Senior HR-Adviseur

Senior HR-Adviseur

Geplaatst Deadline Locatie
6 sep 22 sep Amsterdam

Functieomschrijving

Ben jij de enthousiaste en energieke Senior HR-adviseur met kennis van zaken die wij zoeken?

Het team HR van de Faculteit Maatschappij en Gedrag (FMG) is op zoek naar een senior HR-adviseur die zich als tactisch en strategisch business partner bezighoudt met de advisering en ondersteuning van de leidinggevenden en het management van een aantal afdelingen van onze faculteit.

Wat ga je doen
  • Leidinggevenden gevraagd en ongevraagd adviseren over tactische/strategische vraagstukken en bij ingewikkelde casuïstiek in nauwe samenwerking met de (HR) collega’s;
  • Belangrijke HR-gerelateerde onderwerpen op tactisch niveau op de agenda zetten en/of houden, denk bijvoorbeeld aan beleid voor een veilige, inclusieve werkomgeving, terugdringen van ziekteverzuim, strategische personeelsplanning, loopbaanbeleid, etc.;
  • Actief deelnemen aan projecten, zowel vanuit de UvA HR-agenda als uit ons eigen strategisch facultaire beleidsplan en deze - samen met collega’s uit andere faculteiten en diensten - tot een goed einde brengen.

Wat neem je mee
Als we jou in een paar woorden moeten omschrijven, dan is dat: oppakken, aanpakken en doorpakken. Je bent een stevige, ervaren en deskundige gesprekspartner, creatief, nieuwsgierig naar ontwikkelingen in het HR-vak, grijpt kansen als je ze ziet en neemt eigenaarschap. Je investeert in het leren kennen van ‘de business’, ons wetenschappelijk onderzoek en onderwijs en het wetenschappelijk en ondersteunend personeel. Als jij ergens aan begint maak je het af, ook als het langer duurt of ingewikkelder is dan je van tevoren misschien dacht. Je bent proactief en collegiaal en communiceert helder, zowel in het Nederlands als in het Engels.

En wat je verder nog in je mars hebt
  • Bij voorkeur een afgeronde HBO en/of academische opleiding, in een HR-gerelateerde richting;
  • Minimaal 5 jaar ervaring als senior HR-adviseur, liefst in een grote bestuurlijke organisatie;
  • Goede kennis van het arbeidsrecht en ervaring met het toepassen van de CAO;
  • Veel ervaring met (wettelijke) procedures en advisering bij in-, door- en uitstroom van personeel;
  • Ervaring met projectmanagement en ingewikkelde werkprocessen;
  • Je kunt goed samenwerken met HR- en andere collega’s binnen en buiten de faculteit en hebt een proactieve en collegiale houding die tot resultaten leidt;
  • Je beschikt bij voorkeur over deskundigheid en kennis op een van de onderwerpen: ziekteverzuim en duurzame inzetbaarheid, werkdruk of een ander actueel HR-onderwerp.

Wat bieden we jou
We bieden een dienstverband voor 32-38 uur per week voor de periode van één jaar met een proeftijd van twee maanden, ingangsdatum bij voorkeur zo spoedig mogelijk. Bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden wordt het contract omgezet in een vast dienstverband. Het UFO-profiel HR-adviseur 1 is van toepassing.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, € 4.492,- tot €6.148,- bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week), volgens salarisschaal 11. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Wat bieden we je verder
Naast een inhoudelijk interessante baan en de inspirerende werkomgeving op de gezellige Roeterseilandcampus in Amsterdam centrum, bieden we een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder andere:
  • 232 vakantie-uren per jaar (gebaseerd op fulltime) en extra vakantiedagen tussen Kerst en 1 januari;
  • de mogelijkheid om hybride te werken en thuis een werkplek in te richten;
  • een pensioen bij ABP, waar de UvA voor tweederde aan bijdraagt;
  • 7 weken geboorteverlof met 100% salarisbehoud en gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.

Bij onze HR afdeling krijg je 10 nieuwe collega’s. De meesten hebben al veel HR-werkervaring op de universiteit, dus je kan veel van hen opsteken. We hopen dat wij ook veel van jou gaan leren door jouw frisse blik op HR.

Over ons
De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst. We zijn de afgelopen jaren als faculteit en als team gegroeid, maar er worden bezuinigingen verwacht die impact gaan hebben de komende jaren, ook op het HR-beleid.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Vragen
Voor vragen over de functie of de afdeling kun je tijdens kantooruren contact opnemen met:

Sollicitatie
Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we sollicitatie graag tegemoet. Vanwege de samenstelling van ons team nodigen we mannen nadrukkelijk uit om te solliciteren. Je kunt via onderstaande link online solliciteren. We ontvangen graag een motivatiebrief en CV als pdf-bestand.

De reactietermijn sluit op zondag 22 september 2024. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Wij stellen acquisitie niet op prijs

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Specificaties

  • HRM
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—38 uur per week
  • €4492—€6148 per maand
  • Universitair
  • 13346

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit van Amsterdam (UvA)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 22 sep 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).