoek naar een onderzoeksassistent die wil bijdragen aan dataverzameling bij een groep multi-probleem jongvolwassenen (18-27 jaar). Vind je het leuk om data te verzamelen in een uitdagende doelgroep en ben je goed in projectmanagement en organisatie, en samenwerking binnen een team? Dan is deze baan misschien perfect voor jou.

Functie-omschrijving
Hoe kunnen we jongeren ondersteunen en motiveren om hun eigen lange termijn-doelen na te streven, zoals het vinden van een betaalde baan of het volgen van een opleiding, en een positieve bijdrage leveren aan de samenleving? Binnen Healthy Start ontwikkelen we technologische tools en interventiestrategieën voor jongeren die moeite hebben met het nastreven van deze doelen vanwege problemen met verslaving en een criminele achtergrond. Een van onze doelen is om te ontdekken wanneer jongvolwassenen het meest hulp nodig hebben in het dagelijks leven, door middel van veelvuldige dagelijkse metingen via een app op de mobiele telefoon (i.e., de Experience Sampling Method (ESM). Healthy Start zoekt een onderzoeksassistent die wil helpen met de ESM-dataverzameling bij een groep multi-probleem jongvolwassenen. Meer informatie over het Healthy Start Project Tackling Juvenile Delinquency and Addiction is hier te vinden: https://convergence.nl/nl/healthy-start/ambitie-aanpak-van-jeugdcriminaliteit-en-verslaving-nl/

Als onderzoeksassistent verzamel je data bij een groep multi-probleem jongvolwassenen. Je taken zijn het verzamelen van data, bijdragen aan project- en datamanagement, en het verwerken en analyseren van data, onder supervisie van dr. Reshmi Marhe en dr. Ilse van de Groep.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wat we zoeken voor deze functie:
  • Een afgeronde masteropleiding op universitair niveau, bij voorkeur gerelateerd aan forensische/klinische psychologie, criminologie;
  • Affiniteit met (of werkervaring met) adolescenten en jongvolwassenen met verslavingsproblemen of delinquent gedrag;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk). Het spreken van de Nederlandse taal is noodzakelijk voor de dataverzameling bij de doelgroep;
  • Uitstekende communicatieve, organisatorische en analytische vaardigheden;
  • Ervaring met Avicenna en R is een pre;
  • Interesse in inter- en transdisciplinaire samenwerking in een team bestaande uit psychologen, criminologen, technische wetenschappers (interactieve intelligentie), neurowetenschappers, zorgverleners, jongeren en ontwerpers;
  • Je werkt graag zowel zelfstandig als in samenwerking met anderen.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is 1 oktober 2024 en de einddatum is 7 juli 2025. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 3.345,- en € 5.278,- bruto per maand, schaal 10, conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB). De functie heeft een omvang van 0,6 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van (contractduur).

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!
  • Alles wat je nodig hebt voor een goede work-life balance: thuiswerken in overleg, 41 vakantiedagen bij een 40-urige werkweek, 8% vakantiegeld en 8.3% eindejaarsuitkering, en flinke korting op een abonnement voor ons sportcentrum op de campus.
  • Een duurzame, inclusieve en diverse werkomgeving met een open cultuur waar je jezelf kunt zijn en we aandacht hebben voor elkaar en voor de wereld. Maak bijvoorbeeld gebruik van onze fietsbijdrage of neem deel aan netwerken zoals Young@EUR, Fame, of QuEUR.
  • Tijd en ruimte voor je ontwikkeling in de breedste zin: ontwikkeldagen en een persoonlijk carrièrebudget en gratis toegang tot onze universiteitsbibliotheek.
  • Een goed pensioen bij ABP waar wij 2/3e aan bijdragen, korting op diverse collectieve verzekeringen bij Zilveren Kruis Achmea, Loyalis, Allianz, en een reiskosten-, thuiswerk- en internetvergoeding.
  • Combineer je je baan met ouderschap of heb je deze wens voor de toekomst? EUR biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, en er is een kinderopvang op de campus (kinderopvang op eigen kosten).
  • Verhuis je naar Nederland voor een baan bij de EUR? Dan kun je mogelijk gebruik maken van de 30%-regeling indien je aan de voorwaarden van de Belastingdienst voldoet, en helpen we met ons Dual Career Programme ook jouw partner bij het vinden van een leuke baan.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 4.100 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)
De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvorm en, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Afdeling

Department of Psychology, Education and Child Studies (DPECS)
Ons departement herbergt de wetenschapsgebieden Bestuurskunde en Sociologie. Twee nauw verwante disciplines met elk een eigen profiel. De Bestuurskunde richt zich op vraagstukken van beleid, sturing en management in het publieke domein. Hierbij gaat de aandacht uit naar de interne organisatie van overheden, hoe zij naar buiten toe opereren en wat daarvan de effectiviteit en legitimiteit is. Binnen de Bestuurskunde in Rotterdam is er veel aandacht voor veranderende verhoudingen, bijvoorbeeld in de relatie tussen overheid en burger, publieke-private samenwerking of nieuwe vormen van samenwerking in netwerken of ketens van organisaties. De Sociologie onderzoekt de sociale structuur van samenlevingen en veranderingen die daarin plaatsvinden. De Rotterdamse sociologie richt zich onder andere op verschijnselen als globalisering en individualisering en de doorwerking daarvan in internationale sociale verhoudingen, de arbeidsmarkt of familierelaties. Maatschappelijke vraagstukken die hiermee samenhangen zijn bijvoorbeeld migratie, flexibilisering en polarisatie. Het bestuurskundige en het sociologische perspectief vullen elkaar aan en staan samen borg voor een wetenschappelijk hoogwaardige bestudering van bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken waarbij we streven naar maatschappelijke impact. De bachelor- en masterprogramma's van DPAS zijn op dit profiel gebouwd en leiden studenten op tot wetenschappelijk geschoolde professionals.

Team Klinische Psychologie
Het team Klinische Psychologie richt zich op vijf onderling verbonden onderzoeksthema's: Experimentele Psychopathologie van Emotionele Stoornissen en Affectieve Neurowetenschappen, Middelengebruik en Verslaving, Ontwikkelingspsychopathologie, Forensische en Rechtspsychologie, en Gezondheidspsychologie en Gedragsverandering. Alle vijf thema’s kenmerken zich door een 'From Lab to Society' onderzoeksvisie, waarin wordt ingezet op een sterke verbinding tussen fundamenteel (experimenteel) onderzoek, de klinische praktijk en gezondheidsbevordering. Daarnaast verzorgt ons team onderwijs binnen de Nederlandstalige en internationale bacheloropleiding Psychologie, en de masterspecialisaties Klinische Psychologie, Klinische Kinder- en Jeugd Psychologie, Forensic & Legal Psychology, en Health Psychology. De missie van ons wetenschappelijk onderzoek en onderwijs is om de mentale gezondheid te bevorderen, te beschermen en te herstellen op basis van state-of-the-art fundamenteel en toegepast onderzoek naar mechanismen, behandelingen en preventie.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 24 uur per week
  • €3345—€5278 per maand
  • Universitair
  • 4513

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you