Project controller/business controller (x/f/m)

Project controller/business controller (x/f/m)

Published Deadline Location
9 Sep 13 Oct Eindhoven
DIFFER is op zoek naar een ervaren project controller die zich na 1 tot 1,5 jaar kan en wil door ontwikkelen naar business controller en hoofd van de afdeling Finance & Control

Job description

DIFFER is op zoek naar een ervaren project controller die na 1 – 1.5 jaar kan en wil door ontwikkelen naar business controller en hoofd van de afdeling Finance en Control. Het huidige hoofd van de afdeling gaat richting de pensioengerechtigde leeftijd, de kandidaat is ook beoogd opvolger als hoofd van F&C, volgens een warme overdracht. Jouw functie als project controller omvat het ontwikkelen, inrichten, beheren en bewaken van de structuur en werking van projecten en de bijbehorende (financiële) processen. Je werkt nauw samen met een project coördinator (front office) en hebt een adviesrol naar de wetenschappelijke projectleiders en de business controller / management team.

Inhoudelijk betekent dit dat je als project controller het aanspreekpunt bent voor de business controller en wetenschappelijke projectleiders. Je onderhoudt goed contact met externe projectpartners. In deze rol adviseer je de projectleiders over de (financiële) voorgang van het project en draag je er zorg voor dat voldaan wordt aan subsidie voorwaarden, procedures en relevante wet- en regelgeving. Het eerste jaar zal de focus liggen op project control, waarbij het mogelijk is om door te groeien naar hoofd van de afdeling Finance & Control als business controller.

In de rol als business controller voer je de regie en coördinatie op de P&C-cyclus, analyseert, adviseert en rapporteert over de verschillende P&C producten (begroting, tertiaalrapportages en jaarrekening). Je ziet toe op een juiste en volledige gegevensverantwoording voor de bedrijfsvoering door het DIFFER management. In nauw overleg met NWO-I stel je de financiële rapportages op. Als hoofd van de afdeling wordt je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van 7 collega’s, bestaande uit project control, senior medewerker financiën, crediteuren administratie en inkoop.

Als business controller ben je een vraagbaak voor de hele organisatie voor wat betreft het financiële beleid en je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het MT. Je volgt nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied en draagt zorg voor het (doen) uitvoeren en evalueren van het financieel beleid. Affiniteit met onderzoek en techniek help om de financiële uitvoering van projecten te begrijpen.

Specifications

DIFFER

Requirements

  • Je hebt een HBO- of wo-opleiding afgerond in de richting van finance & control.
  • Je hebt tenminste vier jaar relevante werkervaring.
  • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het hoofd F&C en MT.
  • Je kan doelstellingen in concrete acties vertalen en deze organiseren.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je bent gericht op samenwerken en zoekt actief contact met collega’s.
  • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen: je kan goed verbanden leggen en signaleert tijdig kritische punten.
  • Ervaring met project control is een pre.

Conditions of employment

Deze functie is voor 0,8 - 1 FTE, is voor een periode van 2 jaar, met bij goede invulling van de functie een vaste aanstelling en wordt ingeschaald in salarisschaal 10, 11. De standplaats van de positie is bij DIFFER in Eindhoven (www.differ.nl). Wanneer je een functie bij DIFFER vervult, bent je in dienst van NWO-I. Je kunt deelnemen aan de Arbeidsvoorwaarden op Maat regeling (AVOM) die NWO-I haar werknemers biedt. We hebben een aantal regelingen die bijdragen aan een goede werk-privé balans. Bij DIFFER geloven we dat een divers personeelsbestand in gender, leeftijd en culturele achtergrond belangrijk is voor het verrichten van excellent onderzoek te komen. We moedigen daarom iedereen aan bij ons te solliciteren. Meer informatie over werken bij NWO-I staat op de NWO-I website (https://www.nwo-i.nl/werkenbij/banenbijnwoi/)

Employer

Dutch Institute for Fundamental Energy Research

Het Nederlands Instituut voor Funderend Energieonderzoek (DIFFER) doet onderzoek naar materialen, processen en systemen voor een wereldwijde duurzame energie infrastructuur. We werken nauw samen met (inter)nationale onderzoeksinstellingen en bedrijven. Onze faciliteiten zijn beschikbaar voor de industrie en wetenschappelijk onderzoekers. Als een van de negen onderzoeksinstituten van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO-I) speelt DIFFER een belangrijke rol in funderend onderzoek voor de wereldwijde energietransitie.

Met multidisciplinair energieonderzoek focussen we op twee belangrijke gebieden, solar fuels voor de conversie en opslag van hernieuwbare energie en kernfusie, een schone bron van energie.

Additional information

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Nicolette Ketelaar via n.j.m.ketelaar@differ.nl. Sollicitatiegesprekken voor deze functie vinden plaats op 29 en 30 oktober 2024. Om te solliciteren op deze functie nodigen we je uit op onderstaande button te klikken:

Specifications

  • Support staff (clerical, administrative, facility)
  • Natural sciences
  • 32—40 hours per week
  • University graduate
  • 3395

Location

De Zaale 20, 5612AJ, Eindhoven

View on Google Maps

Interesting for you

X

Apply for this job

Apply for this job

This application process is managed by the employer (DIFFER). Please contact the employer for questions regarding your application.

Thank you for applying

Please contact the employer for questions regarding your application.

Tip: save this job as favorite in your AcademicTransfer account. This gives you an immediate overview and makes it easy to find the job later on. No account yet? Create it now and take advantage of other useful functionalities too!

Application procedure

Application procedure

Make sure to apply no later than 13 Oct 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).