Product Owner BI (1,0 fte)

Product Owner BI (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
6 sep 22 sep Groningen
Bij de Rijksunivers

Functieomschrijving

Bij de Rijksuniversiteit Groningen speelt Business Intelligence (BI) een cruciale rol. Het BI-team van het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) is verantwoordelijk voor het leveren van waardevolle data-inzichten via dashboards en rapporten. Momenteel zoekt het CIT een ervaren Product Owner (PO) om dit team te versterken en te begeleiden in de overstap van Oracle BI naar MS Power BI. De ideale kandidaat is in staat om klantbehoeften te vertalen naar effectieve BI-oplossingen en het team te transformeren tot een agile, goed functionerende eenheid.

Jouw verantwoordelijkheden
Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor het maximaliseren van de klantwaarde van de Business Intelligence-oplossingen van de universiteit.

De werkzaamheden van het BI-team bestaan grotendeels uit het ontwikkelen en aanpassen van dashboards en rapporten. Hiervoor is het nodig om de achterliggende processen te doorgronden, te vertalen en te ontwikkelen in de ETL-programmatuur en het achterliggende model. De aangeleverde informatievoorziening wordt universiteitsbreed gebruikt. Je komt te werken in het BI-team dat deze omgeving ontwikkelt.

Een groot deel van de dashboards van de universiteit zijn ontwikkeld in Oracle BI. Tegelijk wordt de overstap gemaakt naar MS Power BI. Momenteel zijn hiervoor twee aparte teams aan het werk waarbij het de bedoeling is dat er uiteindelijk één goed functionerend team staat dat zich in de toekomst richt op oplossingen in MS Power BI. We zoeken dan ook een ervaren en enthousiaste PO die in staat is die technische migratie met het team te realiseren en die de ervaring meebrengt om het team om te vormen tot een goed en agile werkend geheel.

Je vindt het leuk om nieuwe technieken toe te passen en helpt het team nieuwe diensten/producten/werkwijzen te ontwikkelen en bestaande te verbeteren. Je hebt ervaring met het faciliteren en ontwikkelen van datagedreven werken en beschikt over gedegen kennis van BI-architecturen en standaarden in het algemeen en MS Power BI in het bijzonder.

Wat vragen we van jou?
Als creatief, ondernemend, klantgericht en waarde/resultaat gedreven persoon vragen/verwachten we van jou dat

- Je als PO de behoefte van de klant en gebruiker begrijpt, besluiten neemt over de product backlog en input geeft voor de ontwikkeling van de vaardigheden van het team om in de toekomst maximale (klant)waarde te blijven leveren.
- Je staat voor een continue cyclus van klant- en stakeholder feedback.
- Je zorg draagt voor afstemming van de product roadmap met stakeholders.
- Je ervoor zorgt dat gewenste producteigenschappen en -vereisten (zoals security en IT verbeteringen) continu in de backlog verwerkt zijn.
- Je stakeholders en teamleden energie krijgen van je aanpak en je in staat bent het klantbelang te vertegenwoordigen. Dit vraagt aanpassingsvermogen en een gunfactor.
- Je de verbindende factor bent tussen teams en stakeholders. Wanneer er een issue ontstaat neem je het eigenaarschap hierop en kijk je waar dit door komt; heb je wel genoeg ingecheckt bij je stakeholders, heb je de juiste vragen gesteld, heb je voldoende support geboden.
- Je bijdraagt aan de ontwikkeling van het CIT naar een meer agile organisatie. Om dat te bereiken ben je ook coachend voor je collega’s.
- Je verantwoordelijkheid draagt voor de return on investment van het product.
- Je de kwaliteit borgt van producten en diensten in samenwerking met het CIO Office van het CIT.
- Je sturing geeft aan de migratie van Oracle BI naar MS Power BI.
- Je het team inricht en richting geeft aan het BI team, in lijn met de ontwikkelingen naar een klantgerichte dienstverlening.

Organisatie
De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en is betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van studenten en medewerkers worden zoveel mogelijk gestimuleerd.

Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) is de IT-dienst van de Rijksuniversiteit Groningen. We beheren met circa 300 medewerkers de benodigde IT-faciliteiten en ondersteunende processen voor ruim 36.000 studenten en 6.500 medewerkers van de universiteit. Vanuit onze missie ‘onderwijs en onderzoek ondersteund door innovatieve en betrouwbare IT’ bieden we hoogwaardige data- en IT-oplossingen voor de RUG die tot de mondiale top van universiteiten behoort. Om iedere dag maximaal bij te kunnen dragen aan de strategische doelstellingen van de RUG werken we op een klantgerichte wijze met 30+ zelforganiserende teams in verschillende domeinen. Je komt te werken in het domein Organisatiesystemen dat verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoeringsapplicaties van de universiteit. Onze kernwaarden zijn: Respect, Collegialiteit, Samen, Fun, Openheid en Commitment.

Met personeel en faciliteiten die van het hoogste niveau zijn, kan het CIT optreden als een enabler en innovator in onderwijs en onderzoek. Dit wordt verbeterd door de integratie van klanten in de organisatie te verbeteren, waardoor diensten kunnen worden ontwikkeld samen met mensen die ze gebruiken. De kracht van de universitaire gemeenschap wordt dus gebruikt om te innoveren en de kwaliteit in de hele organisatie te verbeteren. Dit leidt tot een universiteit die aantrekkelijk is voor studenten en onderzoekers vanwege de high-end IT-faciliteiten.

Onze kernwaarden zijn: Respect, Collegialiteit, Samen, Fun, Openheid en Commitment

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- Hbo/universitair werk- en denkniveau.
- 1 tot 2 jaar aantoonbare ervaring als Product Owner of in een functie waar je vergelijkbare ervaring hebt opgedaan (relevante ervaring is onder andere: BI-analist met dashboard ontwikkeling, teamleiderschap in BI-projecten, ervaring met MS Power BI, datagedreven werken met SQL-kennis, intensief klantcontact voor het begrijpen van behoeften, ervaring in het vertalen van klantwensen naar BI-oplossingen, en het aansturen van migratieprojecten.)
- Ervaring in het (functioneel) aansturen van een team.
- Praktijkervaring met toonaangevende BI producten en MS Power BI in het bijzonder.
- Gewend te werken onder architectuur en Privacy & Security by Design.
- In staat strategisch te adviseren over de inzet van BI voor de universiteit.
- Kennis van en ervaring met Datawarehousing en Data Vault.
- Aantoonbare ervaring met SQL, PLSQL.
- Kennis van onderwijsprocessen en systemen is een pré.
- Ervaring met datagedreven werken.
- Goede Nederlandse en Engelse taalvaardigheid.
- Een teamspeler die goed kan communiceren en samenwerken.
- Analytisch, accuraat, flexibel en stressbestendig met een gezonde portie doorzettingsvermogen.

Als CIT vinden we het belangrijk om talentvolle medewerkers de kans te geven te groeien. Ook als je niet aan alle functie-eisen voldoet, nodigen we je uit om te solliciteren, en tijdens het gesprek alvast aan te geven hoe je in de functie denkt te kunnen groeien.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten

- Een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal € 4.332 tot maximaal € 5.929 bruto per maand (schaal 11) bij volledige werktijd.
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen.
- Een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar met de mogelijkheid dat deze bij een goed functioneren en afhankelijk organisatorische ontwikkelingen wordt omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
- Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden en een goede pensioen- en verlofregeling.

Voor deze functie wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd.

Voor deze functie kunt u worden gevraagd deel te nemen in een rooster voor bereikbaarheidsdiensten.

Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk

Additionele informatie

Remko Zuidgeest
r.zuidgeest@rug.nl

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • max. €5929 per maand
  • HBO+
  • V24.0411

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Rijksuniversiteit Groningen (RUG)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 23 september 2024 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De Rijksuniversiteit Groningen vindt sociale veiligheid belangrijk. We streven ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/about-ug/policy-and-strategy/diversity-and-inclusion/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/nl/sollicitatiecode

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Je kunt solliciteren door je sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 23 september 2024 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

De Rijksuniversiteit Groningen vindt sociale veiligheid belangrijk. We streven ernaar een universiteit te zijn waar medewerkers en studenten zich gerespecteerd en thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergronden, ervaringen, perspectieven en identiteit. Voor meer informatie zie ook onze pagina over ons diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/about-ug/policy-and-strategy/diversity-and-inclusion/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de sollicitatiecode NVP: https://www.nvp-hrnetwerk.nl/nl/sollicitatiecode

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer uiterlijk op 22 sep 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).